Categorieën: Sport

FC Groningen geeft voorsprong tegen Granada uit handen

FC Groningen heeft zaterdag thuis in de oefenwedstrijd tegen Granada CF, dat in Spanje op het tweede niveau speelt, met 2-2 gelijkgespeeld.

FC Groningen was voor de pauze de betere ploeg  en Oussama Oudrissi zette de FC vanuit een rebound op 1-0, nadat de nieuwe spits Lars Veldwijk op de Spaanse doelman stuitte. Juninho Bacuna maakte er na een goede aanval 2-0 van. FC Groningen kreeg nog drie goede kansen, maar zwijnde ook  in de slotfase van de eerste helft met een Spaanse bal op de lat.

Granada wisselde in de pauze zowat het hele team en kwam vlot op 2-1. Ook bij FC Groningen waren er gedurende het tweede bedrijf veel wissels. Het spel van de Groningers werd er niet beter op en Granada kwam via een strafschop nog langszij: 2-2.

Foto: Sportphotoagency.com Simon Tibbling nam voor de wedstrijd tegen Granada afscheid van FC Groningen. Hij gaat naar Brondby.
Andor Heij

Bekijk reacties

  • Veldwijk toch wel een aanwinst. Ik schatte hem ten onrechte in als zo'n typische kunstgras-slapjanus.

    Goed gedaan van Nijland, Jeltema en Jans.

  • Tibbling begon erg goed maar na het vertrek van Cherry ging hij ineens als een postbode spelen wat het gehele spel van Groningen vertraagde.Daarom belande Tibbling ook op de bank en uiteindelijk is het gewoon op een flop uit gedraaid,ik wil niet direct zeggen dat het een miskoop was maar uiteindelijk was het allemaal maar matig.

    • Eens. Tibbling was veel te veel aan het dribbelen met de bal en had niet het overzicht en snelheid om op het juiste moment een goeie steekpass te geven. Wel een lekker bijtertje op het middenveld, dat wel. Je kan best eens gelijk hebben dat na het vertrek van Cherry zijn rol veranderde, wat hem niet lag. Ik hoop dat Idrissi die rol wel kan vervullen, want hem zie ik op die positie nog steeds als het grootste talent van de FC. En als Mahi blijft, lekker samen in de spits met Veldwijk. Van Weert is ook geen slechte spits, maar ook wel een beetje een dravertje. Ik hoop dat Veldwijk dat beter doet. En laat Bacuna maar de rol van Tibbling op zich nemen. Moet ie alleen wel leren niet te ver te gaan in z'n acties, maar hij is ook nog jong.

Recente berichten

Oranje plantenbakken verwijderd van het Damsterplein

De oranje plantenbakken op het Damsterplein zijn veelal kapot. Ook is het groen in de…

22 minuten geleden

Stadjer (31) moet twee jaar in het cachot voor drugshandel

Een 31-jarige Stadjer kreeg vrijdag twee jaar cel opgelegd door de rechtbank, voor jarenlange handel…

2 uur geleden

Herdenking Joodse slachtoffers Tweede Wereldoorlog bij monument aan Hereweg

Afgevaardigden van de joodse gemeenschap in Groningen hielden vrijdagmiddag voor de 35e keer een herdenking…

2 uur geleden

Nieuwbouwproject Molenkampsteeg Haren feestelijk van start

Het nieuwbouwproject aan de Molenkampsteeg in Haren is donderdag feestelijk van start gegaan. Woningcorporatie Woonborg…

3 uur geleden

Julianaplein komend weekend bijna geheel afgesloten; knooppunt daarna open van en naar Drachten

Operatie Ring Zuid zit nog tot maandag in fase 3, maar toch verandert deze vrijdag…

4 uur geleden

Helena Vegter brengt single uit over Lili Marleen uit de Tweede Wereldoorlog

“It was a small town, but you and me were bigger than the world”. Het…

4 uur geleden