Categorieën: Wijken

Nijestee: compensatie voor bewoners Populierenlaan

Woningcorporatie Nijestee zegt het vervelend te vinden dat diverse bewoners van de Populierenlaan in de wijk Selwerd veel overlast ervaren van de renovatiewerkzaamheden in hun huis.

Er werd onder meer geklaagd over de lange duur van de klus, de schade aan hun vloer, behang en meubilair, en over het feit dat ze soms dagenlang geen gas hadden. Nijestee erkent dat ze het project te positief heeft ingeschat qua planning en overlast.

De corporatie stelt dat alle bewoners recht hebben op een financiële compensatie die in verhouding staat tot de overlast. Nijestee is bezig om de individuele vergoedingen in kaart te brengen en stuurt de bewoners volgende week hierover een brief. Als er tijdens de klus schade aan de woning is ontstaan, kunnen ze dit bespreken tijdens de oplevering. Dan zal worden afgesproken of Nijestee de schade herstelt of dat de bewoner een vergoeding krijgt om dat zelf te laten doen.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Om het zaakje financieel rond te krijgen verkoopt Nijestee 'gewoon' een extra woning of een extra verhoging op de huren elders. Dit omdat Nijestee de planning en de overlast verkeerd heeft ingeschat. Zo is het cirkeltje weer rond. Denkt, dat de SP deze randverschijnselen nooit over het voetlicht heeft gebracht. Weet het wel zeker! Vaak zijn deze uitkomsten ook al van te voren bekend. Maar om de (lokale) democratie te versterken, dusdanig als een draaiboek zo worden gepresenteerd.

  • wat rest is de lijsterbeslaan en de berkenlaan! huizen van de huismeesters! die zijn ook in verrotte toestanden! asbest overal schimmel, een isolatie tochten en een hogen energie rekening, ! dak zonder isolatie je kan gewoon naar buiten kijken door het dak! de ramen die de wind er gewoon doorlaten! kortom brakke huizen met een huur van boven de 600 euro per maand!

  • Geef de bewoners uit deze wijk de kans om zich aan de OH kade te gaan vestigen, daar waar op dit moment studentenwon.... oh sorry jongerenwoningen worden gebouwd. En geef na verhuizing de hele wijk de status Campus, zodat studenten zich daar kunnen/moeten vestigen, die nemen tocht, overlast door buren en desolate straten wel op de koop toe.

Recente berichten

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

54 minuten geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

3 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

3 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

5 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

6 uur geleden

Partij voor het Noorden ontstemd over opstelling College: “Waar doen we als raad nog toe?”

De fractie van Partij voor het Noorden is zwaar ontstemd over het besluit van het…

6 uur geleden