Categorieën: Nieuws

Start Zomerkermis trekt veel bezoekers

Rijendik stonden ze dinsdagmiddag te wachten voor de kermisattracties op de Grote Markt. Om klokslag 14.00 uur ging de kermis open en het eerste half uur waren de ritjes gratis.

“Vorig jaar stonden we met de kermis op de Ossenmarkt”, vertelt Gwendolyn Spelbrink van de organisatie. “De Koninklijke Vereniging Voor Volksvermaken had besloten om de paardenkeuring op Groningens Ontzet op de Grote Markt te houden waardoor wij moesten verhuizen. Daar waren de kermisexploitanten niet blij mee omdat ze een slechte omzet draaiden, maar ook de Stadjers hebben door middel van brieven en berichten laten weten dat de kermis op de Grote Markt hoort. Daar hebben ze gelukkig gehoor aan gegeven.”

“Wij zijn uit Beijum komen fietsen”, vertelt een meisje die samen met een vriendin op de trap van een attractie zit te wachten tot het 14.00 uur is. “We hoorden gisteravond van de actie en we besloten direct om naar de kermis te gaan, want als iets gratis is dan wil je er gewoon bij zijn.” Ook een jongen die staat te wachten is enthousiast. “Ik wil daar zo direct in”, wijst hij enthousiast. “Die attractie gaat wel zestig kilometer per uur.”

De zomerkermis duurt tot en met volgende week maandag en is iedere dag vanaf het middaguur tot en met middernacht geopend.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden