Categorieën: Nieuws

Miljoenen extra voor het bestrijden van georganiseerde misdaad

150 Miljoen euro extra voor misdaadbestrijding dat willen de burgemeesters van de G32, het samenwerkingsverband van 38 grote en middelgrote steden waarvan de stad lid is.

De gemeentes vragen de extra miljoenen aan het nieuw te vormen kabinet. Het gaat om criminaliteit die zich bezighoudt met hennephandel, vastgoedfraude, witwassen en intimidatie. Deze groepen zijn soms al verweven met  de overheid en hebben zoveel invloed en macht dat ze hele buurten en wijken in hun zak hebben. Om de georganiseerde misdaad aan te pakken bestaat er al het Regionaal Informatie en Expertise Centrum, het RIEC, dat moet worden uitgebreid.

Met het geld betalen de 38 gemeenten, onder meer, 500 gespecialiseerde ambtenaren.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Beetje tegenstrijdig allemaal, eerst middels een uitslag van de CBS luidkeels schreeuwen dat het een stuk veiliger is geworden in dit land en nu om extra gelden gaan roepen.

    Trouwens het bleek uit datzelfde onderzoek dat driekwart van de inwoners in dit land bij een misdrijf niet eens meer aangifte doet, hoezo veiliger geworden?

  • Heeft er verdacht veel van dat gemeenten eerder de burger -meer- willen controleren dan de zogenaamde criminelen. Want doen criminelen tegenwoordig ook al aangifte van hun inkomsten die verkregen zijn uit criminele activiteiten? Zal wel, want de gemeente heeft onlangs, volgens eigen zeggen en met de nodige tamtam, criminele Turken gearresteerd en verdere onderzoek naar allerlei activiteiten gedaan, de gemeente maakte daarbij gebruik van gegevens van de verschillende diensten. Dus, waarom dan meer geld vragen om bestanden van verschillende diensten te kunnen koppelen als de gemeente al beschikt over voldoende mogelijkheden? Of probeert men onder de noemer van veiligheid geld voor andere zaken los te peuteren om bijv. zo persoonlijk wat breder bij kas te kunnen zitten?

    Daarnaast ook eeuwige zonde dat de miljoenen van de Groninger Kredietbank zijn verdwenen, daarmee had men nu aardig wat kunnen 'spelen'.

  • Ik hoorde de burgemeester wietkwekers 'de pest van de samenleving' noemen op een andere site.
    Hij kan ook niet anders, hij kan niet zeggen dat zijn toffe jongens.

    Maar toen de crisis begon in 2008 en overal op werd bezuinigd, was het juist het zwarte geld wat de economie van mensen draaiende hield. Zwart geld is wit geld, zelfde bankbiljetten.
    Het is de smeerolie van de economie, in slechte tijden.

    Dus de positieve kant is er wel degelijk.
    Maar net als met alles en overal , er zitten slechten tussen.
    De taak van de burgemeester om het slechte te benadrukken, laat ik daar tegen over stellen, er zitten ook goeien tussen. Net als overal.

  • Goede zaak. In de huidige loszandmaatschappij heeft de georganiseerde misdaad anders vrij spel. Kijk maar hoe brutaal die zogenaamde motorclubs zijn.

  • Sluit nu eerst in heel Europa fysiek de binnengrenzen, hiermee raak je pas echt de georganiseerde misdaad en je raakt gelijktijdig het grootste deel van de vluchtelingenstroom kwijt en geef je als lidstaten ook een duidelijk signaal af. Dan kun je de vrijgekomen uren, welke nu in het luchtledige lijken te worden besteed, aan de opkomende cybercriminaliteit gaan speneren.

    Wietkwekerijen ga je, ook niet nadat er eventueel gedoogd gaat worden en er legale kwekerijen komen, nooit kwijtraken. De export is en blijft de belangrijkste handel voor de eigenaren van deze illegale kwekerijen en die gaan hun handel nooit opgeven.

  • De corruptie van ambtenaren valt ook zeker niet op! Eerst jarenlang roepen dat er geen bevoegdheid is en nu ineens extra geld willen om zonder verdere bevoegdheid wat te doen?

    Zal vast en zeker wel niet meer zijn dan duur betaald penskrabbben.

Recente berichten

Vrijdag eerst zon, later kans op regen- of onweersbuien

Vrijdag is er eerst nog af en toe zon, vooral ten noorden van de Stad,…

6 uur geleden

Rotondes Laan Corpus Den Hoorn vanaf maandag 6 mei deels dicht

Meerdere op- en afritten van de dubbele rotondes ter hoogte van Laan Corpus den Hoorn…

6 uur geleden

Fractieleden ChristenUnie poetsen Stolpersteine in Groningen en Ten Boer

De fractie van de ChristenUnie poetste deze donderdag Stolpersteine in Groningen en Ten Boer. Dit…

7 uur geleden

Chauffeur botst op twee auto’s op Helper Brink

Op de Helper Brink heeft donderdagmiddag rond 17:00 uur een automobilist een bestelbusje geramd. Vervolgens…

9 uur geleden

Voormalig Vapiano-pand tijdelijk in gebruik door Kunstpunt Groningen

Het voormalige Vapiano-pand aan de Nieuwe Markt heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Het pand vormt…

9 uur geleden

Startsein voor bouw van vier nieuwe huurwoningen in Haren

Er komen vier nieuwe energiezuinige sociale huurwoningen aan de Molenkampsteeg in Haren. Donderdagmiddag gaf Dik…

10 uur geleden