Categorieën: Nieuws

Zesde podium voor Bevrijdingsfestival

Het bevrijdingsfestival heeft er een zesde podium bij. Met dit podium, buiten de drafbaan, moet er meer spreiding onder de bezoekers komen.

Het podium heet “Weide Wereld”, en er treden artiesten op van uit de hele wereld, zoals de Afrikanen Orlando Julius, Baloji, Kel Assouf en Ronald Snijders. Het krijgt een plek op de weide achter het Chinees restaurant, langs een grote vijver.

Door het nieuwe podium en het vergrote terrein worden de bezoekers van het evenement dat vorig jaar uit zijn jasje groeide, meer verspreid over het Stadspark. Vorig jaar waren er 125 duizend bezoekers en daardoor raakten de muntenkassa’s, kraampjes en toiletten overbelast.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De overbelasting van de muntkassa's leek ook te komen door het slechte functioneren van de draadloze verbindingen van iig de pinkassa's ? Het duurde per pinklant (was er ook contactloos betalen ... dat weet ik niet, want daar doe ik niet aan,maar dan nog heb je een snel goedwerkend netwerk nodig) dan ook wel erg lang voor dat het afgewerkt was. Hopelijk werken die beter dit jaar!

  • Alsof vrijheid alleen met lawaai gevierd kan worden. Leuk voor de feestvierders, die kunnen komen en gaan wanneer ze willen, maar voor de bewoners van - steeds meer - omliggende buurten is het Bevrijdingsfestival een bron van ellende waar zij verplicht van de eerste tot de laatste minuut van getuige moeten zijn. Twaalf uur lang dus, om nog maar niet te spreken van de ontiegelijke rotzooi en de schade aan parken en wijken. Voor hen is het Bevrijdingsfestival allang geen feest meer.

    • Als je nu gewoon een enorm saaie zuurpruim bent dan moet je ook in een enorm saai dorp gaan wonen waar nooit wat gebeurt. Niet dat je dan niets te zeuren hebt maar dan hebben er in ieder geval minder mensen last van.

    • Voor de 125.000 bezoekers die uit heel Noord Nederland op 5 mei naar het Stadspark toegaan denk ik toch wel dat men het lawaai waardeert. Het is een eendaags festival en de schade aan het Stadspark valt volgens mij nog al mee... zeker vergeleken bij bv wat Noorderzon doet met het Noordeplantsoen en dat 2 weken lang.
      En let wel : Het is een 'Stads'-park. Daar mag best een enkele keer de rust verbroken worden... zeker voor zo'n druk bezocht en voor iedereen toegankelijk festival. Als de vrijheid met rust wil vieren... doe het dan die dag ergens in de provincie, want de herriemakers zitten toch allemaal in de Stad :D

Recente berichten

Warme donderdag eindigt mogelijk met regen- of onweersbui, daarna koeler en meer kans op neerslag

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen houdt in ieder geval nog één…

46 minuten geleden

Studente sleept RUG voor Raad van State vanwege vermeende fraude tijdens tentamen

Een 23-jarige student rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft haar opleider voor de rechters van…

58 minuten geleden

Hoge Euvelgunnerbrug heeft weer bijna een half uur nodig om open en dicht te gaan

Het blijft aanmodderen met de aansturing van de Hoge Euvelgunnerbrug. Woensdagavond kostte het zo'n 25…

2 uur geleden

Fracties pleiten voor behoud ijsbaan, ondernemer noemt het een enorme doos die niet past op Kardinge

Ondanks dat het niet op de agenda stond werd een vergadering in de raad over…

2 uur geleden

Vol Noorderplantsoen juicht brandweer toe terwijl eerste containerbrand van het jaar wordt geblust

Onder gejuich van een volle zonneweide in het Noorderplantsoen wist de brandweer woensdagavond haar eerste…

3 uur geleden

Woensdag was net niet de warmste 1 mei ooit in Groningen

Met 26.4 als piekwaarde op de thermometer van het KNMI bij vliegveld Eelde was deze…

3 uur geleden