Categorieƫn: Nieuws

SP: beter armoedebeleid nodig

De SP dient volgende week tijdens de begrotingsbehandeling twee voorstellen in om het Groningse armoedebeleid te verbeteren. Het geld moet uit de reservepot komen.

Het eerste is een voorstel om Stadjers die langdurig van een bijstandsuitkering moeten rondkomen, de inkomenstoeslag eerder te verstrekken. Verder moeten diezelfde Stadjers eerder in aanmerking komen voor volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing.

Volgens de SP leeft een derde van alle stad-Groningse bijstandsgerechtigden al drie jaar in armoede. Zij hebben geen perspectief op werk en meer inkomen. De SP zegt de financiƫle ruimte voor de plannen gevonden te hebben in de reserves, want daar zit komend jaar 10 miljoen meer in dan nodig. In plaats van geld op te potten, kan het beter uitgegeven worden aan steun aan langdurige minima.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Volgens mij snapt de SP er niks van. Nederland heeft bijna de hoogste uitkeringen van Europa, en nog is het niet genoeg. SP, de uitkeringen zijn te HOOG!!!! Ze kunnen makkelijk met 30% naar beneden, vakantiegeld schrappen. Is niet nodig. Ga maar werken voor je poen.

    • Jij snapt er niks van Anne en hebt niks met Groningen. 88% van de gasbaten in de Randstad. Groningen kreeg maar 1%. Ok doet de gaswinning het imago van Groningen schaden. En de armoede is al van oudsher. Je doet alsof de banen in Groningen voor het oprapen liggen. Anne heeft hier ooit gestudeerd en is weer teruggegaan naar zijn roots. Omdat hij Groningen ook als een zwart gat voorzag. Voor de Groningers zijn dit de roots. Bovendien is de bijstand geen vetpot, zoals jij suggereert. Het vakantiegeld waar jij op doelt in het VVD programma, zou een naamsverandering moeten ondergaan. Dit geld is juist bedoelt om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar Anne krijgt lastenverlichting als cadeautje van onze gasbaten! Anne de lusten en wij de lasten als een imagoschade!

  • het wordt tijd om weer iets te gaan doen op de vismarkt. iets met kinderen en spaarpotten of zo..

  • Je zag het in de ogen
    In de blik van de bedelaars
    In de zweren van de kreupelen
    De woede van de armoede

    In de schreeuw van de moeder
    In de schaamte van de vader
    In het verzet van de zoon
    De woede van de armoede

    De woede van de armoede
    Doe je ogen dicht
    De woede van de armoede
    Is geen gezicht
    De woede van de armoede
    Wat kun je doen
    De woede van de armoede

    In het gejank van de honden
    In de modder in de straten
    Op de vuilnisbelt aan de rand van de stad
    De woede van de armoede

    In het rottende vlees in de zon
    In de ogen van de bange ratten
    In de onvruchtbaarheid van het land
    De woede van de armoede

    De woede van de armoede
    Doe je ogen dicht
    De woede van de armoede
    Is geen gezicht
    De woede van de armoede
    Wat kun je doen
    De woede van de armoede

  • Wat is dit Henderika? Ken ik niet, ook niet grappig. Geen mens in dit land hoeft te zwerven of in armoede te leven. Je moet de potjes weten te vinden, en dan nog de uitkeringen zijn in Nederland torenhoog.

  • Henk, ik heb in het buitenland gewerkt en weet hoe daar de uitkeringen zijn. In nederland zijn die torenhoog, zo hoog dat mensen geen prikkel meer hebben om te gaan werken. En nee, het moet ook geen vetpot zijn, maar het is wel veel wat je kunt krijgen als je alle potjes weet te vinden. Veel te veel. En nee, ik heb NIET gestudeerd, en ik woon NIET in het westen. De SP is rupsje nooit genoeg wat uitkeringen betreft, stop met deze uitkeringenmachine.

    • O, dat is het. Als een helikopterview beoordelen vanuit je eigen situatie, door te stellen dat de uitkeringen te hoog zijn. En er niet middenin te zitten. Je vergeet daarbij dat de standaarden in Nederland ook super hoog zijn. Of je kijkt enkel en alleen naar het bedrag van de uitkering. De energienota wordt tot 2021 met 200,= per jaar extra belast. De huurtoeslag zal worden afgebouwd. Wellicht dat de zorgtoeslag ook niet meer mee stijgt met de kostenontwikkeling van de zorgpremie. Een indirecte aanval op de koopkracht van de uitkeringsgerechtigde. Groningen kent helaas niet de luxe van een florerende arbeidsmarkt. Dus de prikkeling waar je het over hebt, ontgaat mij dan ook volledig.

  • Er is werk genoeg. Alleen helaas niet altijd op fietsafstand. Maar feit blijft dat wat ik zij gewoon feiten zijn. Moet er wel bij zeggen dat de privatisering van onder andere het OV, ziekenfonds en energie niet de slimste zet zijn geweest, helaas. Dit kan goedkoper. Maar ik ben blij dat de linkse kerk het niet voor het zeggen heeft, want dan weet je zeker dat het geld verkeert word besteed, helaas.

    • Welke feiten? Je bedoelt de afschaffing dividendbelasting waarvan een gat op de begroting jaarlijks van 1,4 miljard als een goede besteding. Poe, poe wat een visie Anne.

      Desalniettemin woon je niet Groningen!

      Onze nutsbedrijven werden geliberaliseerd/gecommercialiseerd en zijn vervolgens vertrokken naar elders in het land. Een verlies van duizenden arbeidsplaatsen in Groningen!

      Leve de rechtse kerk!

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

3 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

9 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

10 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

11 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

12 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

14 uur geleden