Categorieën: Nieuws

NAM moet waardevermindering huizen meteen vergoeden

De NAM heeft de rechtszaak tegen de Stichting WAG over de waardevermindering van huizen verloren. Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden dinsdagmorgen bepaald.

Dat betekent dat de NAM de waardevermindering van huizen meteen moet vergoeden, ook als ze nog niet verkocht zijn en ook als er nog geen schade is. De Stichting WAG had de zaak aangespannen namens vierduizend huiseigenaren en woningcorporaties in Groningen. De NAM wilde pas tot vergoeding overgaan als de huizen verkocht waren.

De uitspraak van het gerechtshof is conform die van de rechtbank in Assen. Die gaf de Stichting WAG ook al gelijk. Volgens de stichting betreft het zo’n 100.000 woningen. Zij zouden in totaal een miljard euro minder waard zijn geworden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat is mooi nieuws. Eigenlijk moeten de Groningers nu het gas gijzelen. Elke kuub die er omhoog gaat, rechtsreeks naar Groningers en gedupeerden. Dan betalen we de problemen met het Groninger gas. daar zouden ze blij mee moeten zijn. Kost de overheid geen cent.

  • Heel mooi resultaat !
    De NAM zal nog wel alles doen om het bedrag aan schadevergoeding en de reikwijdte van het vonnis zoveel mogelijk te beperken.

  • oke, dan geldt zo'n vergoeding in principe ook voor iedereen die een huis bezit in het oostelijk deel van de stad Groningen begrijp ik? ook als je geen schade hebt? hoe zit dat? moet ik me direkt aansluiten bij WAG hiervoor?

  • Het is mooi, maar natuurlijk verwacht ik ook niet dat er nu een oplossing komt. NAM en overheid gaan net als de afgelopen 50 jaar met nepratpoorten komen, mensen uitputten met ellenlange procedures, de gaskraan gaat nooit dicht en je schiet er altijd op 1 of andere manier bij in. Zolang er alleen een fakkeloptochtje is zal er niets veranderen.

  • Wij hebben ook nog een huis aan de rand van het bevingsgebied, ben benieuwd wat en of dit ook in waarde zal zijn gedaald en wat dit met de hoogte van de OZB gaat doen.

    Zou het knap vinden als een taxateur mij nu al kan vertellen welk bedrag ons huis in waarde is verminderd. Persoonlijk zie ik liever nu de OZB dalen/aangepast zien worden om pas bij verkoop eventueel een bedrag aan geïndexeerde waardevermindering te gaan ontvangen.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

7 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

7 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

9 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

9 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

9 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

10 uur geleden