Categorieën: Nieuws

Komst van Baudet zorgt voor tegendemonstratie

De Tweede Kamerleden Thierry Baudet en Theo Hiddema van Forum voor Democratie komen zaterdag naar Groningen. Zij willen hun kiezers bedanken en vertellen over de ideeën van hun partij. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Leden van AFA Noord en Comité Groningen Tolerant gaan die middag de straat op om te protesteren tegen hun komst. De leden willen hun afkeer van de uitspraken van Baudet en Hiddema laten blijken en mensen wijzen op de in hun ogen gevaarlijke ideeën van het Forum voor Democratie. Die zouden vrouwonvriendelijk en fascistisch zijn.

De locatie van het protest is nog niet bekend. Het hangt ervan af waar Baudet en Hiddema zich laten zien.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Beetje jammer dit. Zonder de tegendemonstratie had niemand het bezoek opgemerkt behalve de paar halve garen die op die lui stemmen.

  • Wat weer tolerant van Groningen Tolerant...

    Hebben ze ook argumenten tegen de FvD of wordt het weer gewoon schreeuwen dat vrijheid van meningsuiting alleen voor welgevallige meningen geldt?

  • Dat het partijkartel moet worden afgeschaft, daar kan toch niemand op tegen zijn! Deze lui staan totaal niet meer in de samenleving, omdat ze zich kunnen verheven tot goedbetaalde mooie baantjes

    • Eens met Otto.

      Het bestaan van een door MSM gedekt partijkartel, is één van de vele redenen waarom je mbt Nederland niet van een democratie kan spreken.

      Als de crypto-feodalen, géén milieu-activist op Baudet loslaten, kan hij bij de volgende Tweede Kamer verkiezingen zo maar de grootste worden.

    • In het algemeen zijn argumenten overtuigender dan kretologie.
      Baudet cs en sommige reageerders zijn zich dat niet bewust.

  • Ik ben persoonlijk banger voor de idiote plannen van GroenLink en hun aanvoerder Jesse Klaver dan voor het FvD van Baudet en Hiddema. Moet er niet aan denken dat hun plannen van GroenLink ooit uitgevoerd gaan worden.
    Kan mij de angst voor banenverlies aan de zijde van aanhangers van GroenLink welke voor hun inkomen afhankelijk zijn van de asielindustrie enigszins voorstellen, maar om nu met zulke idiote tegendemonstraties te willen gaan komen.

  • Nog nooit een inhoudelijk argument van deze zogenaamde tolerante club gehoord. Het praat mekaar maar na, brult meteen bij alles dat het fascistisch, xenofoob, sexistisch is. Debat gaan ze altijd uit de weg, want ja, waar zijn de argumenten he?
    Als ik bijvoorbeeld het verkiezingsprogramma van het FVD bekijk dan zie ik daar niet zoveel wereldschokkends aan. Zijn er punten discutabel, dan ga je daarover in debat en niet zomaar wat brullen.

    • Ik denk ook niet dat je ooit met ze gepraat hebt, laat staan naar ze geluisterd.

  • De beroeps demonstraten gaan weer bordjes vol kliederen, door een megafoon bleren, wat tofu eten en vervolgens weer voldaan op de bank zitten de rest van de maand. Voldaan dat ze weer zo goed zijn geweest om mensen te demoniseren en ze weer eens een relletje kunnen trappen.

  • Als de zogenaamde gevestigde partijen zouden voldoen aan de wensen van de bevolking en goed naar ze had geluisterd was er geen FVD, PVV of LP. Protesteren zonder inhoudelijk je te verdiepen in wat of wie de andere partijen vertegenwoordigen en je je niet hebt verdiept in de problemen en opinie van grote groepen 'vergeten' mensen die op de andere partijen hebben gestemd kun je niet langer pochen over de democratie in dit land. Nu reageren mensen emotioneel en ongefundeerd en mag men zich afvragen of mensen werkelijk weten waarom ze überhaupt de straat opgaan. Slechts je eigen zin willen doordrijven en met een inhoudsloos protest de straat opgaan is hol lawaai maken.

  • Volgens mij loopt Marcus zijn aanhang nu ergens in Berlijn rond om daar te schreeuwen, auto`s van onbekenden in brand te steken, winkel te plunderen en chaos te scheppen. Zou Marcus hen niet aan kunnen spreken om eens aan het werk te gaan in plaats van zich hier op dit forum druk te gaan maken om Baudet en Hiddema?

Recente berichten

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

4 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

5 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

6 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

7 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

8 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

10 uur geleden