Categorieën: Nieuws

“Primark moet misstanden binnen drie maanden oplossen”

Winkelketen Primark krijgt van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid drie maanden de tijd om te voldoen aan alle wettelijke voorschriften op de werkvloer.

Primark kwam eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat werknemers massaal klaagden over de slechte werkomstandigheden. Veel medewerkers, onder meer van de Primark in Groningen, klaagden bij vakbond FNV onder meer over te hoge werkdruk en respectloze behandeling door de leiding. De bond vroeg vervolgens de Inspectie om een onderzoek in te stellen. De keten beloofde beterschap, maar heeft nog niet aan alle voorwaarden voldaan.

De Inspectie bevestigt dat het onaangekondigd onderzoek heeft uitgevoerd bij acht filialen. Volgens de FNV kwam de inspectie dezelfde misstanden tegen als de bond. Leidinggevenden zouden zich onvoldoende bewust zijn van de werkdruk en wat er moet gebeuren om die te verlichten. Ook de manier waarop Primark omgaat met ziektemeldingen schoot tekort.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Goh. Die misstanden kwamen vijf maanden geleden aan het licht. Ik neem aan dat ze nu al twee maanden opgelost zijn....

  • Ik hoop dat de klanten zich realiseren dat het door de goedkope prijs komt dat medewerkers 'afgebeuld' worden in de winkels en elders waar het gefabriceerd wordt.
    Primark was een van de bedrijven die opdrachten verstrekten aan de in 2013 ingestorte textielfabrieken in het Rana Plaza te Bangladesh. Bij deze ramp kwamen 1127 personen om het leven(meer dan 100 kinderen) en raakten 2500 mensen gewond.Primark was jaren daarvoor al meerdere keren gewaarschuwd waar zij haar kleding liet maken door de Britse overheid,daar deed Primark echter niets aan.
    En dit is slechts één van de vele voorbeelden die ik van Primark kan aanreiken,mensen zouden eigenlijk dit soort bedrijven links moeten laten liggen.

  • Als ze toch bezig zijn laten ze dan ook even bezoekjes brengen aan callcenters als bijvoorbeeld webhelp om mee te beginnen. Zelfde horrorverhalen die daar ook vandaan komen.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

8 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

9 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

10 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

10 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

12 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

13 uur geleden