Categorieën: Nieuws

Directeur verkochte Vondelflat sleept bewoners voor de rechter

De raad van toezicht en de directie van de Vondelflat gaan twee opstandig bewoners voor de rechter slepen, Ze wil hen een boete opleggen. Wanneer ze zeven dagen per week, en dat drie maanden lang, hun eten buiten de flat om  bestellen kan de boete oplopen tot  45.500 euro. De twee vertegenwoordigen de bewoners van de Vondelflat.

Zo’n twintig bewoners vinden het eten van Zinn dat zij voorgeschoteld krijgen, niet lekker. Al meer dan drie maanden bestellen zij hun maaltijden elders. Directeur Berend Lugies van de Vondelflat dreigde de bewoners eerder met een boete van 500 euro per buiten de deur bestelde maaltijd. Vorige week werd overlegd tussen de opstandige bewoners en leden van de raad van toezicht, maar een oplossing bleef uit. De ouderenorganisatie ANBO noemde het afnemen van maaltijden bij de Vondelflat gedwongen koppelverkoop en liet als ludieke actie 160 pizza’s bij de flat bezorgen.

Woensdag werd bekend dat de Vondelflat per 1 juli verkocht is aan Vastgoed Groningen. Geruchten dat de flat verkocht zou worden waren er al eerder: er staan dertig appartementen leeg  De Vondelflat gaat naar een kleinere nieuwe locatie in dezelfde wijk. Niemand van de betrokkenen wil reageren.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Hoe wou Berend Lugies aantonen dat die maaltijden besteld en bezorgd worden? Is dat niet gewoon privacy van de bewoners? Het privacy belang lijkt me groter dan de kostprijs van de maaltijden.

  • Berend Lugies laat een compleet brevet van onvermogen zien in deze situatie. Wat hij moet doen is zorgen dat die oudjes voedsel krijgen wat ze lusten, niet wat financieel voor hem te verteren is.

    • Dat zal de rechter net zo zien,maar aangezien organisaties zoals die van Lugies vol zitten met met mensen die helemaal niets kunnen (directie niveau)zullen ze ook geadviseerd zijn door juristen van hetzelfde niveau want slimme medewerkers zullen hun bedroevende niveau,inzicht en omkoping direct blootleggen.

    • Helemaal gelijk. Dwingen, drammen en graaien. Daar zijn dit soort directeuren goed in. Weg ermee!

  • De Vondelflat, 'huurappartementen met service naar behoefte' staat op hun site. Welke behoefte precies ? Die van de bewoners of die van de portemonnee van de directeur.
    De prijzen zijn ook niet mals https://vondelflat.nl/huurprijzen-en-servicekosten/.
    Daar bovenop moet je voor electra zelf een contract afsluiten en aanvullende voorzieningen (zoals maaltijden en de was) komen er nog overheen. https://vondelflat.nl/tarieven-diensten/
    Ik ben benieuwd wat de rechter er van gaat vinden.
    Er zijn ongetwijfeld mensen die een huurcontract zijn aangegaan inclusief een maaltijd van de eigen keuken. Op het moment dat de eigen keuken eenzijdig wordt opgedoekt stopt dus de voorziening waar je volgens het contract recht op hebt. Dat een eigenaar je vervolgens verplicht om van 1 bepaalde maaltijdservice gebruik te maken is nogal merkwaardig.
    Als mijn internetprovider eenzijdig de voorzieningen/afspraken wijzigt of de prijzen wijzigt kan ik besluiten daar geen gebruik van te maken maar naar iemand anders te gaan.
    Waarom zou het bij een maaltijdvoorziening anders zijn ?

  • Het was en is niet mijn type journalistiek, maar soms zou je willen dat Willibrord Frequin of Pieter 'Breekijzer' Storms weer even uit hun aanleunwoning kwamen om een item te draaien...

  • Oude mensen die nu genieten van hun pensioen voor rechter dagen. Vind ik erg laag.

  • Iedere keer als ik een stuk lees over de Vondelflat krijg ik de neiging om Berend Lugies een paar kilo's aardappelen achter in z'n strot te duwen.Lugies is vanaf z'n geboorte al terende van geld wat de belastingbetaler opbrengt,Lugies is echt een parasiet van de maatschappij.Ik kan Lugies 1 ding vertellen dat hij heel blij mag zijn dat het niet om een familielid van mij gaat.

  • Ondertussen is het vandaag door alle landelijke media opgepakt en door sommige kamer leden ,en de reacties zijn net zoals hier niet mals.Parasiet Lugies zal binnenkort met pek en veren onze provincie uit gebonjourd worden.

    • Dat zou mooi zijn. Maar ik vrees dat er teveel types als deze Lugies in dit soort functies zitten en elkaar de hand boven het hoofd houden. Als er een gaat wordt zijn plek ingenomen door een volgende met dezelfde mentaliteit. Het is niet voor niets dat in de zorg fors bezuinigd wordt maar de leidinggevenden/directies absurd hoge salarissen en bonussen naar binnen harken.

  • Wat ik nog niet helemaal snap aan dit verhaal: betalen die mensen nu wel of niet voor een maaltijd?
    Dus, gaat dit nu om wel betalen en niet afnemen, of de verplichting om af te nemen en niet betalen (en niet afnemen)?

    • Als ik de informatie op de site van de Vondelflat goed begrijp betalen ze per keer dat ze een maaltijd via de leverancier van de Vondelflat afnemen. Ze kunnen dus kiezen, of een warme maaltijd afnemen en betalen of geen warm eten en dan kost het niets. . Maar ze mogen er niet voor kiezen een maaltijd via een ander bedrijf te kopen.

      https://vondelflat.nl/maaltijdservice/

Recente berichten

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

4 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

6 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

8 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

8 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

9 uur geleden