Categorieën: Nieuws

Politieke jongerenorganisaties tegen demonstratie Pegida

De Groningse afdelingen van de politieke jongerenorganisaties spreken zich uit tegen de demonstratie die Pegida op 9 april in de stad wil houden.

De jongerenorganisaties PINK! (Partij voor de Dieren), de Jonge Democraten (D66) en de Jonge Socialisten (PVDA)  zijn hier tegen en geven aan het initiatief van Comité Groningen Tolerant, die een tegendemonstratie wil organiseren, te steunen. “Een haatdemonstratie als deze is niet welkom in onze stad,” zegt Rico Tjepkema namens de politieke jongerenorganisaties. “Ze lossen bestaande problemen niet op en dragen slechts bij aan de ophopende aanwakkering van angst in onze maatschappij. Bevolkingsgroepen in de samenleving tegen elkaar opzetten is nooit de oplossing.”

De jongerenorganisaties staan open voor het in Nederland opvangen van die mensen die het echt nodig hebben.” Daarbij gaat het om mannen, vrouwen en kinderen die vluchten voor geweld in hun eigen land en daarmee alles achterlaten wat ze lief is. Als een welvarend land is het onze taak zorg te dragen voor deze mensen en daarmee ons steentje bij te dragen aan het tegemoetkomen van de grootse vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog”, stellen ze. ” Laten we in de politieke arena met elkaar in gesprek gaan om die problemen gezamenlijk op te lossen, in plaats van tegen elkaar te schreeuwen,” aldus Tjepkema.

 

Meer weten? Via deze link is een artikel op OOGtv te lezen over de demonstraties.

Elin Stil

Bekijk reacties

  • Het is allemaal erg simpel : of je hebt het recht op demonstratie of je hebt het niet .
    Als je dat niet hebt kun je het dus wel vergeten . Als je het wel hebt (en volgens mij is dat in de grondwet verankerd) kun en mag je er gebruik van maken , ook als je iets verkondigt waar velen (en misschien wel de meerderheid) het niet mee eens zijn .
    Vandaag verbiedt je een demonstratie van Pegida (een club die ze wat mij betreft wel mogen opdoeken) , morgen gaat het om een demonstratie van de SP tegen de participatiewet . Eenmaal tegen een grondrecht ingaan schept een precedent . Onwelgevallige demonstraties verbieden ? Nee , nooit !!!

    • Als een demonstratie oproept tot racisme is dat strafbaar. Net als de vrijheid van meningsuiting is het recht van demonstratie geen absoluut recht. Sommige mensen snappen dat niet en denken dat ze dus alles maar kunnen roepen.

    • En precies daarom mogen we het nooit aan politie en machthebbers overlaten een denomstratie of politieke bijeenkomst op inhoud te beoordelen en te verbieden/verhinderen zoals dat is gebeurd twee weken geleden bij het Turks consulaat.
      Wanneer een grote groep burgers zelf de straat op gaat om extremisten fysiek te stoppen of een tegengeluid te laten horen is dat heel wat anders. Dan is dat democratie! Vind je dat eng?

    • Zeg Marc; wanneer is de roep tot discriminatie? Als je een maatschappelijk probleem aan de orde stelt die jouw niet bevalt? Het is tevens onderwerp, waar men binnen het strafrecht al heel lang mee worstelt; dit onderscheidt. Het oproepen tot geweld is strafbaar; omdat dit dusdanig valt te bewijzen! Bovendien heeft iedereen de vrijheid van demonstreren. Totdat de lokale autoriteiten het verbieden, omdat de veiligheid hiermee mogelijk in het geding is. Vaak ook politiek gemotiveerd!

      • Er wonen wel, maar je te bemoeien met de politiek hier in de stad, waardoor de mensen van oudsher die hier wonen zich zeer benadeelt voelen is een totaal ander verhaal.

      • Juist we schaffen het algemeen stemrecht af. Alleen speciaal geselecteerde mensen mogen stemmen. :p. Lekkere kerel ben je Otto.

    • Otto.

      Inderdaad lachwekkend. Naar een stad verhuizen, en dan jouw mening - als vanzelfsprekend - tot de mening van die stad (die je op haast koloniale wijze tot de jouwe verklaart) bombarderen.
      Een arrogantie die je vooral bij jongere leden van de Liberale Taliban aantreft. Ongezond narcisme is haast de norm voor de huidige twintiger, maar ook dertiger.

      Zo'n Mathias Gijsbertsen kan nog naar Vaticanstad verhuizen, en dan de dag erop roepen dat zijn (!)Vaticanstad een progressieve stad is waar absoluut geen plaats is voor door spiritualiteit ingegeven dogma's die stellen dat een geestelijk leven te prefereren is boven profane zinnelijkheid.

      Lachwekkend en angstaanjagend tegelijk.

      • @VSH; Wellicht is er nog plaats in zijn kribbe in Bergum. De problemen in mijn stad alsook de provincie zijn legio in het armste deel van Nederland. Dit moeten we niet willen. Wellicht ooit, maar nu niet!

      • Otto

        Raar dat Friezen niet zien dat zij zelf misschien wel de meest Hollandse Nederlanders buiten Holland zijn. In het algemeen bijzonder zelfingenomen types; ze weten het voor de minder goede luisteraar/kijker misschien iets beter te verbergen dan hun Hollanse broeders en zusters, maar wat vinden ze zichzelf geweldig.

        Kijk wat beter naar een dolk-in-de-rug-steker als Foppe de Haan en je ziet een heel ijdel mannetje dat stiekem erg graag zijn mening voor een camera verkondigt.

        Op enkele uitzonderingen na zijn het allemaal Rico Tjepkema's. Grootbekken! En oplichters. Wie denkt dat de door en door corrupte Friese bouwwereld, en enkele Jaques Tichelaar, de enige hufterige bedriegers zijn, die hebben het goed mis.

        Heb er niet veel mee. De Groen Witte vlag gaat uit als op miraculeuze wijze dat Bergum en Omstreken (Friesland) onafhankelijk zou worden. Hek om heen en uitlachen.

    • Aan Marc; Wellicht een ideetje voor de toekomst. Dat alleen de inwoners tijdens de lokale verkiezingen, dat voor een bepaalde datum hier wonen mogen stemmen. Zodat nieuwe bewoners het politieke landschap niet in één klap kunnen bederven. Zoals je dit ook zag tijdens de lokale verkiezingen van onlangs. Wat kan hun het schelen als onze provincie naar de knoppen gaat door de gaswinning. Vaak gepensioneerden met een grote zak met geld, die de Randstad ontvluchten en stemmen dan massaal VVD.
      De Politieke partijen zelf zijn ook heel erg bevreesd voor dit euvel. Door je snel als lid aan te melden en zodoende invloed kunt uitoefenen. Maar, daar wordt dan een stokje voorgestoken. Tijd om in dit geval, ook iets te bewerkstelligen.

      • Otto.

        Hoe kan iemand nu een oordeel vellen over (lokale) thema's waar je niets van af weet omdat je ergens nog maar net woont?

        Al die studenten zijn een zegen maar ook een vloek. Want hoeveel zijn zich er van bewust dat prachtige historische zichtlijnen op de Martini via een verkapte stem op Pechtold (bij de gemeenteraadsverkiezingen) door beschermheer van de bouwmaffia Ton Schroor, ernstig bedreigd worden?

        Groningen begint steeds meer op Almere te lijken. Helaas heeft Groningen niet de geweldige ligging van Almere. Aan het Markermeer, en dichtbij de Veluwe en economische centra als Utrecht en de mooie mini-metropool Amsterdam. Voor het behoud van de Stad zou ik een onorthodox pas-stemmen-na-vijf-jaar bij gemeenteraadsverkiezingen bepleiten.

        Zijn trouwens ook genoeg Stadjers die nauwelijks betrokkenheid bij (stedenbouwkundige) thema's van de stad hebben. Maar je hoort mij ook nooit zeggen dat Stadjers beter zijn dan andere Stad-Groningers. Zou ik zelf doen wat ik bijvoorbeeld veel Friezen (hoewel die het vaak niet al te expliciet uitspreken) verwijt. Het hebben van malle superioriteitsgevoelens.

        Van de 19.821 Stadjers (ruime definitie, dus zonder taaleis van spreken van het Stad-Gronings) vindt volgens de laatste onderzoeken 11.545 de -naar mijn smaak wanstaltige Italiokitsch van de - Waagstraat een geslaagd project. Mind you!

  • Laat die malloten van Pegida zichzelf toch lekker voor gek zetten. Net als die demonstratie van de PVV op het Malieveld. Ongeveer dertig merkwaardige lieden hadden de moeite genomen om op te komen dagen.

  • De vooringenomenheid en generalisaties vsn lieden met een beperkte geest vliegen je hier weer om de oren. Dit gecombineerd met een misplaatst superieuriteitsgevoel is erg misplaatst.

  • Als ze opzetten tot haat is hun protest niet grondwettelijk beschermd, maar toch lijkt het me geen goed idee om Pegida's protest tegen te houden. De mensen die tegen immigratie zijn voelen zich vaak onderdrukt, omdat de MSM het niet met ze eens is, en zo'n protest tegen houden gaat gezien worden als een poging om hun mening te onderdrukken, en dan krijgen mensen soms het idee dat die mening populairder is dan dat 'ie eigenlijk is. Dit kan ook sympathie opwekken.

    Laten we gewoon op de zelfde dag een tegenprotest doen, elkaar niet op zoeken en gewoon met een grotere groep op komen dagen. Dat is een duidelijkere boodschap en dan help je ze niet per ongeluk indirect.

Recente berichten

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

2 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

3 uur geleden

Eigenaresse van restaurant Wereldgeluk in Stad dood aangetroffen in woning in Drenthe

De eigenaresse van restaurant Wereldgeluk aan de Atoomweg in Groningen is afgelopen weekend, samen met…

4 uur geleden

Fietser lichtgewond door botsing in Lewenborg

Bij een ongeluk met een personenauto in Lewenborg is maandagmiddag een fietser lichtgewond geraakt.  (meer…)

4 uur geleden

Kamerfractie SP roept minister op om publiek beschermingsbewind in Stad weer mogelijk te maken

Hoewel de gemeente Groningen zich juridisch heeft neergelegd bij de uitspraak van de rechter over…

4 uur geleden

Bevrijdingsfestival Groningen vindt editie 2024 geslaagd, maar bezoekersaantal valt weer tegen

Het Bevrijdingsfestival Groningen noemt de editie van het festival van afgelopen zondag een 'inspirerende en…

4 uur geleden