Categorieën: Sport

FC Groningen onderuit tegen Feyenoord

FC Groningen heeft zaterdag het thuisduel tegen landskampioen Feyenoord met 2-0 verloren. Het betekende de eerste zege voor de Rotterdammers sinds 1 oktober.

In de eerste helft had Feyenoord het beste van het spel. FC Groningen beperkte zich tot verdedigen en dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties, maar niet tot doelpunten. De Rotterdammers hadden zelfs recht op een strafschop toen Jörgensen door Memisevic aan zijn shirt werd getrokken. Scheidsrechter Makkelie zag dat echter anders.

In de 49e minuut scoort Vilhena uit een counter, na een goede actie van Berghuis. FC Groningen kreeg daarna het betere van het spel, maar tien minuten later werd het dankzij Jörgensen 2-0 voor Feyenoord, na een fraai hakje van Berghuis. In de 74e minuut kwam Lars Veldwijk binnen de lijnen, als vervanger van Tom van Weert. Dat leidde pas in de absolute slotfase tot gevaarlijke situaties: Te Wierik schoot op de lat en een doelpunt van Veldwijk werd afgekeurd wegens hands.

FC Groningen blijft in de gevarenzone, met 12 punten uit 13 duels.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

    • Komt allemaal wel goed.
      Als Nijland in de winter zaken doet.
      Eén speler gaan halen.
      En het is afgelopen met het balen.

      Eén middenveld baas.
      Is wat ik verlang van Sinterklaas.
      Een strijder met moed.
      Is wat voor onze club wonderen doet.

      Hrustic heeft een geweldig linkerbeen.
      Bacuna is onze Lewenborgse held.
      Doan wordt onze nieuwe fenomeen.
      En Reis is zwakke schakel Jenssen voorbij gesneld.

      Eén ervaren leider met duelkracht en loopvermogen.
      Doet ons in Grunn menig tegenstander afdrogen.

      Loopt Mahi voor een mooie prijs het Noordlease uit.
      Krijgt ons middenveld een ijzersterke ruit.

      • VSH,
        Hoe lang zal het degradatiespook nog dreigen
        Als ook het boegbeeld Padt naar elders verkast
        Zal dan Ernest Faber zijn visie alsnog verwijden
        Voordat hij teleurgesteld op het zuiden aangast ?

  • Twee ploegen die heel wat minder presteren dan vooraf werd verwacht. In een niet zo geweldige wedstrijd had Groningen niet veel zicht op succes en dat tegen een zwakke tegenstander.
    De onderste drie plaatsen komen steeds dichterbij.
    In de huidige, zeer zwakke selectie, zit ook niet veel perspectief. Wanneer spelers als Bacuna in de basis staan dan ben je er niet al te best aan toe.

  • Als je verwacht dat je het bordje van het in vormcrisis verkerende Feyenoord wel leeg kunt eten, kom je bedrogen uit. Of dat nu geldt voor de ploeg weet ik niet maar in ieder geval wel van de om zich heen slaande critici.

  • Feyenoord is ineens een zwakke tegenstander. Oké... Dus als ze een mindere periode hebben, met veel blessures en een loodzwaar programma, veel zwaarder dan welke club in de eredivisie dan ook, dan ben je ineens een zwakke tegenstander... Ik weet het niet, maar ik zie bij Groningen toch echt geen Jorgensen, Berghuis of Amrabat lopen, die gister duidelijk het verschil maakten. En dat geeft ook niet, als je de begrotingen naast elkaar legt. Wat wel erg is, is de ontbrekende mentaliteit bij de FC. Ik heb hier ook menigmaal mogen lezen dat het aan iedereen lag, behalve aan Faber. Maar Faber is volgens mij nog steeds hoofdverantwoordelijk voor zijn ploeg en niemand anders. Ik ben dan ook van mening dat Faber het niet meer op de rit gaat krijgen en dat dit ook zwaar ten koste gaat van talenten. Elke week een andere ploeg, shit wat niet meteen opgelost wordt en niet binnendeurs blijft, dat is wel degelijk een trainer aan te rekenen. Ik denk dat er bij grotere clubs wel ergere dingen binnendeurs gebeuren. Het is maar hoe je er mee omgaat. Het gaat allemaal ten koste van talent, want nog veel te jong om daar allemaal mee om te gaan. Faber heeft er duidelijk nooit een echt team van gekregen en mag derhalve van mij dan ook vertrekken.

    Mocht Mahi verkocht worden in de winter, alsjeblieft Jans, haal er een echte, voetballende spits voor terug. De twee spitsen die het nu mogen uitvechten is echt niet FC waardig. Krijgen we er een spits voor terug die niet zo blind zijn als de huidige twee spitsen, dan ben ik er van overtuigd dat het echt nog wel wat wordt. Ook zonder Mahi is er dan nog genoeg creativiteit om de voorhoede weer wat meer te laten creëren. Met jongens als Idrissi en Tuna moet dat gewoon mogelijk zijn.

    • Zie de maan schijnt door de bomen
      De FcG gaat nog vele plekken stijgen
      Zelfs Jeroen ziet het nog goed komen
      Maar dan moet Faber snel verdwijnen.

      Of dat de problemen gaat oplossen
      Zal de trainer zelf zeer betwjfelen
      Hij wil zijn imago op gaan dossen
      Door het elftal elke week te wizigen.
      Door het elftal elke week te wijzigen.

    • Clubs die zich beroepen blessures en een zwaar programma hebben geen status als topclub. Alleen zwakke teams zonder ervaring en een smalle selectie is het een acceptabel excuus.
      Het kampioenschap lijkt een toevalstreffer. De afgelopen decennia is er structureel erg matig gepresteerd met een paar incidentele successen. De concurrentiestrijd met Ajax en PSV hebben ze lang geleden al verloren.
      Ook een matig presterend FCG zou thuis altijd een kans moeten hebben tegen dit soort teams. Wanneer dat al niet het geval is dan is er sprake van een zeer problematische situatie die volgens sommige, enigszins blinde supporters, met een eenvoudige ingreep opgelost zou kunnen worden.
      Wanneer de selectie zo zwak is als bij FCG dan is dat een illusie.

      • Weekie weekie, Jack, Nederland kent geen topclubs meer. Maar aan de hand van een enorm verschil in begroting (16,5 miljoen tegen 60 miljoen!) en dus ook kwaliteit op het veld mag je best verwachten dat Feyenoord normaal gesproken iets meer dan een maatje te groot is voor een club uit het rechter rijtje. Wat je ook mag verwachten is dat een FC Groningen dat niet zomaar voor lief neemt en in ieder geval niet bang is voor een Feyenoord, of welke 'topclub' dan ook. Alleen dan maak je kans tegen bijv. Feyenoord en dat hebben ze in het verleden thuis wel vaker bewezen. Ook iets wat Groningen uitstraalde en om bekent stond. Als topclub wist je dat je een moeilijk middagje zou krijgen, op z'n minst. En dat is totaal weg, in niets straalt de FC dat uit en dat doet de 'blinde supporter' zorgen baren. Een keer een minder seizoen, zeker gezien de stabiliteit van de FC de afgelopen jaren, kan een keer en is zelfs onontkomelijk. Maar je ziet een tendens in de beleving en dat baart wel zorgen voor de toekomst. Een club kan een keer verkeerde keuzes maken, helemaal niet erg. Ik mag alleen hopen dat het tij wel weer gekeerd wordt. Diezelfde tendens zie ik ook bij zogenaamde supporters, die je nooit hoort, totdat het wat minder gaat. Dan staan ze vooraan. Kennen ook geen clubliefde, wat veel verder gaat dan alleen maar een voetbalclub. Een FC Groningen is ook je afkomst, je stad, zelfs je provincie in het geval van FC Groningen. Ik denk niet dat jij dat gevoel ook maar ooit gaat begrijpen, gezien je het over 'blinde supporters' hebt. Een groen-witte bril is helemaal geen schande wat mij betreft, dat is je afkomst. Ik voel dat nu nog sterker nu ik niet eens meer in Groningen woon. Zogenaamde supporters zoals jij gaan ook nooit begrijpen dat een bepaalde beleving een wisselwerking is tussen supporters met dat gevoel en de spelers op het veld. Wie is er nu blind zou je je kunnen afvragen.

      • Natuurlijk zou ook FCG een kans moeten hebben tegen Feyenoord. Dat heeft het verleden vaak genoeg bewezen!
        Dat het nu niet lukt tegen een zwak Feyenoord is veelzeggend voor het niveau van het huidige FCG. Dat probleem is niet op te lossen met stoer gepraat en een nieuwe middenvelder.
        FCG is structureel zwakker geworden de laatste jaren, zelfs relatief is het niveau gedaald tov de rest van de eredivisie. Gezien de financiele situatie is niet te verwachten dat het snel beter wordt. Ik heb ook d goede periode in de Euroborg meegemaakt met een goed team en smaakmakers. Achteraf bezien was die periode een heel gelukkige die niet zomaar weer terug te halen is. Een paar gelukkige aankopen en de nodige chemie en een goede trainer vormden de basis voor een mooie periode. Voor velen is die periode de norm en dan is het logisch dat mensen afhaken. De meeste mensen in het stadion zijn er echt niet ziek van wanneer de club verliest. En dat is maar goed ook.

      • Kijk en daar gaan we al, Jack. Jij hebt het over de tijd in de Euroborg. Ik heb het over de tijd in 't oale Eusterpaark. Ik denk dat jij daarom ook niet begrijpt hoe de club ooit leefde, als echte volksclub. Ik snap ook echt wel dat dat op een gegeven moment niet meer kon en ook niet meer terug komt. Maar ik zie tegenwoordig een soort Vitesse qua beleving, niks geen Groene Hel meer. Want dat is in mijn ogen 't oale Eusterpaark, waar de supporters net zo kritisch waren, maar ook achter hun club bleven staan al degradeerden ze. Nu laten 'supporters' hun club al vallen als het één seizoen wat minder gaat. En dat terwijl de FC, van alle subtoppers cq middenmoters, de meest stabiele club in de eredivisie is. Ik zou wat trotser zijn op de FC. Hoeft niet, maar noem je dan ook geen supporter.

    • Jeroen.

      Weet niet wie het over een zwak Feyenoord heeft. Waarschijnlijk eentje die nooit een voetbalstadion van binnen ziet, en toch wat meninkjes moet spuien.

      Aan jouw rijtje wil ik nog even Van Beek toevoegen. Wat een klasbak.

      • Van Beek is absoluut een jongen met veel potentie en speelde inderdaad goed. Als ik er nog eentje aan toe mag voegen; Haps. Balen voor die jongen ook dat ie z'n sleutelbeen gebroken heeft.

Recente berichten

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben…

15 minuten geleden

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC'83…

1 uur geleden

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan…

2 uur geleden

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders…

3 uur geleden

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo'n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria,…

4 uur geleden

Zonnescherm dreigt van vier hoog naar beneden te vallen

In de Nieuwe Ebbingestraat dreigde zaterdag in het begin van de avond een zonnescherm naar…

4 uur geleden