Categorieën: Nieuws

OOG Radio en TV populairder onder Stadjers

Uit het Kijk- en Luisteronderzoek van de Gemeente Groningen blijkt dat de waardering voor de Omroep Organisatie Groningen is gestegen het afgelopen jaar.

De stadjers zijn tevreden met het aanbod van sport- en wijkprogrammering. De gemeente heeft voor de tweede keer een Kijk- en Luisteronderzoek gehouden onder de Groninger bevolking, de eerste keer was in 2016. Bij het onderzoek wordt vooral gekeken naar de bekendheid, populariteit, bereikbaarheid en actualiteit van lokale omroepen. OOG Radio had in 2016 een 6,4 voor haar programmering, dat is dit jaar een 7,2. De TV-afdeling doet het ook goed, vorig jaar was de waardering een 6,2. Dat werd dit jaar een 7.

Volgend jaar zal er ook een regionaal Kijk- en Luisteronderzoek gehouden worden

Kevin Schilder

Bekijk reacties

  • Ik denk ook dat dit mede te danken is aan de eigenzinnige programmering van RTVNoord. Vind dat deze omroep wel zo enorm achteruit is gegaan. Iets wat in gang is gezet nadat men de arrogantie had niet nog langer na het NOS journaal uit te gaan zenden, maar dit gelijktijdig te gaan doen. Tel daarbij op dat het geen kort journaal meer kent, maar sinds een tijd iets wat voor Nieuwsuur door moet gaan, wat zo langdradig is dat je automatisch doorzapt.

  • Aldus de degene die deze weg gevonden heeft. Velen verdiepen zich niet en slikken alles voor zoete koek. Degene die zich wel verdiepen vinden oogtv buitengewoon irritant.

  • Oog tv is interessanter. Ik weet niet precies waarom. Ik kan het alleen uitleggen waarom rtv noord niks is. RTV noord is "gekunsteld", outbollig en alleen maar boeren van het platteland. Ik heb niets tegen die boeren, zeker niet. Maar het heeft niks boeiends om naar te kijken.

    Bovendien is tv noord alleen maar herhaling. Sorry als ik nu mensen tegen het zere been trap. Maar vooral nergens kritisch over de aardbeving verhaal. Kritisch in de zin van bijvoorbeeld waarom veel huiseigenaren al tientallen jaren niks aan de eigen woning hebben gedaan en dan ineens verbaast zijn dat het van ellende uit elkaar valt en de aardbevingen 100% de schuld geven.

    Wat ik ook nog wel eens kijk is rtv oost. Ik heb verder niks met dat gebied maar hun programmering is moderner en leuker.

  • Als OogTV geen nieuws maakt, doen wij het maar zelf;

    De gemeente Arnhem is op de vingers getikt door de autoriteit persoonsgegevens. Dit ivm het verzamelen van gegevens via de afvalpas als adres gebonden. Ook de gemeente Groningen verzamelt gegevens op deze wijze. De politiek in Groningen roept nu op om ook te stoppen. Hoeft niet hoor. Met deze uitspraak kunnen de bewoners ook zelf hun eigen recht claimen. Bizar detail; met een systeem als diftar mag het weer wel als een doorberekening 'de vervuiler betaalt'. Vermoedelijk wordt deze uitspraak nu misbruikt om dat diftar in te voeren. In maart werd het al bediscussieert in de raad. Maar doordat er geen meerderheid was, werd dit voorstel van diftar door het college ingetrokken. Omdat je een voorstel nooit later identiek opnieuw mag indienen met een stemming.

  • Zolang rtv noord maar kritiekloos het beleid van stad, provincie en fc grunn(andere sportclubs zijn kennelijk geen aandacht waard) ventileert, gaat deze onbeschaamde boerenbagger gewoon over ons uitgestort blijven ben ik bang. Oog tv, maar ook rtv Drenthe en rtv Friesland zijn hiermee vergeleken al gauw een verademing want hier probeert men er met beperkte middelen nog wat ziens- en horenswaardig van te maken zonder af te zakken naar plat populisme.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

5 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

6 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

7 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

9 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

10 uur geleden