Categorieën: Nieuws

‘De Huismeesters’ belooft verbetering in Selwerd

Bewoners van huurwoningen in de wijk Selwerd van ‘De Huismeesters’ zijn het spuugzat. De huurders zitten al jaren met de handen in het haar als het gaat over schimmel, vocht en kou. Sommige huurders geven zelfs aan last te krijgen van de gezondheid.

SP fractievoorzitter Jimmy Dijk heeft dinsdagmiddag een zwartboek met foto’s overhandigd aan woningcorporatie ‘De Huismeesters’.

“Wij hebben zojuist de gegevens (zwartboek) van de bewoners van Selwerd in ontvangst genomen,” zegt de woordvoerdster van De Huismeesters. “Wij nemen deze klachten over vocht en schimmel en onze bewoners serieus. Wij gaan daarom goed kijken naar de problemen in de woningen in Selwerd. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners goed en gezond wonen.”

“Wij hebben met de bewoners afgesproken dat wij over drie weken een stappenplan met elkaar doornemen. Tijdens het bezoek hebben de bewoners de volgende drie punten aan de orde gesteld: betere isolatie, ventilatie en verlaging van de huren.”

De bewoners worden vertegenwoordigd door een bewonerscommissie bestaande uit vijf afgevaardigden uit de verschillende straten.

Mark Den Hollander

Bekijk reacties

  • Die woningen in Selwerd moeten eens aan de tijd worden aangepast. Maak ze energieneutraal. Nieuwe gevels en de daken vervangen door nieuwe zodat de zolderverdieping ook als woonverdieping gebruikt kan worden. Die lelijke kunststof kozijnen die er nu in zitten zijn gedateerd. Je kunt ze aansluiten op het warmtenet.

  • aansluiten op het warmtenet. NOOIT weer we hebben al buurtverwarming gehad en alle leidingen lekken en wij hebben altijd vol betaald en koud water gehad en daarbij boilers zijn rommel na 5 min douchen zijn ze leeg en ket kost een vermogen ! nooit weer! ik ben van 400 euro gas en licht en blokverwarming in de maand aan kosten terug gegaan naar 200 euro dus nooit weer !

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

28 minuten geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat weten…

53 minuten geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

1 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

2 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

2 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

10 uur geleden