Categorieën: Wijken

“Volwaardige sporthal in De Wijert”

De Commissie Behoud Sporthal De Wijert wil een volwaardige sporthal met kantine en tribune, en geen gymzaal annex speelhal. De Commissie bestaat uit bewoners van de Wijert en sporters van de huidige sporthal in de wijk.

De geplande gymzaal voldoet niet aan de eisen van sportclubs in de stad. Die klagen over een tekort aan sporthallen. De gymzaal bij het nog te bouwen MFA Complex in De Wijert kost 2 miljoen euro en is vooral geschikt voor kinderen tot 10 jaar. Een sporthal is bestemd voor jong en oud en is ook geschikt voor buurtactiviteiten.

De Commissie pleit voor een nieuwe sporthal, of een grondige renovatie van de huidige sporthal. Die staat namelijk op de nominatie, afgebroken te worden.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Ik hoop dat het gemeentebestuur nog terugkomt op deze verkeerde beslissing. Maak de leus City of Talent nou eens echt waar. Een sporthal met tribunecapaciteit is ook goed voor breedtesport.

    • Gemeentebestuur en gemeenteraad bestaan grotendeels uit ambitieus en zelfingenomen niet-Groningers die (bijvoorbeeld) Ulgersmaborg en Oosterhogebrug nog niet uit elkaar kan houden, en heeft weinig met gezonde tijdsbesteding voor Stadjers en Stad-Groningers.

      Hebben meer met klauwen vol geld kostende openingsborrels van aanstellerig podiumvolk

  • Anti-Groningse figuren die hier vaak nog maar kort wonen, daardoor de stad amper kennen, en door de royale raadsvergoeding en ambitie een CV-tje te bouwen desondanks hier voor gemeenteraadslid spelen, geven liever miljoenen (jaarlijks een half miljoen plus bouw van een nieuw podium van meer dan 4 miljoen) uit aan een Israëlisch dansgezelschap. Google "Club Guy and Roni" maar eens.

    Stelt u zich eens voor dat er ten tijde van het Apartheidsregime een Zuid-Afrikaans dansgezelschap hier, in ons kleine (net 200K inwoners) provinciestadje voor vele miljoenen, en ten koste van de Stad-Groninger (!) werd gesubsidieerd. Al dat geld naar de louter door aanstellerige, pretentieuze en impotente art-wankers gewaardeerde Ron en Guy is wezenlijk niet iets anders.

    Gun de Wijert een mooie sporthal. Een kleine goedmaker voor dat zieke werkverschaffingsproject van een klein miljard euro dat de Zuidelijke Fileverplaatsing (nieuwe Zuidelijke Ringweg-project) heet. Stem daarom bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op een partij buiten het partijkartel. Dus op de PvdDieren, SP of een lokale partij.

    #Draintheswamp

  • Er wordt volledig aan voorbij gegaan dat er bij de Euroborg een volledige topsporthal wordt gebouwd. Bovendien maak je je volstrekt belachelijk door te stellen dat volwassenen in een gymzaal of spelhal niet kunnen sporten. Alleen voor sporten die een groot speelveld nodig hebben zoals zaalvoetbal en handbal zijn ze niet geschikt. Die kunnen naar het Europapark of een andere grote hal. Korfbal, Volleybal of Basketbal of Badminton kan er prima.

  • Kent U de afmeting van een korfbalveld wel??? Dit is net zo groot als een handbalveld!! U verplcht dus bv alle jeugdleden vanaf ong. 5 jaar uit de wijert en omstreken van twee korfbalverenigingen, om 3x per week maar even te lopen of fietsen naar de Euroborg???? (2x trainen en een wedstrijd) .daar komt bij dat de korfbalvereniging Nic./ Alfa College zijn thuisbasis in de Wijert heeft!! Het veld ligt nl. Naast openluchtzwembad de Papiermolen!!!

    • NIC traint al in de Topsporthal in Kardinge. De Jeugdteams kunnen prima naar de Euroborg, het is niet alsof de spelers allemaal uit de Wijert komen. Volgens mij zijn er maar drie verenigingen in de stad, waarvan een voor studenten. Voor veel jeugdspelers zal de Euroborg juist dichter bij zijn.

  • Een mooie gymzaal is ruim voldoende ter vervanging van de loods die ze nu sporthal noemen. Bij Euroborg komt al een sporthal. Daar kun je best op de fiets naar toe vanuit de Wijert. Ook leuk voor de mensen uit de Oosterpoort en Helpman. Kunnen die ook een keer dichterbij huis sporten.
    En anders kun je altijd nog gaan hardlopen, schoenen uit en de deur uit en je hoeft niet te reizen om te kunnen sporten.

Recente berichten

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

2 uur geleden

Topdrukte bij de bakkers: “We verkopen 10.000 oranjetompouces, het is een gekkenhuis”

Het is topdrukte zaterdag bij de bakkers in de gemeente. In Ten Boer zijn de…

3 uur geleden

Brand in meterkast zorgt voor schade in woning Oosterparkwijk

In een woning aan de Lindenlaan in de Oosterparkwijk heeft zaterdag aan het einde van…

4 uur geleden

Koningsnacht in Stad zonder incidenten verlopen: “Avond kwam wel laat op gang”

Koningsnacht 2024 is zonder incidenten verlopen. Dat laten de gemeente Groningen en de politie weten.…

4 uur geleden

Groningen viert Koningsdag 2024 (foto’s)

Groningen viert zaterdag Koningsdag. In de binnenstad, in de wijken en in de dorpen zijn…

5 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

8 uur geleden