Categorieën: Sport

‘Nijland denkt aan verkoop FC Groningen’

Een verkoop van FC Groningen aan private investeerders is voor Hans Nijland niet langer een taboe. Dat heeft directeur Hans Nijland aan Voetbal International laten weten.

“Het is iets waar ik veel over nadenk de laatste tijd. Zó lastig. Onze omgeving wil een benaderbare volksclub. Maar vindt ook dat we moeten meedoen om Europees voetbal. De werkelijkheid is dat wij niet meer kunnen opboksen tegen Vitesse en FC Utrecht”, vertelt Nijland aan het voetbalblad.

De bestuurder vreest op de langere termijn voor de positie van FC Groningen. “Roda JC Kerkrade, FC Utrecht, ADO Den Haag en NAC Breda zijn in private handen. Ajax is beursgenoteerd. En er zijn meer clubs die private investeerders hebben gebonden. Wij zitten in een groepje met PEC Zwolle en SC Heerenveen dat opbokst tegen al dat private geld. De rek is er aan alle kanten uit”, meent Nijland.

“De belangstelling van fans neemt af. En hoofdsponsors zijn overal steeds moeilijker te vinden. Zoeken naar investeerders is een manier om nog nieuw kapitaal aan te trekken. Verkopen wij in dit stadion alles uit, dan houdt het op bij 22 miljoen. Vitesse geeft nu al 25 tot 30 miljoen uit. Hoe moeten wij dan nog concurreren? Het zou onverantwoord zijn om er niet over na te denken”, aldus de algemeen directeur.

Lars de Leeuw

Bekijk reacties

  • Verkwansel de club maar aan een rijke buitenlander. Tijd voor een exit van Nijland en tijd voor een verbod op een meerderheidsbelang in clubs door private partijen. Kijk naar Duitsland. Daar mag het niet. Wil je Vitesse of ADO worden? Je haalt de ziel uit de club en vervangt hem met een proleet met te veel veld.

  • Faalbaas Nijland verklaarde een aantal jaren geleden nog de aanval op de top drie,toen waren de omstandigheden niet anders.Mocht Nijland de plaatselijke trots wel in de etalage zetten kan ik hem verzekeren dat leven in Kropswolde er anders uit gaan zien voor hem.FC Groningen is van de de Groningers en niet van de overbetaalde Nijland,ik zie kansen voor het opnieuw opstarten van Veendam mocht dit wel gebeuren.
    Nijland was vroeger ook nooit in het stadion te vinden omdat hij op straat met de trompet in de drumband interessanter vond.

  • De stad zelf is al verkwanseld aan de studenten, snap niet dat men zich nu dan wel druk maakt om de (uit)verkoop van de plaatselijke FC.

    Who cares, ik niet.

  • Marc, in Duitsland gebeurt dit ook, kijk naar Hoffenheim, 089, 1860 Munchen enzovoort.Als je niet weet waar je over praat, zeg dan liever niets!!!!!!!!!

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

3 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

4 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

8 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

10 uur geleden