Categorieën: Nieuws

‘De Huismeesters’ belooft verbetering in Selwerd

Bewoners van huurwoningen in de wijk Selwerd van ‘De Huismeesters’ zijn het spuugzat. De huurders zitten al jaren met de handen in het haar als het gaat over schimmel, vocht en kou. Sommige huurders geven zelfs aan last te krijgen van de gezondheid.

SP fractievoorzitter Jimmy Dijk heeft dinsdagmiddag een zwartboek met foto’s overhandigd aan woningcorporatie ‘De Huismeesters’.

“Wij hebben zojuist de gegevens (zwartboek) van de bewoners van Selwerd in ontvangst genomen,” zegt de woordvoerdster van De Huismeesters. “Wij nemen deze klachten over vocht en schimmel en onze bewoners serieus. Wij gaan daarom goed kijken naar de problemen in de woningen in Selwerd. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners goed en gezond wonen.”

“Wij hebben met de bewoners afgesproken dat wij over drie weken een stappenplan met elkaar doornemen. Tijdens het bezoek hebben de bewoners de volgende drie punten aan de orde gesteld: betere isolatie, ventilatie en verlaging van de huren.”

De bewoners worden vertegenwoordigd door een bewonerscommissie bestaande uit vijf afgevaardigden uit de verschillende straten.

Mark Den Hollander

Bekijk reacties

  • Die woningen in Selwerd moeten eens aan de tijd worden aangepast. Maak ze energieneutraal. Nieuwe gevels en de daken vervangen door nieuwe zodat de zolderverdieping ook als woonverdieping gebruikt kan worden. Die lelijke kunststof kozijnen die er nu in zitten zijn gedateerd. Je kunt ze aansluiten op het warmtenet.

  • aansluiten op het warmtenet. NOOIT weer we hebben al buurtverwarming gehad en alle leidingen lekken en wij hebben altijd vol betaald en koud water gehad en daarbij boilers zijn rommel na 5 min douchen zijn ze leeg en ket kost een vermogen ! nooit weer! ik ben van 400 euro gas en licht en blokverwarming in de maand aan kosten terug gegaan naar 200 euro dus nooit weer !

Recente berichten

Motorrijder vliegt uit de bocht op Hoendiep bij Suikerunie

Op het Hoendiep ter hoogte van de Suikerunie is donderdagavond een motorrijder uit de bocht…

58 seconden geleden

Meeuwerderbaan vanaf vrijdagavond afgesloten vanwege sloop ringweg

De Meeuwerderbaan gaat vrijdagavond vanaf 22.00 uur voor langere periode dicht. De afsluiting is nodig…

3 uur geleden

Vrijdag veel zon en warm weer

De komende dagen keert de warmte terug. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het zaterdag zelfs…

12 uur geleden

Oud-voorzitter FC Groningen Jaap van der Linde overleden

Jaap van der Linde, voormalig voorzitter van FC Groningen, is afgelopen vrijdag 12 juli op…

14 uur geleden

Eerste kaarten Noorderzon vanaf maandag verkrijgbaar

De kaartverkoop voor het volledige festivalprogramma van Noorderzon begint aankomende maandag 22 juli. Om 12:00…

15 uur geleden

Winkelcentrum Beijum krijgt nieuwe hub voor deelscooters en -fietsen

Bij winkelcentrum Beijum wordt van 31 juli tot 1 augustus gewerkt aan een nieuwe hub…

16 uur geleden