Categorieën: Nieuws

Rustig verloop bezoek Baudet aan Stad

De protestdemonstratie tegen de komst van Tweede Kamerlid Thierry Baudet van Forum voor Democratie naar Groningen is zaterdagmiddag zonder problemen verlopen.

Baudet bedankte in Martiniplaza de mensen die afgelopen voorjaar op hem gestemd hadden. De bijeenkomst trok enkele honderden belangstellenden. Dat waren er veel meer dan de demonstranten van AFA-Noord (Anti-Fascistische Actie) en Tolerant Groningen. Zij vinden dat Baudet seksistische en fascistische sympathieën heeft.

Beide groeperingen kwamen elkaar niet tegen en mede daarom verliep alles rustig. De aanhangers van FvD kwamen Martiniplaza via de achterzijde, de demonstratie vond bij de hoofdingang plaats. De politie hoefde dan ook niet in actie te komen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik heb net in het 8 uur journaal een item van en over Berlijn gezien, denk dat de linkse symphatisanten, ook in Nederland aardig gevaarlijker zijn dan de aanhang van bijvoorbeeld Baudet en/of FvD

    • Dat was Hamburg en die gasten die daar relschoppen zijn nauwelijks links te noemen. Waarschijnlijk beroepsrellers het vooral om de kick te doen is dan om een ideologie.

      • Je "lijkt" wel een woordvoerder te zijn van die linkse r@kkers @mac..
        Durven te zeggen dat je ze nauwelijks LINK (s) kunt noemen ..
        Jij hoeft hun geestelijke gesteldheid niet voor hun te gaan bagatelliseren.
        Gestoord zijn ze en een gevaar voor de maatschappij.
        Niet te bagatelliseren voor hun ..!!! de link(se) kant van de Ultra link(se) gekken.
        Vraag maar aan de begeleiders van Volkert v der Graaf.
        Levensgevaarlijk en gestoord.
        En dat loopt nu alweer vrij rond..
        Hij kan zich weer voegen bij de rest van het gepeupel. Zij ..die ons land en de rest van de wereld in het verderf willen storten.
        Niet lijken te storten maar WILLEN storten.
        Kan hij (De link(s)e broeder weer iemand omleggen.
        LINKS ..Door en door LINK ..
        En maar met het vingertje wijzen naar de wijzen ..RECHTS ...dus ..!!
        Hypocriet..
        Hier een linkje naar de missie ..en activiteiten ( DUS EXTREEM VEEL GEWELD) door de ANTIFASCISTISCHE leden van AFA in Hamburg.
        LINKS .....Geweldloos en antifascistisch ?
        Ammehoela..!!!

        Criminelen zijn het
        Het is gewoon oorlog..
        En men wil dat niet ( laten) zien... NPO.NOS mainstream.
        Rust en de tent ..niks aan de hand ..een vreedzame demonstratie was aangemeld door links.
        Nou hier een filmpje van de geweldloze aangezegde demonstratie

        https://youtu.be/r8437JUSekE

      • Rene misschien moet jij je eens realiseren dat door links jij nu een redelijk leven lijdt,als het aan rechts had gelegen had jij nu nog steeds in een plaggenhut gewoond en was je kont afvegen nog steeds geen issue geweest.Tevens druipt de frustratie van je schrijven af en dat doet me goed,mensen die gefrustreerd zijn leven niet maar lijden.

      • Doe.

        Heb niet het idee dat Rene tegen sociaal-democratie is. Ik in ieder geval niet. Ideologisch gezien ben ik een sociaal-democraat. Wat mij betreft de manier om een samenleving in te richten.

        Waar het Rene denk ik om gaat, is dat kritiek op (aspecten van) multicuturalisme/oikofobie op fascistische wijze bestreden wordt door zelfverklaard antifascistisch links.

      • Dat is waar, wat 'Doe' schrijft.

        Als rechts het vroeger al voor het zeggen zou hebben gehad, dan hadden velen never nooit kunnen studeren. Dan was René nooit een buschauffeur geworden ;-). Geen sociale huurwoning als basis, waardoor je op een normale natuurlijke weg kan klimmen in je carrière op weg naar een koophuis. Daarom is het ook een gotspe, dat velen vanwege de immigratieproblematiek alsnog rechts stemmen. En de rechtse partijen kunnen hun frustratie verder botvieren op alles. Alsook de verzorgingsstaat. Iets wat onze voorouders ooit hebben opgebouwd.

      • Henk laat het platte materialistische denken van links goed zien. Het denken dat ervoor zorgt dat verzameld links steeds minder zetels haalt.

        Voor veel mensen (in ieder geval de gezonde) is de culturele identiteit van net zo'n grote waarde als de dikte van de portemonnee. En nee, het is helemaal niet prettig om je qua culturele identiteit, een minderheid in eigen land te. Helemaal niet als je de indruk krijgt dat de verzamelde "elites" met massa-immigratie welhaast bewust jouw culturele identiteit probeert uit te gummen.

        En tussen twee haakjes. De Nederlandse verzorgingsstaat is opgebouwd door de sociaal-democratische, confessionele en liberale partijen.

      • VSH is helemaal voor een nieuwe blank superioriteitsnatiolisme in is land. Verschil zullen we haten.

      • Marc.

        Wat een geweldige onzin waarmee je mijn gelijk onderstreept

        Als ik al een cultuur superieur vind, dan denk ik aan jager/verzamelaar-culturen als die van de Aboriginals.

        Punt blijft: als mensen zich ontheemd, verweesd, vreemdeling in eigen wijk voelen, en daar een punt van maken, en vervolgens door militante maakbaarheidsfascisten voor rotte vis uitgemaakt worden, dan heb je het over verbale (linkse) terreur.

        Iets met fascisten die zich anti-fascist noemen.

      • Ben zeer voor diversiteit. Daarom een hartgrondige tegenstander van cultureel globalisme. En daarom zeer voor soevereine natiestaten.

      • Kijk.

        Als ik een documentaire zie die over een indianenstam die vanwege ontbossing vanwege landbouw/mijnbouw in zijn bestaan bedreigd wordt doet me dat oprecht verdriet. Vanwege het persoonlijk leed voor die Indianen, maar ook omdat er weer een cultuur verdwijnt.
        Zeg ik dat ik tegen massa-immigratie ben omdat Europese culturen (bijvoorbeeld de Groninger) onder druk komen te staan, ben ik volgens jou een racist. Dat vind ik fascistisch aan jou.

        (En ik zeg nooit dat ik de Europese culturen superieur acht, of dat het verkeerd is dat culturen niet aan evoluties onderhevig mogen zijn).

    • Pigment interesseert mijn nul komma nul. Obsessie met blank, blond en blauwe ogen is juist vaak iets voor mannen met zelf het nodige pigment.

      Voor mij is het simpel. Spreek je Grunnegs, dan ben je een Grunneger. Spreek je het niet, dan ben je Grunneger. Zonder hiermee superioriteit van Grunnegers te impliceren.

  • Nee, ging wel degelijk over Berlijn er zetelen daar grote groepen (extreem) linkse aanhangers die door een tv ploeg werden gevolgd op weg naar de G20 top in Hamburg en het, in tegenstelling tot aanhangers van de partij uit dit artikel het FvD, niet enkel bij geweldloze partij bijeenkomsten houden.
    Vind het altijd angsthazen want nooit zul je iemand zonder gezichtsbedekking in beeld zien verschijnen, bang om herkend te worden .

  • Ik blijf het bijzonder vinden dat racisme en sexisme op sympathie mogen rekenen bij sommigen.

    • Zou het ontberen van empathisch vermogen wellicht de oorzaak zijn van jou vrijgezel bestaan?

      • Want empathie is iets waar je recht op hebt hè middenweg, niet iets wat je zelf ten toon zou moeten spreiden.

      • Mijn vrouw is daarvan niet op de hoogte.

        Let op uw spelling! Dat komt de leesbaarheid van uw bijdrages ten goede.

  • Afgaande op mijn familie, de mensen om mij heen, vrienden, kennissen en aan mijn klanten te horen, kan en mag ik gerust stellen dat ik mij meer dan gemiddeld empathisch opstel richting elk en (bijna) iedereen.

  • Waarom zou je nog gaan discuteren hier ..
    Waar de zogenaamde "intellectuelen" ..steeds de draad van het verhaal te proberen te saboteren.
    Waar men over een punt of komma neukt ( zou niet in het verhaal passen) of "het geschreven" zou onleesbaar worden, of in elk geval minder plezierig of gemakkelijk (@jack)..
    Het is namelijk niet gemakkelijk om toe te geven dat "men".. het niet ziet of kan zien.
    Een koker blik genaamd.
    Vooral van de Links(e) mensen die ondanks de beelden uit Hamburg en Groningen en van waar dan ook ter wereld ...weigeren te zien dat extreem links AFA.. Ra Ra ...Volkert ..of hoe die achterlijken ( ik kan ze niet anders noemen) dan ook mogen heten, de wereld in een hele diepe afgrond dreigen te storten.
    Niet te lezen ..niet te volgen ?
    Miste er een komma trema of hoe dat allemaal ook mag heten ?
    Mierenneukers opgelet een Linkje ( zal in het blauw verschijnen vermoedelijk en kun je zo aanklikken).
    http://www.novo.nl/volwassenen/leren/begrijpend-lezen/
    Speciaal voor mensen die fantasie en werkelijkheid niet meer van elkaar kunnen onderscheiden.
    De "Gutmensch" denk het te zien DE/zijn.. waarheid “zijn” wereldbeeld.
    Net zo gevaarlijk als de extremistische gelovige ..of deze nu moslim is joods of christenen… of atheïst en stemmend op groen links.
    De dialoog krijgt daar niet “meer” de ruimte want men heef allemaal gelijk en eist hun gelijk.

    En dan ben ik er nog ..
    Ik… met mijn kijk op de wereld belachelijk gemaakt door de anders denkenden .
    Zij die mijn huis en haard willen “laten” overnemen ( op termijn) doormiddel hun overtuiging hun geloof hun recht ..zeggen ze doen ze..
    Met hulp van de blinde “gutmensch” kippen van de clubjes groen links D66 SP enz.. enz.
    Eerst met woord en daarna met daad/zwaard/stok./knuppels ..stenen en molotovcocktails .
    Mijn leven… waar ik mijn hele leven in/ voor gewerkt en geleefd heb dankjewel (link(s)e broeders ..
    Geen dag zonder werk en de uitkeringen ophoestend voor de stenengooiers die rellend brandstichtend moordend (Pim en Theo) hun gelijk vinden te moeten halen .
    Gereleveerd aan geloof en/overtuiging.
    Rot toch effe gauw op
    Ik zie het geweld steeds meer op TV ondanks men het probeert weg te moffelen.
    Dankjewel internet waar ze de “waarheid” laten zien over het extreme denken en het geweldloos demonstreren van de blinde kippen van AFA en geloofsgenoten.
    Je kan ze allemaal op een bult gooien.
    Geweld loos natuurlijk ..…… tuurlijk… hahhahhahhahhahhahahahahahhaha.
    Lijdzaam toe kijken en ondergaan hoe MIJN persoonlijke vrijheden worden afgepakt door de Linke broeders in de politiek of uit welk geloof stroming of wat dan ook.??
    No Way .
    Ik…. en met mij miljoenen anderen ..!!! ga vechten voor mijn vrouw…. huis ..mijn land vechten voor kinderen en ut.. hondje .. ..en iedere “NEDERLANDER” die in zijn bestaan bedreigd wordt.
    Voor onze vrijheid ..dus ook voor jullie vrijheden “slimme”.. links georiënteerde denkers.
    ( denkers is te veel eer eigenlijk maar ik laat jullie in jullie waarde).
    Jullie weten gewoon niet beter. en mensen met een geestelijk handicap “beperking” moet je met voorzichtig en met zorg behandelen.
    Want als ze flippen ..zijn JULLIE de sigaar ..
    You have seen nothing Yet ..
    Ps ..punt komma neukers ( zie linkje)..

Recente berichten

Opnieuw loopt het spaak met Hoge Euvelgunnerbrug, N7 afgesloten

Voor de tweede keer woensdagavond zijn er problemen met de Hoge Euvelgunnerbrug. Vanwege de storing…

55 minuten geleden

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

4 uur geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

4 uur geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

5 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

5 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

5 uur geleden