Categorieën: Nieuws

Paddepoel Fietsen moet boete betalen

Paddepoel Fietsen moet in het geschil over de verruiming van de openingstijden op koopavond, zaterdagen en zondagen toch de boete betalen, dat bleek vandaag uit een uitspraak van de rechter.

De winkel mag zijn lidmaatschap van de vereniging wel opzeggen per 1 januari 2018. Daarna kan de winkelier zijn eigen openingstijden bepalen en kan de omstreden CVvE hem geen boete meer opleggen. Tot dan moest de hij zich houden aan alle verplichtingen van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren,  ook de vastgestelde verruiming van de openingstijden. Die boete en de proceskosten moet hij betalen, het gaat om ongeveer 26.000 euro.

De gemeenteraad wil dat iedere winkelier zijn eigen openingstijden bepaalt en niet door de CVvE gedwongen kan worden en stuurde eerder wethouder Joost van Keulen op pad met die opdracht.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Wat de boetes betreft een volledige overwinning voor Paul Beeres. En de vraatzucht van Beeres kennende, zal hij iedere cent daarvan op de kortst mogelijke termijn gaan innen. Zelfs als dat betekent dat Paddepoel Fietsen daardoor failliet gaat. Daarmee is zijn wraak compleet. Wethouder Van Keulen – onze held op sokken – zal Beeres zeker al hebben gefeliciteerd.

    Maar het is een Pyrrus-overwinning. Het lidmaatschap van de VVE blijkt niet verplicht te zijn. Elke pandeigenaar mag zijn lidmaatschap opzeggen en daarna zelf bepalen wanneer hij opengaat. Daarmee is het fundament van de VVE weggeslagen. Want wie vertegenwoordigt de VVE straks nog? De VVe dacht dat zij onaantastbaar was, maar blijkt nu ineens zo kwetsbaar als eierschaalporcelein. (Lezen jullie even mee, Joost en stadsadvocaat Rens Snel?)

    Mijn welgemeende felicitaties aan het vrolijke varkentje uit Voorschoten. Geniet ten volle van het verorberen van de boetes. Meer dan dat zit er niet in.

  • De vereniging van eigenaren is eigenlijk een bedrijf het is een Coöperatieve vereniging met uitgesloten aansprakelijkheid. Alleen is er kennelijk van coöperatie niet echt sprake en zwaait de belegger daar met de scepter. De winkelier heeft zich dus aangesloten bij een organisatie die hem zijn wil kan opleggen. Ik denk dat de ondernemer een andere juridische route had moeten bewandelen om de boetes aan te vechten.

  • Die boete is toch niet normaal want die man verdient amper het zout in de pap en loopt voor bijna niets tegen enorme mega-boetes aan!
    En de grootste criminelen komen vaak weg met een excuus of een waarschuwing als foei foei!
    Nederland is Nederland niet meer om dit soort van hard werkende mensen zo kapot te maken!

Recente berichten

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

4 uur geleden

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

4 uur geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

5 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

6 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

7 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

7 uur geleden