FC Groningen wint en plaatst zich voor de play-offs

FC Groningen heeft zich zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd van het seizoen geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De FC won het uitduel tegen FC Twente met 5-3, terwijl de concurrentie verloor.

Heracles ging met 3-1 ten onder bij Feyenoord, dat hierdoor kampioen werd. Heerenveen verloor met 2-0 van NEC. FC Groningen eindigde daardoor als achtste.

FC Groningen kwam al in de 2e minuut op voorsprong via Bryan Linssen. Dylan George zorgde in de 19e minuut voor de gelijkmaker, maar tien minuten later stonden de Groningers dankzij twee goals van Idrissi op een 3-1 voorsprong. Toen Stefan Thesker kort voor de pauze de bal uit een corner van FC Groningen in eigen doel tikte, was de ruststand zelfs 4-1.

FC Twente deed in de 64e minuut wat terug, toen Mateusz Klich scoorde uit een strafschop. Twee minuten later zorgde invaller Alexander Sørloth voor de bevrijdende 5-2 voorsprong. In de 85e minuut tekende Unal voor de 5-3 eindstand.

FC Groningen eindigde op de 8e plaats met 43 punten uit 34 duels. Woensdag volgt het eerste play-off duel in het Noordlease Stadion tegen AZ en zaterdag is de tweede wedstrijd. De winnaar gaat voor Europees voetbal tegen de winnaar van de duels tussen FC Utrecht en Heerenveen.