Categorieën: Nieuws

Pegida brengt politiek en tegendemonstranten bij elkaar

De door Pegida aangekondigde demonstratie op zondag 9 april brengt bij zowel tegendemonstranten als bij een aantal politieke jongerenorganisaties nu al veel te weeg. Ze gaan, als Pegida mag demonstreren, ook de straat op.

“Wij als organisatie zijn voor het opnemen van vluchtelingen die het moeilijk hebben en uit oorlogsgebieden komen en wij vinden dat zij hier gewoon een plek verdienen in de samenleving. Op 9 april ben ik niet bang voor de confrontatie maar wij zijn ook niet uit op een confrontatie”zegt Obed Brinkman van Comité Groningen Tolerant.

De jongerenorganisaties PINK! (Partij voor de Dieren) en de Jonge Socialisten (PvdA) gaan ook de straat op. “We vinden het heel erg belangrijk dat er een tegendemonstratie op gang komt omdat we het absoluut niet eens zijn met de uitgangspunten van Pegida”, zegt Rico Tjepkema namens de jongerenorganisaties.

Burgemeester Den Oudsten heeft vandaag overleg gehad met het Openbaar Ministerie en de politie maar heeft nog geen beslissing genomen of de Pegida- en de tegendemonstratie kunnen doorgaan.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Goede opvang in eigen regio. En daar mag Europa, als mede-brandstichter (vooral de Fransen en die gore hypocriete Britten) flink aan meebetalen.

    Toch te absurd voor woorden dat Saudi-Arabië (hoofd brandstichter) alleen wat minderjarige meisjes en jongen vrouwen opvangt?

  • Ik ben ook voor opname van vluchtelingen die het moeilijk hebben, maar ik ben ook tegen asielzoekers welke op "de financiële" vlucht zijn, welke huis en haard verlaten, € 5.000 - 15.000 betalen om een overtocht of wat dan ook te maken. Die hoeven niet op mijn empathie te rekenen. Die paar duizend echte vluchtelingen zijn hier welkom, althans zolang er in die landen waaruit men gevlucht is, oorlog is en gevaar dreigt. Hierna kan men wat mij betreft weer veilig naar eigen land terug. Voorstander van Pegida zijn is voor mij hetzelfde als wat ik al eerder heb aangehaald, pro Adolf Erdogan zijn. Adolf Erdogan staat voor mij gelijk met Adolf Hitler, ook bij hem waren er miljoenen inwoners bij onze oosterburen welke dachten met Jezus 3.0 van doen te hebben

    En ja, natuurlijk zullen er een aantal lieden uit en van de linkse kerk een z.g. tegendemonstratie gaan houden, maar daarmee bereik je exact wat groeperingen als Pegida voor ogen staat, n.l. media aandacht, niets meer, niets minder.

    • Ten tijde van WO-I bestond een kwart van Nederland uit gevluchte Belgen.

      Buurlanden zijn de aangewezen vluchtplekken. Als landen als Turkije, Jordanie en Libanon dat niet kunnen betalen, moeten de rijke brandstichters (waaronder Erdoganistan zelf) dat betalen.

      Snap best dat Japan zegt dat ze er niet meer dan twintig te willen opnemen. Argument dat meer een bedreiging is voor eigen cultuur vind ik ook plausibel.

      • Even de feiten correct: na ongeveer een half jaar was zo'n beetje 90 % van de Belgen alweer teruggekeerd.
        De Nederlandse bevolking bedroeg ongeveer 6 miljoen personen, ongeveer 1 miljoen Belgen zijn er in Nederland geweest. Lang geen kwart dus.
        Deze mensen verkeerden in heel wat betere omstandigheden dan Syrische vluchtelingen die in de regio opgevangen worden.

  • Verreweg de meeste vluchtelingen worden al in de eigen regio opgevangen. Daar nu nog over zeuren getuigt van weinig kennis van zaken en van hardvochtigheid.
    De ellende in Syrie is toch echt te danken aan Assad en Putin die niet inzien dat de tijd van Assad toch echt voorbij is. De huidige chaos had niet hoeven te ontstaan wanneer Assad een enkeltje richting Moskou had genomen of evt richting Iran.

    • Dat zei men ook toen Gadaffi was verdreven en vermoord.......Ik weet niet onder welke steen jij bent weggekropen, maar het is daar na zijn vertrek nog tig keer erger geworden als toen Gadaffi zelf zijn (schrik) bewind voerde.

      • Libië is de schuld van de Engelsen en de Fransen. Die hadden de leiding maar verloren interesse toen Khadaffi uit het plaatje verdween. Er was geen plan voor een nieuw Regime en wederopbouw. David Cameron heeft keihard lopen falen. Je kunt niet zomaar een dictator wegschoppen. In het machtsvacuüm dat ontstaat zullen de grootste hufters altijd de macht proberen te grijpen.

  • Als Assad was gevlucht was het hele land ook verscheurd. Als andere landen niet hadden ingegrepen was het een slecht regime, maar een stuk minder erg dan nu het geval is. Waren er geen andere oplossingen dan een heel land in puin laten schieten omdat deze dictator nu net wat minder geliefd is dan dicatators in andere landen waar men lekker mee samenwerkt....

    • Willem.

      Klopt helemaal.

      Het bewind van Assad en club Alewieten, maar ook Soennieten (Maklouf familie bijvoorbeeld) is corrupt, arrogant en representatief. Doen met (vermeende)jihadisten hetzelfde als wat de VS op Guantánamo Bay en in clandestiene CIA martelgevangenissen doen. Verschil is dat het de yanks om mondiale economische suprematie te doen is, en Syriers om zelfbehoud. Laatste is misschien nog te billijken.

      Maar het Russische voorstel voor eerlijke, door VN, gecontroleerde verkiezingen in Syrie is waar de VS, VK, Frankrijk, Turkije en de Golf niet aanwilde.
      Wordt een strijd tussen Assad en Moslimbroeders die Assad gaat winnen. Ook omdat de urbane Soenniet liever Assad, dan de sektarische fascisten die de Christelijke, Alewitische, Sjiitische en Druzische van vrienden van de urbane Soenniet (Damascus, Aleppo)willen verdrijven, aan de macht hebben.

      Het totaal van de werkelijkheid losgezongen beeld dat in het Westen over die burgeroorlog bestaat, is gevolg van een ongekende propaganda-slag van Britse makelij. Mochten van hun parlement niet bombarderen, en hebben toen de NATO brainwash-taak op zich genomen.
      Perfide Albion. Waar vanuit kostscholen, en Eton, een legers aan sociopaten geselecteerd wordt. Wat een smerig land. Types als Blair en Cameron (laatste nu weer wapens aan Saudi Arabie aan het slijten)? Compleet gewetenloos.

  • Koerdische steden in Zuid-Oost Turkije, en stedelijke delen van Jemen zijn platter Aleppo. Horen we gek genoeg niks over in de MSM.

  • Het voorstel van de Russen om eerlijke verkiezingen in Syrie te organiseren?
    Tja.
    In goed Nederlands heet dat geloof ik een gotspe.
    En degenen die daar in trappen zijn, en dan ben ik erg mild, naief.

Recente berichten

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

43 minuten geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

1 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

2 uur geleden

Vanaf volgend week rijden treinen uit Stad nog vaker door naar Eemshaven

De treinen van Arriva rijden vanaf aanstaande maandag nog vaker helemaal door naar de Eemshaven.…

2 uur geleden

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

2 uur geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft de verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst…

3 uur geleden