Categorieën: Nieuws

Rehwinkel burgemeester van Zaltbommel

Peter Rehwinkel, oud-burgemeester van Groningen, wordt waarnemend burgemeester van Zaltbommel. Hij begint dinsdag al, zo maakte de provincie Gelderland maandagavond bekend. Hij blijft in elk geval tot na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 aan.

De 52-jarige Rehwinkel volgt Albert van den Bosch op, die sinds maart lid is van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. De fractievoorzitters van Zaltbommel kozen hem uit vijf kandidaten. Alleen de fractie van de SGP stemde voor een andere kandidaat.

Rehwinkel is lid van de PvdA en woont tegenwoordig in Amsterdam. Van 2004 tot 2009 was hij burgemeester van Naarden en vervolgens tot 2013 van Groningen. Er was veel kritiek op zijn functioneren, onder meer na de Project X-rellen in Haren en de bestrijding van hoog water in het Eemskanaal. Rehwinkel trad vervolgens af om in Barcelona rampenmanager worden. Het bleek later niet om een echte baan te gaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

 • Leuk, Peter weer aan de slag in een vak waar hij goed in is. Precies de juiste schaal voor hem.

  • Peter Rehwinkel was allesbehalve een goede burgemeester in Groningen. Geen daadkracht, geen leiderschap, geen inzicht in het bestuur van zijn eigen gemeente... alles waar een burgervader sterk in hoort te zijn, had hij niet.

   Je zult ongetwijfeld reageren met een knetterende ad-hominem (en waarom doe je dat altijd als het om Rehwinkel gaat?), maar je kunt niet met droge ogen beweren dat Rehwinkel de juiste man op de juiste plaats was in deze Stad.

 • De bovenwereld speelt elkaar de banen weer toe ! Leve de pilitiek, het wordt steeds ongeloof waardiger !

 • What possible could go wrong? ;-)
  Veel succes toegewenst en hopelijk zit het dit keer een beetje mee!

 • Het wachtgeld raakte op na zijn vrijwillig opstappen, dus werd het partijkartel ingeschakeld.

  • Hij is unaniem gekozen door het de fractievoorzitters van de raad. In Zaltbommel heeft het PvdA slechts twee raadsleden en zit niet in het college. (Dat bestaat uit ZVV (lokaal) Christenunie CDA en VVD). Ook de SGP is groot in Zaltbommel. Als die allemaal de zelfde kandidaat kiezen dan is dat het partijkartel?

   • Ja, dat is het partijkartel. Welke andere burgermeesters zijn er voorgedragen? Waren dat wel echte concurrenten gezien het feit dat men voor deze loser heeft gekozen? Waarom een PvdA burgermeester voor een partij met 8 zeteltjes en bijvoorbeeld niet de PVV? Waarom geen gekozen burgermeester? Is allemaal handjeklap geweest.

   • Je kunt er gewoon op solliciteren. Het is niet zo dat er een hele machine in werking wordt gezet om Peter Rehwinkel aan een tijdelijk baantje te helpen? Waarom geen PVV burgemeester? Omdat niemand dat wil.

 • Rehwinkel heeft het wachtgeld voluit benut d.m.v. van een fop constructie op te zetten namelijk een zogenaamd adviesbureau zonder klanten.(de eerste fop constructie mislukte)En nu eventjes de burgemeester uithangen en hij duikt wederom de wachtgeldregeling in.Voor dit soort figuren hebben ze naam en dat is parasiet.

 • Rehwinkel heeft destijds te hoog gegrepen voor de positie als burgemeester van een provinciehoofdstad als Groningen en de kiescommissie heeft destijds de verkeerde persoon voorgedragen.

  Het zal verder best wel een aardige man zijn.

 • Dit is o.m. een reden dat mensen al verder van de politiek af gaan staan en het word nooit als reden opgevoerd door diezelfde politici want die komen met allerlei andere drogredenen.Zo'n Rehwinkel kan helemaal niets en dan ben je een prima kandidaat voor functie wat betaald word door de belastingbetaler (Hallo Marc dat ben jij dus niet).

 • Maar wat ik me dan eigenlijk afvraag he... Waren de rest van de kandidaten dan echt ZO slecht???

 • ja hoor en weer een oplichter die gewoon een hoge baan weer krijgt! doet een burger het moet die voor de rechtbank verschijnen en straf uit zitten wegens oplichting!

 • Ik denk hij het prima zal doen in Zaltbommel. Het is fijn dat hij zich nuttig kan maken. Om hem zijn hele leven een niet zo goede periode in Groningen na te dragen lijkt mij onzin.

Recente berichten

Nat begin en eind van de week van de week, temperatuur blijft hangen onder de 23 graden

Een opvallend verschijnsel deze week: vijf dagen zal het maximaal 22 graden worden. Alleen woensdag…

3 uur geleden

Bouw van Dierenbeschermingscentrum Noord Nederland in Groningen in volle gang

Groningen krijgt eind dit jaar een nieuw Dierenbeschermingscentrum aan de Aalborgweg. Na het ontginnen van…

4 uur geleden

Politie zoekt getuigen van insluipingen in Stad

De politie ziet een toename van insluipingen in woningen in Groningen, voornamelijk in de wijk…

4 uur geleden

UMCG ontvangt bijna 1,5 miljoen euro van KWF voor onderzoek

Twee onderzoekers van het UMCG hebben een subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding. Het gaat om…

6 uur geleden

Politie zoekt overlastgevende bestuurders van crossmotoren

De politie heeft beelden vrijgegeven van vijf bestuurders van crossmotoren die al enige tijd voor…

8 uur geleden

Coureur uit Hoogkerk crasht tijdens Speedweekend op Texel

De zondagmiddag van Bert Smit verliep afgelopen weekend iets anders dan hij gehoopt had. De…

9 uur geleden