Categorieën: Nieuws

Boze huurders bieden wethouder Van der Schaaf slak aan

Een slak, dat is wat wethouder Roeland van der Schaaf dinsdag uitgereikt kreeg tijdens een schimmelexpositie door boze huurders van De Huismeesters uit Selwerd. De slak is, naast een symbool voor traagheid, liefhebber van vochtige omgevingen en schimmels. En dat is nu precies waar de huurders al lange tijd last van hebben.

Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP, maakt zich al lange tijd sterk voor de huurders in Selwerd. Begin mei van dit jaar overhandigde Dijk een zwartboek aan directeur Sije Holwerda van De Huismeesters. In het boek waren foto’s verzameld van vocht en schimmel in muren en plafonds. De woningcorporatie beloofde toen met een plan van aanpak te komen. Nu de klachten nog steeds niet opgelost zijn zoeken Dijk en de huurders het een stapje hogerop, bij de wethouder dus.

Wethouder Van der Schaaf was al bekend met de problematiek, en kan zich dan ook vinden in de uitreiking van de symbolische slak. De bewoners van Selwerd zijn slachtoffer geworden van een gebrek aan financiële middelen, terwijl er in andere wijken wel gerenoveerd werd. Daarnaast vindt hij de situatie van de bewoners niet meer passen in deze tijd. Rond de jaarwisseling presenteert de gemeente het wijkvernieuwingsplan voor Selwerd.

Wouter Hooijer

Bekijk reacties

  • Deurtjebellen en bewoners opstoken, Jimmy Goes Viral, Airplay voor de SP, daar lijkt het allemaal om te draaien. Het is nog een lange weg naar de verkiezingen en gezien de slakkengang waarmee de SP resultaten haalt is de metafoor passend. Onze Jimmy zou er beter aan doen om te zorgen dat de bewoners daadwerkelijk in gesprek komen met de corporatie.

    Arme Roeland vd Schaaf, moet sociaal wenselijk zeggen dat hij zich kan vinden in de symboliek van een slak. De man, en vooral bewoners, zouden meer geholpen zijn met een constructieve houding van de SP. Wees een vent Jimmy, laat populisme achter je en gebruik middelen die echt werken. De tijd die corporaties nu verdoen om te reageren op al dat gekakel zullen ze echt liever gebruiken voor het maken van plannen.

    Eens dat er wat aan die huizen moet gebeuren. Maar liever een goed onderbouwd plan in een jaar dan een slecht plan in een half jaar.

    • De SP is, ook landelijk, in ieder geval nog de enige partij die de wijken in gaat en wel oog heeft voor misstanden in de minder bedeelde wijken. Wat ze doen is oppositie voeren, middels hun idealen, op een hele actieve wijze. Welke andere partij doet dat ook? Ik kan er niet één bedenken. De SP is in mijn ogen soms wat amateuristisch in vergelijking met andere partijen en worden wat zenuwachtig als ze kunnen aanschuiven om werkelijk te regeren en daar ligt wat mij betreft de grootste zwakte van deze partij. Maar het is tegelijkertijd wel de enige partij die werkelijk opkomt voor de zwakker bedeelden. Helaas is het tegenwoordig hip om partijen ter linker zijde in het gezicht te spugen, al komen ze voor je op en trapt men in het lekker populistisch schuld geven aan bepaalde bevolkingsgroepen. Dat terwijl men in de minder bedeelde wijken een alternatief heeft middels bijv. een SP om zich 's serieus te organiseren en 's zelf wat te doen aan hun omstandigheden. Dan zal de SP wel minder amateuristisch (moeten) worden. Helaas blijft men liever naar Hart Van Nederland zitten kijken op de bank, lekker niets doen aan hun situatie. En het kan gewoon anders... Maar kennelijk bereik je de mensen niet meer door actief de wijken in te gaan. Sterker, het wordt maar wat vaak belachelijk gemaakt.

      Liever een goed onderbouwd plan in een jaar dan een slecht plan in een half jaar? Cut the crap man. Voorkomen is beter dan genezen, dan was deze situatie sowieso nooit ontstaan. Als de stad zich prestigeprojecten kan veroorloven, dan zou de aanpak van dit soort woningen appeltje-eitje moeten zijn. Situaties zijn er niet opeens, situaties ontstaan.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

8 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

10 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

11 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

11 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

13 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

14 uur geleden