Categorieën: Nieuws

Rehwinkel burgemeester van Zaltbommel

Peter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen, wordt waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij begint dinsdag al, zo maakte de provincie Gelderland maandagavond bekend. Hij blijft in elk geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 aan.

De 52-jarige Rehwinkel volgt Albert van den Bosch op, die sinds maart lid is van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. De fractievoorzitters van Zaltbommel kozen hem uit vijf kandidaten. Alleen de fractie van de SGP stemde voor een andere kandidaat.

Rehwinkel is lid van de PvdA en woont tegenwoordig in Amsterdam. Van 2004 tot 2009 was hij burgemeester van Naarden en vervolgens tot 2013 van Groningen. Er was veel kritiek op zijn functioneren, onder meer na de Project X-rellen in Haren en de bestrijding van hoog water in het Eemskanaal. Rehwinkel trad vervolgens af om in Barcelona rampenmanager worden. Het bleek later niet om een echte baan te gaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Leuk, Peter weer aan de slag in een vak waar hij goed in is. Precies de juiste schaal voor hem.

    • Peter Rehwinkel was allesbehalve een goede burgemeester in Groningen. Geen daadkracht, geen leiderschap, geen inzicht in het bestuur van zijn eigen gemeente... alles waar een burgervader sterk in hoort te zijn, had hij niet.

      Je zult ongetwijfeld reageren met een knetterende ad-hominem (en waarom doe je dat altijd als het om Rehwinkel gaat?), maar je kunt niet met droge ogen beweren dat Rehwinkel de juiste man op de juiste plaats was in deze Stad.

  • De bovenwereld speelt elkaar de banen weer toe ! Leve de pilitiek, het wordt steeds ongeloof waardiger !

  • What possible could go wrong? ;-)
    Veel succes toegewenst en hopelijk zit het dit keer een beetje mee!

  • Het wachtgeld raakte op na zijn vrijwillig opstappen, dus werd het partijkartel ingeschakeld.

    • Hij is unaniem gekozen door het de fractievoorzitters van de raad. In Zaltbommel heeft het PvdA slechts twee raadsleden en zit niet in het college. (Dat bestaat uit ZVV (lokaal) Christenunie CDA en VVD). Ook de SGP is groot in Zaltbommel. Als die allemaal de zelfde kandidaat kiezen dan is dat het partijkartel?

      • Ja, dat is het partijkartel. Welke andere burgermeesters zijn er voorgedragen? Waren dat wel echte concurrenten gezien het feit dat men voor deze loser heeft gekozen? Waarom een PvdA burgermeester voor een partij met 8 zeteltjes en bijvoorbeeld niet de PVV? Waarom geen gekozen burgermeester? Is allemaal handjeklap geweest.

      • Je kunt er gewoon op solliciteren. Het is niet zo dat er een hele machine in werking wordt gezet om Peter Rehwinkel aan een tijdelijk baantje te helpen? Waarom geen PVV burgemeester? Omdat niemand dat wil.

  • Rehwinkel heeft het wachtgeld voluit benut d.m.v. van een fop constructie op te zetten namelijk een zogenaamd adviesbureau zonder klanten.(de eerste fop constructie mislukte)En nu eventjes de burgemeester uithangen en hij duikt wederom de wachtgeldregeling in.Voor dit soort figuren hebben ze naam en dat is parasiet.

  • Rehwinkel heeft destijds te hoog gegrepen voor de positie als burgemeester van een provinciehoofdstad als Groningen en de kiescommissie heeft destijds de verkeerde persoon voorgedragen.

    Het zal verder best wel een aardige man zijn.

  • Dit is o.m. een reden dat mensen al verder van de politiek af gaan staan en het word nooit als reden opgevoerd door diezelfde politici want die komen met allerlei andere drogredenen.Zo'n Rehwinkel kan helemaal niets en dan ben je een prima kandidaat voor functie wat betaald word door de belastingbetaler (Hallo Marc dat ben jij dus niet).

  • Maar wat ik me dan eigenlijk afvraag he... Waren de rest van de kandidaten dan echt ZO slecht???

  • ja hoor en weer een oplichter die gewoon een hoge baan weer krijgt! doet een burger het moet die voor de rechtbank verschijnen en straf uit zitten wegens oplichting!

  • Ik denk hij het prima zal doen in Zaltbommel. Het is fijn dat hij zich nuttig kan maken. Om hem zijn hele leven een niet zo goede periode in Groningen na te dragen lijkt mij onzin.

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

3 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

5 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

5 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

6 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

7 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

7 uur geleden