Categorieën: Nieuws

Stad gaat professioneel lobbyen

Het stadsbestuur wil de lobbykracht van de stad verstevigen.

“De sturing en coördinatie op public affairs zal de komende tijd verder structureel ingebed gaan worden in de organisatie. De professionele ondersteuning wordt ingevuld door een coördinator public affairs aan te stellen. In de beginfase zal deze vooral aandacht besteden aan ontwikkeling van interne lobbycoördinatie en de uitvoering daarvan, door intern te verbinden en te ondersteunen bij strategievorming.”

“Vervolgens moet de coördinator ook gaan ondersteunen bij het maken van de ‘slag naar buiten’: het adviseren over concrete lobbystrategieën, netwerken en het daadwerkelijk lobbyen. Zo beogen we de kracht van de belangenbehartiging van onze gemeente te vergroten en onze strategische positionering te verbeteren”, schrijft het college aan de raad.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Juist ja, een hoop woorden aan elkaar geplakt maar een samenhangend en begrijpend verhaal er van maken was blijkbaar geen schoolopdracht wat de PR persoon kon leren uit een schoolboekje? Dit leest meer als "we gaan geld uitgeven" in niet direct begrijpelijke taal om het te verdoezelen en/of ze niet zeker zijn van hun zaak wat betreft een positief resultaat. Maar ja dat is politiek, zoveel mogelijk zinloze zinnen maken zodat je tegen van alles kunt indekken om je hypotheek te kunnen blijven betalen.

    Tenminste ik neem even aan dat dit een 1 op 1 kopie uit een pers release is.

  • Allemachtig, wat een vaagtaal. Wanneer je een paar van die zinnen uitspreekt krijg je een maximumscore bij de bullshitbingo.

  • Nederland is weer uit de crisis. We kunnen weer bevriende bureautjes inschakelen om projecten te verzinnen om het partijkartel aan het werk te houden. Laat ze maar eens leren lobbyen in Den Haag met betrekking tot aardbevingen en zich daarop concentreren. Niet dat je daar veel van moet verwachten, krijg je in plaats van een schadevergoeding een zonnepaneel op je dak afgedwongen die je zelf moet terugverdienen. Volgens mij willen ze iedereen bij de volgende schadevergoeding zaadjes geven om appelbomen te planten in de tuin. Dan kun je die appels mooi opeten en de rest verkopen om de schade te betalen. Goed voor de CO2. Dat is ongeveer het niveau waarom men lobb-iet.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

15 minuten geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

2 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

12 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

12 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

14 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

14 uur geleden