Categorieën: Nieuws

Lokscooter leidt naar probleemjeugd Paddepoel

Er zijn zes verdachten uit Groningen in de leeftijd van 13 tot 40 jaar aangehouden. Onder hen vier minderjarigen uit Paddepoel. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter, die een lokscooter bleek te zijn.

Half mei werd de scooter weggenomen vanaf het Wielewaalplein. De scooter stond na wat omzwervingen uiteindelijk maandagavond in de achtertuin van een woning aan de Steenbokstraat. Uit onderzoek bleek dat de 40-jarige zich schuldig maakte aan heling. Bij de woning werden nog vier scooters aangetroffen. De politie onderzoekt of de scooters zijn gestolen.

De politie geeft daarbij de volgende toelichting: “De zes verdachten die maandagmiddag werden aangehouden maken deel uit van een overlastgevende jeugdgroep in Paddepoel. Ondanks aanhoudingen en de inzet van politie, gemeente en wij-teams passen de jongeren hun gedrag maar nauwelijks aan. Ze hebben allemaal contact en leren elkaar hoe je een scooter kunt stelen. Net als vorig jaar wordt er voorlopig extra gesurveilleerd en worden gerichte verkeerscontroles gehouden. Op grond van signalen vanuit de politie en andere organisaties heeft de gemeente het initiatief genomen tot een intensieve gezamenlijke aanpak van jeugdproblematiek en jeugdgroepen in deze wijk. De huidige aanhoudingen zijn dan ook het gevolg van de afspraken om intensief en zo gezamenlijk in te grijpen op problematische jeugd in Paddepoel.”

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Tuurlijk. De sociale softe aanpak werkt niet en dus gaat we die aanpak intensiveren. Wat een verspilde moeite en weggegooid geld. Het is logischer de softe aanpak te vervangen door de repressieve. Niet meer hopen op een verbetering, maar streven naar maximale detentie. Voor nu en de rest van hun leven.

  • zijn de straffen te laag????? logisch dat je jeugd er schijt aan heeft. onder tussen lopen ze gewoon weer rond en jatten alles wat los en vast zit! en als het bekenden zijn van de politie waarom word er dan niet vaker en harder in gegrepen???????? dit is duidelijk een criminele organisatie

Recente berichten

Vorig jaar 15 procent meer schuurinbraken in Groningen

Dieven gaan steeds vaker op zoek naar dure spullen in Groningse schuren, bijgebouwen en garages.…

2 minuten geleden

Donar begint woensdag aan play-offs voor landstitel

De spelers van Donar beginnen beginnen woensdagavond aan de laatste serie wedstrijden voor het landskampioenschap.…

56 minuten geleden

Raad van State: gaswinningsbesluit 2023-2024 was niet goed gemotiveerd

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Economische Zaken en Klimaat heeft niet gemotiveerd waarom het Groningenveld in…

2 uur geleden

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

5 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

12 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

12 uur geleden