Categorieën: Sport

Faber na dit seizoen weg bij FC Groningen

FC Groningen en hoofdtrainer Ernest Faber gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat meldt FC Groningen op haar website. Ook assistent-coach Marcel Groninger vertrekt.

Het is de uitkomst van gesprekken tussen Faber en de directie. Beide partijen geven er de voorkeur aan na dit seizoen een andere weg te willen inslaan. Faber is dan twee seizoenen eindverantwoordelijke geweest.

Manager technische zaken Ron Jans zegt dat het besluit van beide partijen in goede harmonie is gegaan. “Het is goed dat er nu duidelijkheid is, daar kunnen beide partijen verder mee.”

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Goede kerel. Jammer dat het er (nog) niet is uitgekomen.

    Verwijtbaas is dat ie die assistent Marcel Groninger (met zijn honderd opdrachten per speler per wedstrijd) niet heeft laten oprotten. Daardoor begon de ploeg pas na achterstanden te voetballen.

    Nijland met zijn kliek kan beter ook maar eens vertrekken. Zadelde Faber met een verwachtingspatroon op, dat gezien het gat in de begroting, nauwelijks iets met de werkelijkheid van doen had.

      • Blij om.

        Met Kemkers aan het roer worden de spelers zo fit als Hateboer bij Atalanta. En met die fitheid lekker opportunistisch volledige druk geven. Komt het spektakel snel terug.
        Wat mij betreft met Joop Gall als onze eigen Groningse Diego Simeone. Jan van Dijk mag het ook worden. Heeft destijds met jeugdspelers ook een prima fundament gelegd. Eentje waarop door Jans (ook een gifkikker) vakkundig werd opgebouwd.

        Roer moet in ieder geval om. Sinds het tweede seizoen Huistra is het als supporter grotendeels afzien geblazen in het Noordlease Stadion.

  • Nijland en consorten zijn lekker bezig en dan gaat die Nijland zichzelf ook nog een bos veren in z'n reet steken omdat er zoveel jeugdspelers zijn doorgebroken,dat de jeugd kan doorbreken heeft vooral te maken met de lichtgewicht selectie en met niet anders.Nijland word rijkelijk betaald voor z'n jarenlange falen maar blijft gewoon lekker op z'n post zitten.

  • Van een zwakke selectie kan Faber ook geen goed team maken.
    Bij zijn entree heeft hij wel wat al te hoog van de toren geblazen en zichzelf een beetje overdreven stevig neergezet. Daarvan is niets terecht gekomen. Twee seizoenen met slecht voetbal en een niet herkenbare speelstijl. Hij bleek niet in staat om het negatieve sentiment om Tibbling te veranderen. Heel jammer, hij was een van de betere spelers van de selectie.
    Zonder Nijland had FC Groningen waarschijnlijk niet meer bestaan. Hij heeft een periode de wind in de zeilen gehad en nu zit het tegen en is de club weer op de aarde neergedaald. Dat is echt niet de schuld van Nijland.

  • Breaking news; Van de Looi heeft ook zijn vertrek aangekondigd bij Willem II .. Dus .. Iedereen verdient een tweede kans .. LOL

  • Ik wacht met gezonde spanning op de recensie van Jacques D'Ancona in de krant van morgen over het niveau van het opgevoerde toneelstuk van Staf en Trainers van de FcGroningen.

Recente berichten

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

34 minuten geleden

Rondleiding langs graven verzetsstrijders op Zuiderbegraafplaats

In aanloop naar 4 en 5 mei worden rondleidingen verzorgd over zestien Groningse verzetsstrijders die…

2 uur geleden

Verdachten van aanrijding peuter weer vrij; politie nog bezig met onderzoek

De twee mannen die worden verdacht van het aanrijden van een kind, dinsdagavond rond zes…

3 uur geleden

Start Rui Mendes in de basis tegen Telstar? ‘Ik denk dat hij mooi in ontwikkeling is’

Er breekt een zeer spannende speelronde aan voor FC Groningen. De ploeg van trainer Dick…

3 uur geleden

Gronings whiskyplatform European Whisky Auctions bestaat drie jaar

Begonnen als lokale start-up, uitgegroeid tot wereldwijde speler op het gebied van online whiskyveilingen. European…

5 uur geleden

Wielrenner gewond na aanrijding door vrachtwagen

Een wielrenner is donderdagochtend gewond geraakt na een aanrijding aan de Duinkerkenstraat. Dat meldt RTV…

5 uur geleden