Categorieën: Nieuws

Pendelbus binnenstad vanaf 3 september van start

De binnenstad krijgt meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Vanaf zondag 20 augustus rijden de OV-bussen daarom niet meer in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm. Minder mobiele mensen kunnen daarom de pendelbus gebruiken.

De Pendelbus is een klein compact busje dat lijkt om een verkleinde stadsbus, deze bus is te herkennen aan het logo ‘Ruimte voor jou’ en de tekst ‘Pendelbus Binnenstad’. De bus is bedoeld voor minder mobiele mensen die door het weren van de OV-bus uit de binnenstad, minder makkelijk het stadshart kunnen bereiken. Een rolstoel of rollator kan gewoon mee in het busje. WMO pashouders kunnen gratis gebruik maken van de Pendelbus. Dat geldt ook voor houders van een Stadjerspas. Niet-pashouders betalen 50 eurocent per rit.

De bus rijdt vanaf 3 september tussen de Westerhaven, het Akerkhof en het Zuiderdiep heen en weer, om de tien minuten vertrekt de bus. Haltes bevinden zicht aan de Westerhaven (centrumhalte west), bij de Akerk en aan het Zuiderdiep. Mensen die in de binnenstad moeten zijn, kunnen het beste bij de Akerk uitstappen. Het busje is een extra voorziening, het busje is dus geen vervanging voor de WMO-bus en zal dat ook in de toekomst niet worden.

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Dit is een heel wat klantgerichtere vorm van OV voor ouderen en mensen met een fysieke beperking dan die grote bussen met een sacherijn achter het stuur.
    Vergeleken met de oude situatie gaan ouderen ea er flink op vooruit !
    Het nieuwe busje lijkt overigens verdacht veel op een veegautotje.

  • Misschien een gekke vraag: maar hoeveel oudere mensen komen er nog daadwerkelijk in de binnenstad? Ik kan mij voorstellen dat zij liever naar Paddepoel gaan waar tamelijk meer bankjes staan...

  • Waarom moeten OV abonnementhouders, waarin de stad Groningen begrepen is, € 0,50 betalen. Dat is toch volslagen idioot? Geld uit de zakklopperij.
    We zullen de afgang van het stedelijk OV wel meemaken. Q-buzz kan z'n borst wel natmaken. Niets dan lege bussen!

  • Ik denk persoonlijk dat er veel meer animo voor dit soort vervoer zal zijn dan waar men straks op ingericht is. Ga je straks dan slierten achter elkaar van dit soort binnenstedelijk vervoer zien? Of koukleumende mensen wachtend bij een abri omdat er te weinig van dit soort busjes rond gaan rijden? Wat staat er te gebeuren met vervoer per deeltaxi? Ik heb enkele ouderen uit mijn omgeving welke nu nog gebruik maken van het opembaar vervoer enkele weken geleden aangeraden om een taxipas voor een deeltaxi aan te gaan vragen, vergoeding vind plaats uit de WMO pot waar beiden het openbaar vervoer nu nog altijd uit eigen zak betaalden.
    Wat blijkt, aangevraagde passen zijn aan beide personen toegekend, nu mag vadertje staat het vervoer gaan betalen.

  • Zo word het voor de chauffeur wel erg lastig om zijn wekelijkse punten bij elkaar te sprokkelen, met dat ding krijg je hooguit een fietser per ritje op de kast! :)

    Maarre, leuke oplossing voor diegenen die slecht ter been zijn (al vraag ik me af wat die dan vanaf de A-ker moeten, maargoed) en een leuke gimmick voor in toeristen-blaadjes

  • Vroeger gingen de fietsen bovenop de bus van GADO e.a..
    Waarom kan er nu geen voorziening op het dak van het busje voor mensen die van het stadsbusloze uitzicht en frisse groninger wind willen genieten ?
    Moet toch kunnen in deze tijd van liften en roltrappen ?
    Zie HET MONSTRUM !

Recente berichten

Haren kampioen, Gruno doet goede zaken, VVG gedegradeerd

In de tweede tot en met de vierde klasse was er weer van alles te…

7 minuten geleden

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

8 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

8 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

11 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

11 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

11 uur geleden