Categorieën: Nieuws

Geldautomaat Westerkade verdwijnt

ABN AMRO sluit per 18 april de geldautomaat aan de Westerkade. Dit ondanks de groeiende drukte van winkelklanten aan de Westerhaven.

Buurtbewoners kunnen voortaan gebruikmaken van de automaat aan de Grote Markt. ABN AMRO ziet de laatste jaren het gebruik van geldautomaten teruglopen, omdat steeds minder contant geld wordt gebruikt.

Er is nog altijd een grote toename van PIN betalingen en mobiel en internet bankieren. Zo wordt de Mobiel Bankieren App ruim 70 miljoen keer per maand gebruikt, aldus ABN AMRO.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • ik zie het net andersom: er wordt steeds minder contant geld gebruikt omdat de geldautomaten verdwijnen.
    en de buurten worden volgens abn amro ook al steeds groter...

  • Volgens mij zit er nog steeds een SNS automaat op de hoek met de A-straat en de Pinautomaten op de Vismarkt zijn ook dichter bij dan die op de Grote markt.

  • Gaat niet lang meer duren voor er nog meer geldautomaten gaan sluiten en de service net als de rente naar het nulpunt zal zijn gedaald en je, bij een negatief Euro Libor rente tarief, geld moet gaan betalen om je eigen geld te laten bewaren. Enige maanden geleden heb ik al zo`n bericht van de ABN AMRO bank mogen ontvangen. Bij gebruik van je eigen geld, denk aan het betalen van rekeningen betalen wij nu al jaarlijks telkens meer en meer.

    Belangrijkste vraag is en blijft natuurlijk: wat is het nut van een commerciële bank. Ook een bank zou een nutsvoorziening moeten zijn of gaan worden,een nutsbank 2.0 waar je geld kunt stallen en geld kunt lenen tegen een lage rente. Wil je risicovol geld lenen, dan ga je maar naar een private bank, eveneens wanneer je een hoge rente wilt ontvangen. Maar zo`n ouderwetse nutsbank, zal net als zoveel eens betaalbare voorzieningen, niet door Brussel getolereerd gaan worden.

    Begrijp ook niet dat er niet veel meer mensen in gaan zien en nog langer accepteren dat banken haar bestaansrecht ontlenen aan hoge rente`s welke zij hanteren o.a. waar het gaat om bedrijfsleningen, rekening courant, risicovolle leningen, enz.enz. en welke rente de banken, links- of rechtsom doorberekenen aan/de private particuliere klant laten betalen.

    Bedrijven rekenen die rente simpel door, wat ook niet anders kan, maar degene welke hier garen bij spint zijn niet de klanten van een bedrijf, maar de banken, die genereren de meeste winst, waar de klanten deze moeten betalen.

    Pieter Lakeman riep jaren geleden de mensen op hun geld wat zei hadden gestald bij de DSB bank maar snel weg moesten gaan halen. Ik hoop dat er binnenkort opnieuw zo`n oproep wordt gedaan en de mensen hier in grote getale gevolg aan zullen gaan geven.

  • Banken en creditcardmaatschappijen duwen a.h.w. de rekeninghouders stilletjes richting contantloze maatschappij en zorgen er oor dat alle banken op elkaar zijn afgestemd door onderlinge geheime afspraken te maken en smullen bij het idee dat men dan rente kan heffen i.p.v. uitkeren of geld kunnen vragen voor de meest uiteenlopende standaard diensten.

    Banken zijn leugenaars en kille, harteloze instellingen. Het zou eens tijd worden dat de overheid een alternatieve, onafhankelijke en 'vrije' bank opricht die dit soort van -corruptie- omzeild. Banken krijgen zo namelijk meer macht en beschermen zichzelf ten koste van hun clientèle. De klant heeft geen alternatief meer en feitelijke kan men dan van de klant een speelbal maken.

    Wat is het volgende traject? Alle supermarkten verkopen alleen nog producten waar zij het meest aan verdienen? Of kledingwinkels verkopen alleen nog gestreepte pakken? En wordt iedereen verplicht daar te kopen, omdat zei dat zo bepalen en de macht hebben?

  • Nounounou wat een reacties, alles wordt er weer bijgesleept. Ik wist niet een dat die automaat daar zat. Ik denk dat de meeste mensen op de Hoek pinnen. Die automaat valt meer op.

  • Er verdwijnen wel vaker pinautomaten door bezuinigingen van banken. Waarom is het in dit gavel met idd vlakbij een andere pinautomaat en in de buur al 2 eerder verdwenen pinautomaten nog nieuws?
    Nou idd dus op de contactloze troeprommel te promoten. Een ontwikkeling waarbij de risico's van diefstal en fraude steeds meer richting de klant geduwd worden ipv de bank. Dat juist een van de taken was van de bank : geld veilig opbergen. Zo langzamerhand kun je de commerciële banken eigenlijk ook wel weer nationaliseren en het als overheidstaak zien, want van echte dienstverlening is nauwelijks sprake meer.

  • Eén geldautomaat of bank die verdwijnt is niet gelijk iets om je zorgen te maken, maar structureel nieuws rond het verdwijnen van geldautomaten, banken, meer kassa's alleen pinnen, rentes kunstmatig afbreken, mensen met contantgeld als criminelen wegzetten en al dat soort zaken doet bellen rinkelen, tenminste wel als je beschikt over een weldenkende geest. De digitale (monetaire) wereld staat in tijd gezien nog maar in de kinderschoenen en zal in de komende jaren of decennia zich meer ontwikkelen richting een ideaal macht- en stuurmiddel, waarmee de burger uiteindelijk zal verworden tot een lijfeigene van bank en staat. Dat is geen complot doch een heel heldere toekomstvisie die mede ingegeven wordt door huidige veranderingen die stilaan worden doorgevoerd. Stapje voor stapje en al sluipend zonder al te grote schokken worden er stilletjes aan nieuwe systemen en veranderingen doorgevoerd. De digitale slavernij is dichterbij dan men denkt.

  • Het pand was vroeger een bank... misschien is ABN AMRO nog eigenaar en is het beter te verhuren zonder pinautomaat? Juist ABN AMRO automaten zijn handiger omdat je daar biljetkeuze hebt.

Recente berichten

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

1 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

1 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

3 uur geleden

Organisatrice afvaldumpingen op A7 moet tienduizenden euro’s schadevergoeding betalen aan taxichauffeur uit Stad

De 30-jarige vrouw uit Oldehove, die in de zomer van 2022 afvaldumpingen organiseerde op de…

4 uur geleden

OM wil Algerijn vijftien maanden achter slot en grendel voor rooftocht in Engelbert

Het Openbaar Ministerie wil dat een 23-jarige Algerijn zeker vijftien maanden in het cachot verdwijnt.…

4 uur geleden

Boek over Grote Markt in de maak: gemeente zoekt verhalen en foto’s

Ter gelegenheid van de afronding van de nieuwe Grote Markt is de gemeente bezig met…

5 uur geleden