Categorieën: Nieuws

Liveblog: Sneeuwfront over Groningen. Weinig overlast, wel gladheid (gesloten)

Er wordt zondag vanaf het begin van de middag in het noorden flink wat overlast verwacht van een sneeuwfront dat over het land trekt. Het KNMI heeft voor het noorden vanaf 12.00 uur code oranje afgekondigd. In onze regio blijft de sneeuw zeker tot maandag liggen, aldus het KNMI. Via dit liveblog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

20.15: Het sneeuwfront is zo goed als verdwenen in Groningen en heeft de stad bedekt met een dunne sneeuwlaag. De sneeuw heeft weinig overlast veroorzaakt. Wel moet er rekening gehouden worden met gladheid in de loop van de avond en nacht en maandagmorgen. Maandagavond bereikt een nieuw sneeuwfront Groningen.

20.13: De sneeuw in Groningen levert ook mooie foto’s op. Raymond Bos stuurde ons de volgende ‘winterse plaatjes’:

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl

20.02: Wie niet per se de weg op hoeft maandag wordt aangeraden om thuis te werken. Met dat advies komt Rijkswaterstaat zondagavond. “Morgen aan het einde van de ochtend trekt een nieuw sneeuwfront over het land”, zegt Jaap Folkerts van Rijkswaterstaat. “Het gaat een zware dag worden op de weg.”

19.45: De extra sprinters tussen Groningen en Assen rijden maandagmorgen in de spits niet. Er wordt weer sneeuw verwacht en de NS laat daarom minder treinen rijden. De overige vier treinen in de richting van Zwolle rijden wel allemaal.

19.00 uur: Qbuzz meldt dat er nauwelijks promlemen zijn met het busvervoer in Groningen en Drenthe. Ook de treinen rijden volgens de dienstregeling in het noorden.

16.45: Ook de strooiwagens van de provincie Groningen zijn de weg op gegaan. De temperatuur daalt tot onder het vriespunt, dus kan het glad worden.

Foto: Provincie Groningen.

15.45: In de stad Groningen gaan 24 wagens de weg op om doorgaande wegen, busbanen en de belangrijkste fietsroutes te strooien.

15.30: Het sneeuwt wat harder in Groningen, maar het blijft nauwelijks liggen. In tegenstelling tot elders in het land lijkt de overlast beperkt te blijven.

13.45: Het begint te sneeuwen in Groningen, maar het stelt nog niet veel voor.

12.30: In het Limburgse Kerkrade speelt FC Groningen ondanks de sneeuw “gewoon” tegen Roda JC.

Foto’s Merijn Slager.

9.45: Alle voetbalwedstrijden in Groningen zijn preventief afgelast vanwege het winterweer dat er aan komt. Ook diverse andere sportwedstrijden, ook in de zaal, gaan niet door, omdat het niet verantwoord is vanmiddag de weg op te gaan.

Heb je zelf mooie foto’s van de sneeuw gemaakt? Of gaat een evenement wat jij hebt georganiseerd vanwege de weersomstandigheden niet door? Deel het met ons zodat we het op deze pagina kunnen plaatsen. Mail naar info@oogtv.nl of stuur een berichtje naar ons Facebook– of Twitter-account.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Plusminus 14.00 uur is de eerste sneeuwval te verwachten als een lichte neerval. In de late middag een iets zwaardere neerslag. Maar in de loop van de middag zal de temperatuur ook gaan stijgen boven het vriespunt. Dus is het sneeuw of regen. That's the question.

    Als mijn voorspelling onjuist is, dan mag je mij persoonlijk daarop afrekenen!

    • Dit was dusdanig licht qua neerval, dat registreren de satellieten vrijwel niet. Zo meteen 13.45 is de neerval wel serieus.

  • Het is inmiddels 14:00 uur nog geen sneeuw in Loppersum wel koude ( waterkoud )

    Het zicht is nog steeds oke ongeveer 4000 mtr .

  • Stadskanaal paar vlokjes,niet echt sneeuw te noemen helaas.blijft ook nog niet echt liggen..op gras wel..weg nog niet,soms sneeuwt het even door en zie je weinig op scootmobiel,oppassen geblazen als erger word

  • 15:00 uur nog niet echt sneeuw op straat,klein beetje in gras...word wel gestrooid...naar Lidl geweest af en toe geen zicht door stuifsneeuw

    • Ik zag om plusminus 11.30 uur vanochtend slechts een neerslag van 0.1 mm in Groningen op een Amerikaanse site. Maar code Oranje aldus het KNMI. Dat durf ik dit niet meer in ferme woorden tegen te spreken. Ik heb het dus nog voorzichtig gebracht.

  • In het Zuiden van de Stad ligt toch echt een mooi laagje sneeuw.
    Morgen hoef ik gelukkig de weg niet op.
    De codes lijken toch wel aardig te kloppen. Ik vind het ook heel verstandig dat het KNMI een beetje aan de veilige kant gaat zitten met de voorspellingen.

Recente berichten

‘Woensdag veel zon, komende dagen kans op buien’

Het is eerst nog volop zonovergoten voorjaarsweer. Vanaf donderdag neemt de bewolking toe en daarmee…

17 minuten geleden

“Het kan niet zo zijn dat er geen jongerenwoningen in Stadshavens komen”

In de nog te realiseren wijk Stadshavens moeten ook jongerenwoningen komen. Dat vindt de fractie…

38 minuten geleden

Bewoners Hoornsediep balen dat groen plaats heeft gemaakt voor parkeerplekken: “Egels en hazen zijn verdwenen”

Bewoners aan het Hoornsediep en de Rivierenhof balen. Hun groene omgeving heeft in de afgelopen…

51 minuten geleden

Automobilist schept scooterrijder op Griffeweg

Bij een verkeersongeluk op de Griffeweg is dinsdagmiddag een scooterrijder gewond geraakt. Dat meldt een…

2 uur geleden

Student & Stad wil kabelgoot voor opladen elektrische auto’s toch mogelijk maken

Ondanks dat de wethouder vorige maand negatief adviseerde wil de fractie van Student & Stad…

2 uur geleden

Forum organiseert deze zomer weer Rooftop Cinema: “Op 45 meter hoogte onder de sterrenhemel films kijken”

Forum Groningen organiseert deze zomer wederom Rooftop Cinema. Op verschillende dagen in de zomermaanden kunnen…

4 uur geleden