Categorieën: Sport

FC Groningen wint en plaatst zich voor de play-offs

FC Groningen heeft zich zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De FC won het uitduel tegen FC Twente met 5-3, terwijl de concurrentie verloor.

Heracles ging met 3-1 ten onder bij Feyenoord, dat hierdoor kampioen werd. Heerenveen verloor met 2-0 van NEC. FC Groningen eindigde daardoor als achtste.

FC Groningen kwam al in de 2e minuut op voorsprong via Bryan Linssen. Dylan George zorgde in de 19e minuut voor de gelijkmaker, maar tien minuten later stonden de Groningers dankzij twee goals van Idrissi op een 3-1 voorsprong. Toen Stefan Thesker kort voor de pauze de bal uit een corner van FC Groningen in eigen doel tikte, was de ruststand zelfs 4-1.

FC Twente deed in de 64e minuut wat terug, toen Mateusz Klich scoorde uit een strafschop. Twee minuten later zorgde invaller Alexander Sørloth voor de bevrijdende 5-2 voorsprong. In de 85e minuut tekende Unal voor de 5-3 eindstand.

FC Groningen eindigde op de 8e plaats met 43 punten uit 34 duels. Woensdag volgt het eerste play-off duel in het Noordlease Stadion tegen AZ en zaterdag is de tweede wedstrijd. De winnaar gaat voor Europees voetbal tegen de winnaar van de duels tussen FC Utrecht en Heerenveen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Play-offs !!!!!!!!!!!! Geweldig !!!!!!!!!!!!
    Met dank aan 17 eredivisieploegen en met name fc Twente.

    • Duidelijk een reactie van een gefrustreerd iemand,na 34 wedstrijden is de plek waar je staat altijd terecht want ook bij het voetbal snijd het mes aan twee kanten.

  • Dit zo'n geweldig elftal en het klopt ook allemaal. Het elftal verkeert in een uitstekend balans.

  • Goed gedaan. Hopen dat Idrissi deze vorm vasthoudt de komende vier wedstrijden (ja, AZ pakken we).

  • Groningen boven Heerenveen en Feyenoord kampioen. Ik zeg geslaagd seizoen! Zonder gein, het hield niet over, weinig attractief voetbal gezien. Maar goed, wel playoffs. Zou mooi zijn als ze een finale tegen Heerenveen mogen spelen. Maar ik verwacht eigenlijk Utrecht als winnaar. En ook wel terecht, Utrecht is de beste van de ploegen in de playoffs.

    • Grotendeels mee eens. Zeker wat betreft plek boven H*erenveen.

      Schrijf H*erenveen omdat ik dat een misselijk clubje vindt. Neppe zooi, met mes-in-de-rug-steker en ijdelele aan-poten-zager Foppe de Haan als boegbeeld. Gadver. En die treurige invented traditions als zingen van provincielid. Maar bovenal omdat wij ze steunden toen ze als kleinere club wilde vestigen in de Eredivisie, en als dank daarvoor arrogantie en matenaaierij voor terug kregen, toen ze ons voorbij streefden en wij het moeilijk hadden. Een op onze kosten gerevalideerde Van Gessel ophalen onder het mom van gewoon de beste spelers bij Groningen weghalen (uitspraak van galbak Gert-Jan Verbeek).

      Trouwens vaker ballen vooruit gezien dan onder Van de Looi. Komt zeker door Bacuna. Attractiviteit komt langzaam terug.

      Hopen dat Faber Dumic kan overhalen. Dus Dumic, Memisevic met Larssen en Van Nieff als back-up. Kun je voor een kleinere keeper als Lamprou kiezen. Vertrek van Padt is, helaas, onafwendbaar.

  • Het team is erg zwak, de concurrentie is ook slechter geworden. Vandaar dit succesje.
    Op dit moment wordt er maar door één team aansprekend voetbal gespeeld, vooral op Europees niveau.

    • Ja, leuk. Maar de keiharde realiteit is dat zelfs Groningen meer prijzen heeft gepakt de afgelopen drie jaar dan dat beursgenoteerd bedrijf uit het Amsterdamse. Zelfs op studio voetbal werd nog min of meer beweerd dat de grote concurrent kampioen kon worden, omdat Ajax dit seizoen in de opbouw was. Aldus Co Adriaanse, niet geheel toevallig een Amsterdammer met enig Ajax verleden, maar dat terzijde. Dat de grote concurrent gewoon het hele seizoen bovenaan heeft gestaan en met 82 punten kampioen is geworden is dan weer keiharde realiteit, maar dat ook geheel terzijde. Als ze in Amsterdam nou 's net zoveel realiteitszin zouden hebben als dat ze arrogant zijn, dan waren ze de afgelopen tien jaar ongeslagen Champions League winnaar. Als er nou één club is dat de vereenzelviging is van de teloorgang van het Nederlandse voetbal, dan is het Ajax wel. En om nou weer terug te komen op de FC, datzelfde Ajax heeft o.a. tegen dat erg zwakke team uit Groningen het kampioenschap laten liggen. Doei!

  • lag het nou aan mij, dat ik een ontstellend ontspannen trainer Ernest Faber zag na die wedstrijd tegen Twente? man man...meestal komt ie niet verder dan, in de verdediging gedreven, om maar wat pijnlijk te lachen... en dan z'n stopwoordje:
    Nu is ie weer écht blij, woensdag al weer aan de bak !

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

2 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

6 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

8 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

8 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

9 uur geleden