Categorieën: Nieuws

Bewoners blijven in verzet tegen woontoren

De bewoners van Reitdiephaven blijven zich verzetten tegen een woontoren op het zogenoemde festivalterrein. Ze overwegen een juridische procedure.

Op het terrein zou een toren komen van 70 meter hoog, maar de plannen zijn al aangepast: hij wordt nu 53 meter. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden. De aanpassing gaat de bewoners nog niet ver genoeg. Het laatste woord is nog niet gezegd, want wethouder Ton Schroor is tegen een woontoren aan de haven. Ook wil de gemeenteraad meer draagvlak voor het plan onder de bewoners van de wijk.

Ook naast de jeugdinrichting het Klein Poortje komt een gebouw van 70 meter hoog. Dat mag volgens het bestemmingsplan. Binnenkort presenteert de ontwikkelaar het ontwerp aan de bewoners. De gemeente lijkt akkoord te gaan, de bewoners gaan zich tegen die woontoren niet verzetten.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Gewoon neerzetten, deze stad kent nu al zoveel betonnen tumoren met kijkgaten, dat deze er ook nog wel bijgebouwd kan gaan worden. Triest om deze eens zo mooie stad tot in lengte van dagen verkloot te zien worden door gevelartiesten, voorbijgaande bestuurders en een stel zichzelf stedenbouwkundig noemende lieden.

    In Delfzijl is men nu juist met de sloop begonnen van een flat welke de zichtlijnen teniet deed gaan en om na sloop juist binding met de rest van de omgeving te gaan krijgen, waar de zogenaamde experts de bestaande wijken in Groningen isoleren sinds de bouw van dit soort betonnen tumoren.

  • Bewoners verzetten zich altijd, wat je ook doet. Het liefst hebben ze een huisje op de Grote Markt met vrij uitzicht en een privé parkeerplaats, maar wél met stedelijke voorzieningen.
    Die flat is prachtig! Dus niets aantrekken van die bewoners. Gewoon bouwen. Geen inspraak (misschien zitten er wel vleermuizen).

    • Als inwoner van deze gemeente wil ik net als in mijn eigen woonomgeving, juist ruimte om mij heen, vergezichten behouden, groen behouden, geen lichtvervuiling en een leefbare stad en ja, daar past hoogbouw niet bij. Wat ook totaal overbodig is ware het niet dat men als stadsbestuur watervrees kent waar het om lange termijn visie gaat en alles hier in deze gemeente in het teken van de student is komen te staan incl. de daarbij aangegane (veel te hoge) financiele verplichtingen (lees financieringen, welke inmiddels opgelopen zijn tot 1 miljard 460 miljoen Euro) en welke deze gemeente nooit en te nimmer meer af zal kunnen lossen, dus ja, ik ben begaan met deze stad.

  • Hoogbouwers, weten jullie wel wat je de omgeving aandoet, wat betreft slagschaduw en windversterkende effecten?!

  • Geen woontoren maar wat lage asocontainers voor moeilijke mensen. hebben ze geen problemen met het uitzicht, rukwinden en lichtvervuiling.

Recente berichten

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

46 minuten geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

4 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

6 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

6 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

7 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

8 uur geleden