Categorieën: Nieuws

“Bed Bad en Brood doorkruist rijksbeleid niet”

“De Bed Bad en Brood opvang in de stad doorkruist het rijksbeleid vaan staatssecretaris Klaas Dijkhof niet” Dat zegt wethouder Ton Schroor.

Het CDA, VVD en de Stadspartij wilden van de wethouder weten of de opvang niet strijdig was met het rijksbeleid.Volgens Schroor is er voor deze mensen geen ander opvangmogelijkheid, de 300 asielzoekers op straat sturen vindt hij geen optie.
De stad financiert de opvang nu zelf. Het kabinet draaide de kraan een jaar geleden dicht. Bij het debat over de opvang was er twijfel of de opvang in de stad het beleid van Dijkhof doorkruiste. Schroor liet in 10 dossiers zien dat er geen andere opvangmogeljjkheid voor de uitgeprocedeerde asielzoekers was.

Er zou een nieuwe afspraak over financiering met de gemeentes die een BBB voorziening hadden gemaakt worden.
Maar een nieuw kabinet en dus een afspraak over de financiering blijft uit.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Bed Bad en Brood maar de mensen zitten de hele dag op de boot of in het voormalig Formule 1 hotel. Nederlanders die op straat leven moeten zich maar redden maar deze mensen worden gewoon 24 uur opgevangen. Zou me niks verbazen als ze gewoon s'avonds warm eten krijgen. Uit geproduceerd is gewoon naar je land terug en niet teren op de centen van de inwoners van Groningen want het geld moet toch ergens vandaan komen dus de belasting maar weer omhoog voor de inwoners van Groningen.

  • ...."Helaas, u bent uitgeprocedeerd en kunt nu terug naar het land van herkomst". Zo eenvoudig is het en kan...nee, moet men het zelfs afronden, ook om gemeenschapsgeld te besparen (stoppen met smijten). En kan belastinggeld, wat geroofd/afgeperst werd, terug naar de rechtmatige eigenaren. Mensen terugsturen is het begin naar het definitief sluiten van de grens voor vreemdelingen.

    Heeft de gemeente ook dezelfde clementie en opvang voor autochtonen die om welke reden dan ook op straat belanden? Of zelfs door de gemeente uit hun huis worden gezet?

    (Bouw)voorschriften en zelfverzonnen wetten gebruiken die kant nog wal slaan en dreigen met het dreigen tot aan regels en sancties opleggen die burgers kapot moeten krijgen of de kant op dwingen die de 'heren' wenselijk vinden voor eigen belang of het belang van hun bevriende projectmakelaars, bouwheren en speculanten. Dat kan men wel?

    Maar goed, we leven nu eenmaal in gekke Henkie land, het land van bestuurlijk zakkenvullen en fijne diners met drankgebral en 'zakenreisjes' naar China, meten met meerdere maten, eigen bevolking moet weg of laatst en doen er in de bestuurlijke ongehoorzaamheid op kosten van anderen dus nog een schep bovenop.

Recente berichten

Laatste spoordek gestort bij Hoofdstation

Bij het Hoofdstation is afgelopen week de laatste van de vier nieuwe spoordekken gestort. Daarmee…

2 uur geleden

Geen lessen bij Werkman College aan Melisseweg na brand, examens gaan door

De lessen op de vestiging van het H.N. Werkman College aan de Melisseweg gaan vrijdag…

3 uur geleden

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

13 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

14 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

15 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen wanneer zij op hun tweewieler naar het werk…

15 uur geleden