Categorieën: Nieuws

Crisisopvang voor verwarde mensen aan Hereweg geopend

Bij Lentis aan de Hereweg wordt maandag 3 april een crisisbeoordelingslocatie geopend. Hier worden personen met verward gedrag en acute psychiatrische problemen binnengebracht.

De verwachting is dat twee tot drie personen per dag uit de provincie Groningen naar de locatie gebracht worden. Daar wordt bepaald waar zij daarna heen moeten. Diverse partijen, waaronder de gemeente, de politie en de hulpverlening werken samen.

“Deze mensen belanden nu nog vaak in een politiecel, maar we zijn het er allemaal over eens dat ze daar niet horen,” aldus wethouder Ton Schroor.

Bestuursvoorzitter Martin Sitalsing van Lentis zegt: “Onze specialistische expertise kan nu vroegtijdig worden ingezet, waardoor we ervoor zorgen dat mensen met verward gedrag op een humane manier meteen bij de juiste hulpverlener terecht komen.”

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Het is te ''gek" voor woorden. Men heeft ooit een bezuinigingsoperatie bedacht vanuit politiek Den Haag waardoor deze mensen niet meer regulier konden worden opgevangen. En nu bedenkt men allerijl allerlei lapmiddelen om aan deze bezuiniging tegemoet te komen. Men bezuinigt, maar over de consequenties is maar slecht nagedacht.

    Overigens strekt dit veel verder. De inwoners zijn tegenwoordig ook nog eens beknopt in hun totale welzijn, waardoor velen het ook niet meer op een rijtje krijgen.

    Het Oog forum krijgt hierdoor wel iets rustiger als de reaguurders vroegtijdig worden opgepakt ;-)

    .

  • Marcus loop anders nog altijd vrij rond hoor! Het is in mijn ogen misgegaan toen men is gestart met budgetten voor o.a. de GGZ. De meest exotische namen werden en worden er bedacht, compleet nieuwe bestuurslagen werden er gevormd, maar de daadwerkelijke zorg werd en wordt telkens verder uitgekleed.

    • Klopt ik ben hard aan het werk aan de crisisopvang voor anachronistische oude zakken. De muur rond Almelo wordt reeds opgetrokken.

      • Als ik je postings lees krijg ik bij tijden het idee dat je zo langzamerhand wel een jaar of 85 met zijn en inderdaad tot de jou aangehaalde categorie moet behoren. Hoe dan ook, je gaat nu dan toch echt op jezelf wonen? En ook nog eens in Almelo.

Recente berichten

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

18 minuten geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat weten…

43 minuten geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

1 uur geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

2 uur geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

2 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

10 uur geleden