Categorieën: Nieuws

Ineke van Gent heeft zin in nieuwe baan op Schiermonnikoog

Ineke van Gent uit Groningen wordt per september burgemeester van Schiermonnikoog. Van Gent laat via Twitter weten dat zij zeer vereerd is en dat ze veel zin heeft in haar nieuwe baan.

Van Gent is momenteel regiodirecteur van de Nederlandse Spoorwegen. Daarvoor was zij 14 jaar Tweede Kamerlid voor GroenLinks. In Groningen was zij raadslid voor de PSP, een van de partijen die later op ging in GroenLinks. Voor GroenLinks was Van Gent fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen.

Woensdagavond werd zij voorgedragen door de gemeenteraad van het waddeneiland. De benoeming moet nog bekrachtigd worden door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, maar dat is een formaliteit.

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Wat een prachtbaan op de eiland van de liefde... althans voor de vorige burgermeester Stellinga ;) Veel succes Ineke van Gent met de nieuwe baan!
    (En zorgelijk... weer een vrouw minder die Den Oudsten op kan volgen na z'n pensioen... Wordt het dan toch Dijksma of Dekker?)

  • Zij was één van de laatste uit het 'linkse' gedeelte van Groen Links wat eigenlijk nu gewoon een midden partij is.(want met links heeft het ondertussen niets meer te maken)

    • Ook Karin Dekker nam het enorm op voor de onderkant van de samenleving. Helaas werd haar beleid de laatste jaren overspoelt door de regiotram, waardoor al het andere werd ondersneeuwt. En inderdaad, wat er tegenwoordig zit is alsmaar verder opgeschoven naar het midden. Benni Leemhuis, dat zich graag druk maakt over een Forum en een Meerstad. En Benni .. Laaif = laif (twitter) . Van die personen, die eigenlijk niets hebben te zoeken in de lokale politiek. Omdat enig dossierkennis en gevoel over Groningen daartoe ontbreekt!

  • Was ze er 1 uit het linksere gedeelte? Je bedoelt dat ze bommen heeft gelegd en branden heeft gesticht in de GroenLinks periode van Rara?

    Partijkartel

  • Alsjeblieft zeg... Karin Dekker die het op nam voor de onderkant van de samenleving??? Die heeft tientallen miljoenen verbrast. Geen enkel GroenLinks figuur neemt het op voor de onderkant van de samenleving... die Groenlinksers zijn in staat de hele economie en werkgelegenheid op te offeren voor slinkse plannetjes terwijl ze zelf dik geld verdienen in hun directe partijkartel cirkel.

    Over welke onderkant van de samenleving hebben we het eigenlijk. Dat zal niet in Groningen/Nederland zijn, daar zijn genoeg voorzieningen voor.

    • Voorzieningen wel. Nog wel. Maar bij gebrek aan een relevante economie in Groningen, zal eveneens een nieuwe generatie in armoede opgroeien. En nog erger, dan het al was. Keuzes, keuzes .. En ons achterland ligt er door de gaswinning ook niet bepaald florissant bij. Dit schrikt ook de investeerder af.

      • @Henk

        Om wat te doen aan de zogenaamde onderkant van de samenleving moet je dus niet bij GroenLinks zijn. Als die aan de macht komen dan is er helemaal geen geld meer voor de 'onderkant', dat word dan allemaal in onzin projectjes en groene belastingen gestopt terwijl de ondernemers op apegapen liggen (als je niet tot de kleine cirkel van de "duurzame-bedrijven" behoort). Net zoals dat hele tramplan, tientallen miljoenen weg waarmee je dus wel wat voor die zogenaamde 'onderkant' had kunnen doen. Of eerst voor een kolencentrale stemmen,, maar nu roepen dat dat ding dicht moet in verband met Parijse klimaar akkoorden. En pats boem, weer een paar miljard geld verbrand door GL. Waar denk je dat dat geld vandaan komt?

Recente berichten

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

1 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

3 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

3 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

5 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

5 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

6 uur geleden