Categorieën: Nieuws

“De geschiedenis heeft al eerder een schaduw over de straat geworpen”

De mensen van de Synagoge in de Folkingestraat zijn kwaad. Kwaad op de gemeente en kwaad op vastgoedontwikkelaar Wim Bulten. Hij wil precies tegenover de Synagoge een appartementencomplex van vier verdiepingen bouwen. Daardoor verliest de Joodse kerk volgens vrijwilliger Chris van Wierst alle lichtinval.

En dat is volgens van Wierst niet het enige: “De Joodse buurt heeft in de oorlog veel meegemaakt en juist op dit smalste stuk van de straat willen we niet weer zo’n slagschaduw laten neervallen”.

Bulten heeft in het verleden de bouwvergunning al aangevraagd en gekregen. Dat was in de tijd dat de gemeente nog veel gemakkelijker was met het verlenen van vergunningen voor hoogbouw in het centrum. Het enige wat Bulten nu nog nodig heeft is een sloopvergunning voor het bestaande pand van één verdieping met een laag puntdak.

Volgens Chris van Wierst wordt alles en iedereen in stelling gebracht om de plannen van Bulten te dwarsbomen.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Dit gebouw staat toch niet zo lang?.
    Mooi laten staan!.
    Er staan in de stad, panden die zijn zo lelijk als de nacht. Laten ze maar slopen. B.v. zwarte doos, ABN AMRO p and. Kwinkenplein, pand Studium generale.

  • kijk dat maakt de gemeente groningen niet uit als hun er maar af zijn van zo pandt wandt daar zijn ze goed in in meneer bulten die heeft al zoveel panden via de gemeente groningen omgebouwt wat maakt dat tocht nog uit ze hebben zoveel plannen de gemeente maar als het echt volgens de regels moeten dan hebben ze beide ruzie in dan is het verkeert begegrijpenin dan komt er weer een rechtzaak van wandt meneer bulten heeft al wat met de gemeente groningen over panden schoolholm in dan nu de folkingestraat erbij gaat lekker zo komt nog wel meer

  • En die Bulten heeft het al zo zwaar met Dildomeisjes en confetti in zijn kantoor en nu mag ook nog eens niet zijn studententoren het Bultenhuis bouwen tegenover de synagoge. Verkoop maar gauw je vastgoed aan de Kaynar Broertjes Wim, dan ben je er vanaf. Wel eerst geld zien natuurlijk want het zijn handige jongens.

  • De gemeente Groningen herbergt ambtenaren en politici die van elders komen en niets weten over Groningen en zijn geschiedenis. Alsook zijn historistische binnenstad. Ze verkloten de boel. Zo ook het kattendiep, dat destijds aan de sloophamer ten prooi ging.

    In de jaren 80 moesten zelfs de karakteristieke woningen aan de ruiterstraat en een deel aan de Coehoornsingel wijken voor slechts een parkeergarage met daarbovenop een onsierlijke nieuwbouw. Alsook het huis van Ben Ali Libi dat om die reden destijds is gesloopt.

  • Retificatie
    Ik wil benadrukken dat ik niet kwaad ben. Het doel is het behoud van een mooie folkingstraat niet het laten oplopen van allerlei niet ter zake doende emoties/. Met vroendelijke groet, Chris

    • Nou Chris, ik ben pisnijdig. De Folkingestraat staat niet op zich. Het is een opeenstapeling van allerlei gebeurtenissen in onze binnenstad. Het maakt mij razend. Er heeft iemand met zijn botte hersens vanuit R.O. en gefaciliteerd vanuit de lokale politiek een vergunning verleend. Dit in een tijd, dat er nog geen weerstand bestond vanuit de publieke opinie. Nu proberen ze allerijl de sloopvergunning niet te verlenen, en dat dit verder geen doorgang zal vinden. Ik hoop het voor ze!

  • Ik vraag me af wat de Synagoge gedaan heeft toen destijds een bouwvergunning voor een studiotorentje tegenover hun mooie gebouw ter inzage lag.

    • Omdat er toen nog geen ruchtbaarheid bestond. Alles sneaky. Alsof wij iedere dag de sites van de gemeente napluizen. Het is wel nodig, blijkt.

Recente berichten

Drie ontwikkelaars stappen uit project Reitdieptoren

De bouw van de Reitdieptoren, bij de Reitdiephaven en Hoogeweg, gaat voorlopig nog niet van…

2 uur geleden

“Woensdag veel bewolking met kans op een buitje, op Hemelvaartsdag flinke opklaringen”

Tijdens Hemelvaartsdag zijn er flinke opklaringen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zit de temperatuur de komende…

9 uur geleden

Het Militaire Orkest uit Kyiv geeft optreden in Stad: “Het was een feestje, ze wilden maar doorspelen”

In De Loods aan de Neutronstraat in Stad vond maandagavond een concert plaats van Het…

9 uur geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

10 uur geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

11 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

13 uur geleden