Categorieën: Nieuws

Boze leraren willen massaal opnieuw in actie komen

De acties in het basisonderwijs moeten worden doorgezet. Dat blijkt uit een ledenpeiling van de Algemene Onderwijsbond. De meeste leraren kiezen daarbij voor een landelijke staking.

Leden van AOb konden de afgelopen week een enquête invullen waar ruim tienduizend leraren gehoor aan hebben gegeven. 96 Procent van hen wil doorgaan met actievoeren. Negentig procent geeft in de vragenlijst aan teleurgesteld te zijn in het regeerakkoord dat vorige week door het aanstaande kabinet werd gepresenteerd. In deze plannen is 275 miljoen euro uitgetrokken voor salarisverhoging en vijfhonderd miljoen voor werkdrukverlaging. De leraren willen dat er 1,4 miljard beschikbaar wordt gesteld om zo de grootste problemen in het onderwijs op te kunnen lossen.

Hoe vervolgacties er uit moeten gaan zien daar verschillen de meningen over. 63 Procent wil een landelijke staking zonder manifestatie. 32 Procent kiest voor een demonstratie in Den Haag en 23 procent lijkt het verstandig om een estafettestaking per provincie te organiseren.

Resultaten zijn niet onverwacht
“Veruit het grootste deel van onze leden vindt het regeerakkoord onvoldoende of volstrekt onvoldoende”, zegt Liesbeth Verheggen die voorzitter is van de Algemene Onderwijsbond. “Voor ons is dat niet onverwacht en het leidt ook tot een heldere conclusie: de acties zullen doorgaan. Andere organisaties zijn hun leden nog aan het peilen en de verwachting is dat deze resultaten eind oktober beschikbaar komen. Dit zal samen de basis vormen voor verdere afspraken over vervolgacties.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Schandalig! Ze verdienden al zo veel en hadden eindeloos vakantie. Vele miljoenen komen er m.i. onterecht bij en nog is het niet genoeg! Laat die "onderwijzers" (geen leraren) eindelijk eens aan de kinderen iets LEREN i.p.v. te staken. Geen enkel kind heeft enige algemene kennis tegenwoordig.

  • Het is jammer dat er deze reacties op komen. Wij willen graag goed onderwijs geven aan alle kinderen. Zonder al die eindeloze papieren in te vullen en iedere stap, die je doet te beschrijven. Maar ook ieder kind een kans te geven zich te ontwikkelen in veel kleinere groepen. En met extra handen in de groepen. Wat denk je wat het betekent als je met meer dan 30 kleuters in een veel te kleine ruimte zit en je ook nog eens 6 leerlingen extra zorg moet bieden. 3 met een taalstoornis, 2 Syrische vluchtelingetjes (die zonder begeleiding zo in je groep worden gedropt en geen woord verstaan)en een kind met gehoorproblemen.
    Daar wordt voorledig aan voorbij gegaan. En dit alles gaat ten koste van ALLE kinderen, maar ook van de leerkrachten.

  • Er wordt steeds meer verwacht dat je als “papier tijger” werkt. Overal rapportages en registraties, maar voor je primaire taken is telkens minder tijd. Voor mensen die van mening zijn dat mensen in het onderwijs het wel makkelijk hebben, die zouden een keer voor de klas moeten staan een jaar lang en op hetzelfde niveau. Het is niet voor niks dat er veel docenten de stap van uit het onderwijs naar het bedrijfsleven maken.

Recente berichten

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

2 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

2 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

2 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

5 uur geleden

CDA en Stadspartij willen voetbalkraker op groot scherm: “Dit wordt een legendarische dag”

De wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC komende vrijdag moet te zien zijn op een…

5 uur geleden

Oekraïners bakken tientallen taarten voor Bevrijdingsfestival: “Geld inzamelen voor schoolspullen in Oekraïne”

Bezoekers van het Bevrijdingsfestival in het Stadspark hebben zondag de mogelijkheid om taart te kopen.…

6 uur geleden