Categorieën: Nieuws

Raad van State fluit Stadsparkplan terug

Een omwonende die op 450 meter van de drafbaan van het Stadspark woont heeft gelijk gekregen van de Raad van State. Betrokkene heeft last van de muziekevenementen en vocht het bestemmingsplan aan.

“Het beroep is gegrond,” aldus de Raad van State. “Het bestreden besluit dient te worden vernietigd voor zover dat betrekking heeft op de regeling die in het plan is opgenomen voor evenementen. De gemeenteraad dient zich naar aanleiding van deze uitspraak te beraden over een nieuwe planregeling voor evenementen op de drafbaan.”

Het bestemmingsplan stond honderd kleinere en zeventien grote evenementen toe, waaronder vijf dancefeesten met 75.000 bezoekers.

Ook gelast de Raad van State dat de gemeente aan betrokkene de kosten van het beroep vergoedt. Het gaat om een bedrag van 168 euro.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • En terecht! De bewoners hebben deze locatie bewust gekozen voor hun rust. Niet om er later te worden geconfronteerd met geluidsoverlast. Als je in de binnenstad gaat wonen kies je daar wel bewust voor. En voor alle studenten Go Home and Leave Us Alone!

    • Het wordt hoog tijd dat die huizen in corpus-noord gesloopt worden. Er wonen toch alleen maar zeikerds in dus die mogen weg.

      • En de grootste zeikerd ben jij! Je zou jezelf eens een spiegel moeten voorhouden. In plaats de rechtsstaat te bagatelliseren.

      • Nee hoor, van mij mogen ze feesten in het Stadspark. Ik zit niemand in de weg met mijn last van overlastdepressie. Als je daar last van hebt ga dan in een hutje op de hei wonen. Bij voorkeur ergens in Frankrijk.

      • Marc

        Kun je uitleggen waarom een mooi park in een stad de plek voor lawaai, alcohol en andere zwakzinnigheid moet zijn. Ben/was zelf gek op combinatie pils/versterkte muziek, maar daar hoefden andere stedelingen geen last van te hebben.

        De tijd dat ik in New York was, was er één evenement in het Central Park: een bijna rustiek optreden van de Dave Matthews Band. Het geluid was een half blok van het park niet meer te horen.

        Studenten en andere provincialen die allerlei troep nodig hebben om eventjes los te komen van hun dommige, plattebestaan, gaan maar naar de hei. Huren ze daar maar eenzuipkeet af.

  • Dat wordt sappelen voor N van Gelder met zijn 'copycat' evenementen en z'n schijnbaar exclusieve contracten met de gemeente waar ook wel eens de loep opgelegd mag worden (heren en dames journalisten grijp je kans,deze krijg je gratis van mij).

  • Het Stadspark was zo'n fraai park. Nu een rommelig volgebouwd oord wat volgens de gemeente ook nog eens door zuipende (slikkende) studenten en andere provincialen en veel decibels gedomineerd moet worden.

    Waar komt die debiele gedachte dat een stad een door lawaai en alcohol geregeerd pretpark moet zijn, vandaan? Niet uit een helder brein in ieder geval.

      • Als Stadjer kan ik me herinneren dat de lokale afdeling van dat corrupte clubje lobbyisten (VVD) een jaar of twintig geleden toestemming voor de bouw van appartementen in het Stadspark wilde geven. Wat een droefenis.

  • Scheelt ook een hoop opruimkosten voor de Gemeente/gemeenschap. Ongelooflijk wat een rotzooi die zuipers en slikkers steeds achterlaten. En wij-met-z'n-allen mogen het betalen!
    En dat allemaal omdat een aantal organisatoren flink wil verdienen aan die drugs-feesten.

  • Deze stadgaat tenonder aan drank , drugs, jankmuziek , OV ( het gebrek daaraan) en niet in de laatste plaats door een ovebodi gedrocht genaamd HET MONSTRUM.

  • Veel troep in het park en overlast in de buurt & omgeving. En dat alleen omdat de organisatoren flink willen verdienen met zo'n festival!

Recente berichten

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

27 seconden geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

59 minuten geleden

Donar wint eerste play-offduel tegen BAL

Donar is de kwartfinale van de play-offs om de landstitel woensdagavond begonnen met een 78-66…

2 uur geleden

Twee jongeren zijn Handhaving te slim af bij Jachtseizoen in Vinkhuizen

In de wijk Vinkhuizen vond woensdag een editie van Jachtseizoen plaats. Bij dit spel maken…

2 uur geleden

Geen link tussen moorden op Antoinette Bont en Harry Roo: “Uitsluiten is ook belangrijke ontwikkeling”

Er is geen link gevonden tussen de moorden op Antoinette Bont en coffeeshophouder Harry Roo.…

3 uur geleden

Versterkingen komend seizoen voor Be Quick 1887 en PKC’83

Be Quick 1887 en PKC'83 hebben zich de afgelopen dagen versterkt voor het komende seizoen.…

4 uur geleden