Categorieën: Nieuws

Moorlag kan aanblijven als Kamerlid

Het in opspraak geraakte Groninger PvdA-Kamerlid William Moorlag hoeft niet op te stappen. Dat is de conclusie van een interne PvdA-commissie die onderzoek deed naar Moorlags betrokkenheid bij de uitzendconstructie bij de sociale werkplaats Alescon in Drenthe.

Moorlag was daar van 2015 tot eind 2017 directeur. Volgens de commissie kan hij zijn werk als Kamerlid voortzetten. De commissie vindt dat Moorlag met goede intenties gehandeld heeft en dat er begrip voor op valt te brengen. De zaak was aangespannen door de FNV.

Moorlag ziet volgens de commissie in dat de constructie in de kern niet juist was. Hij biedt zijn excuses aan, vooral aan de medewerkers van Alescon. Volgens Moorlag hadden de mensen die via het uitzendbureau bij Alescon werkten anders geen werk gehad. Hij wilde zo veel mogelijk arbeidsgehandicapten aan werk helpen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Als rechts georiënteerd, ben jij er niet rouwig om. Benieuwd wanneer de VVD en PvdA gaan fuseren. Zo kan het versnipperen ook voorkomen worden.

  • Het is schokkend hoe deze partij zichzelf aan het vernietigen is. Kost ze straks nog meer stemmen.
    Zij keuren niet in de haak zijnde constructies goed.
    Een niet te vertrouwen clubje geworden.

  • Compleet ongeloofwaardig deze man. Eerst Groningen in de kou laten staan en dan die arme gehandicapten

  • Een schijnconstructie is dus prima als je er maar goede bedoelingen mee hebt. Goed om te weten.

  • Geen enkele rechter zal akkoord gaan met en schijn constructie ondanks dat een verdachte er 'wellicht' goede bedoelingen mee heeft.
    De PVDA maakt het socialisme en de rode roos tot schande (sinds Kok),mensen die denken dat de PVDA links is hebben geen clou wat links eigenlijk is en hebben tevens geen clou wat socialisme inhoudt.

  • Om het verhaal objectief te duiden;

    Feit, dat de staatssecretaris Jetta Klijnsma van de PvdA, deze constructie mogelijk heeft gemaakt. Feit, dat Jetta Klijnsma van de PvdA zelfs kwartiemaker was van de FNV in 2011 toen deze constructie op tafel kwam. En dat Alescon deze constructie met open armen heeft ontvangen. De kwestie draait niet om; door zoveel mogelijk arbeidsgehandicapten aan het werk te krijgen. De constructie draait om een schijnconstructie mbt een uitzendbureau onder de vleugels van Alescon, waarop deze arbeidsgehandicapten voor veel minder loon en (bijna) geen arbeidsvoorwaarden aan het werk werden gesteld. En dan vervolgens met droge ogen vertellen als PvdA; als wij niks hadden gedaan, zaten deze mensen thuis. Voorheen werkten deze arbeidsgehandicapten in 'beschermde' sociale werkplaatsen'. De mensen waren daar dolgelukkig, maar werden op z'n beurt uitgeleverd aan de commercie door de VVD en PvdA als een bezuinigingsmaatregel. Men moet hebben gedacht, dat deze constructie niet zou uitlekken, zodat men later dit als een succes kon bijschrijven. Het liep dus anders! Toen Moorlag directeur werd van deze organisatie, wist hij van deze constructie en is daarvoor zelfs meerdere malen op de vingers getikt. De man bleef volstrekt ongeroerd en deed niks. Dankzij de rechtszaak, werden wij allen gelukkig bijgepraat. En kreeg het zijn publiciteit. Anders werd het een doofpot!! Wellicht een TIP AAN DE PVDA; als er nog meer lijken in de kast liggen, kom er mee naar buiten voor het te laat is. Na jaren nauwlettend de politiek versus de media te hebben gevolgd, ben ik zeer wantrouwend geworden op vele beleidsterreinen. En men probeert telkens ermee weg te komen alsof men goeddunkt!

    NB De huidige directeur van de 'WIJ" organisatie in de stad Groningen lag overigens mede aan de basis van deze schijnconstructie van Alescon. Deze dame in kwestie is vorig jaar zomer benoemd tot de ‘WIJ’ organisatie door het stadsbestuur van de stad Groningen. Ons kent ons! Mogelijk is de WIJ organisatie ook gedoemd tot een organisatie om te wantrouwen!

Recente berichten

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

11 minuten geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

14 minuten geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

36 minuten geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

2 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen vindt Pasen dit weekend plaats in…

3 uur geleden

Fietser gewond bij verkeersongeluk Helperzoom

Bij een verkeersongeluk zondagavond op de Helperzoom is een fietser gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

3 uur geleden