Categorieën: Nieuws

Wethouder Van der Schaaf te gast in Buitenhof

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) is zondag te gast in het televisieprogramma Buitenhof om te praten over de woningmarkt die volledig op slot lijkt te zitten. Dit laat Van der Schaaf op zijn social media-account weten.

In het debat- en discussieprogramma, dat rechtstreeks wordt uitgezonden vanuit Amsterdam, gaat Van der Schaaf in gesprek met econoom Arnoud Boot. Beide gaan proberen een antwoord te geven op de vraag of er nog uitzicht is op betaalbare woningen. De prijzen van huurwoningen in populaire steden schieten namelijk de laatste jaren omhoog en koophuizen zijn in dezelfde steden bijna onbetaalbaar geworden.

Buitenhof wordt zondag uitgezonden vanaf 12.10 op NPO 1 en wordt gepresenteerd door Pieter Jan Hagens.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Wat is goed aan hem en wat is daar goed aan voor Groningen? Daar gaan politieke keuzes aan vooraf wat dit veroorzaakt heeft. Roeland van der Schaaf moet het maar uitleggen, waarom zijn PvdA (en VVD) dit veroorzaakt heeft! Je laat zoveel mogelijk vluchtingen en studenten hier naartoe komen, terwijl Groningen op het gebied van zijn woningvoorraad dit niet eens kan behappen, dat maakt de krapte op de woningmarkt, waardoor velen ook niet het geduld kunnen opbrengen op de sociale woningmarkt en dus als 'moetje' een woning kopen, dit ook met alle consequenties straks van dien. Als de ECB stopt met het opkopen van obligaties en schulden. En wat vervolgens ook nog eens de prijzen ophoog drijft en de woningmarkt vastzet.

 • Een doodenge ontwikkeling. Macro-economisch zeer ongewenst! Vooral in een stad als Groningen, welke qua inkomens al tot laagste van Nederland behoren.

 • De woningmarkt, tja ofwel iedereen is te schijterig om er in te investeren ofwel iedereen springt er al lemmingen in. Mensen. BAH!

  • We kunnen en moeten dit niet overlaten aan commerciële partijen. Dat gaat geheid op de lange termijn een keer fout. De commerciële partijen claimen wel. Ook vanuit een macro-economische gedachte zeer ongewenst. Vooral als het om Groningen gaat.

 • In Groningen zijn de laatste jaren heel veel sociale huurwoningen opgeknapt, met subsidie geld van de overheid. Daarbij is er met name geinvesteerd in isolerende maatregelen zodat de huurwoningen aan de vereiste normen voldoen. Er is dus veel subsidie geld van de Rijksoverheid geïnvesteerd.
  En, zodra de huurder verhuisd, zijn veel van deze woningen verkocht.
  Daarnaast zijn, onder het motto 'we willen gemengde wijken' , in wijken met sociale huurwoningen steeds meer woningen verkocht. Gek genoeg geld dit 'wij willen gemengde wijken' niet voor wijken waar alleen maar koopwoningen staan.
  Koopwoningen zijn inmiddels onbetaalbaar. Zittende huurders, mochten ze al willen verhuizen, kunnen ook geen kant meer op. Het aanbod is te klein en als ze al iets vinden moeten ze zoveel meer huur betalen dat ze er van afzien.
  En zo loopt het tekort van betaalbare Huur en koopwoningen alleen maar op dankzij o.a. Het beleid van de gemeente Groningen.

 • Zojuist buitenhof bekeken. Waarom de lokale politiek nu pas het helder moment op hun netvlies krijgen en niet jaren geleden. Of zijn het de verkiezingen in maart 2018

 • Heb vandaag Buitenhof gezien met daarin opvallende uitspraken van o.a. dhr. van der Schaaf, o.a. over foutieve beleidskeuzes de afgelopen jaren, buitenstedelijk gaan wonen is ook een optie, door de geliberaliseerde huizenmarkt zijn huisjesmelkers te machtig geworden mede doordat deze door schaarste torenhoge huren kunnen vragen, enz.enz.

  Al met al is buiten de gemeente gaan wonen nog niet zo`n gek alternatief voor starters op de huizenmarkt en voor hen welke niet levenslang een molensteen in de vorm van een (te) hoge hypotheek om de nek willen.

 • Roeland en zijn lokale PvdA hebben de oplossing voor de grote vraag naar een woning in het aantrekkelijke Groningen. Alle historische bebouwing platslaan om het te vervangen door ellendige blokkendozen, en zo het eens fraaie karaktervolle stadje onaantrekkelijk te maken.

  Geniaal!

Recente berichten

Be Quick dieper in de zorgen na forse nederlaag tegen SDV Barneveld

Be Quick 1887 ging zaterdag in eigen huis fors onderuit tegen SDV Barneveld: 4-0. De…

3 minuten geleden

Groningen krijgt gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken

In Groningen komt er een gedenksteen die herinnert aan onopgeloste moordzaken. Dat is zaterdag bekendgemaakt…

4 minuten geleden

1J: Oranje Nassau koploper af, verlies PKC’83, zege GVAV

Oranje Nassau is koploper af in de eerste klasse J door een nederlaag zaterdag tegen…

17 minuten geleden

Ruime zege Gorecht, oorwassing VVG, spanning in 3C stijgt

Gorecht won in de tweede klasse J van het zaterdagvoetbal. VVG ging hard onderuit en…

27 minuten geleden

De Groene Uilen hebben plek in final eight binnen handbereik

Het eerste herenteam van basketbalvereniging De Groene Uilen heeft een plek in de final eight…

40 minuten geleden

Zaalvoetballers PKC’83 houden zicht op titel

De heren van de zaalvoetbaltak van PKC'83 hebben er vertrouwen in dat zij kampioen van…

1 uur geleden