Directeur verkochte Vondelflat sleept bewoners voor de rechter

De raad van toezicht en de directie van de Vondelflat gaan twee opstandig bewoners voor de rechter slepen, Ze wil hen een boete opleggen. Wanneer ze zeven dagen per week, en dat drie maanden lang, hun eten buiten de flat om  bestellen kan de boete oplopen tot  45.500 euro. De twee vertegenwoordigen de bewoners van de Vondelflat.

Zo’n twintig bewoners vinden het eten van Zinn dat zij voorgeschoteld krijgen, niet lekker. Al meer dan drie maanden bestellen zij hun maaltijden elders. Directeur Berend Lugies van de Vondelflat dreigde de bewoners eerder met een boete van 500 euro per buiten de deur bestelde maaltijd. Vorige week werd overlegd tussen de opstandige bewoners en leden van de raad van toezicht, maar een oplossing bleef uit. De ouderenorganisatie ANBO noemde het afnemen van maaltijden bij de Vondelflat gedwongen koppelverkoop en liet als ludieke actie 160 pizza’s bij de flat bezorgen.

Woensdag werd bekend dat de Vondelflat per 1 juli verkocht is aan Vastgoed Groningen. Geruchten dat de flat verkocht zou worden waren er al eerder: er staan dertig appartementen leeg  De Vondelflat gaat naar een kleinere nieuwe locatie in dezelfde wijk. Niemand van de betrokkenen wil reageren.

Deel dit artikel: