Categorieën: Wijken

Centrale verwarming en isolatie in huizen West-Indischekade

De woningen aan de West-Indischekade worden verbeterd. Dat zegt woningbouwvereniging Lefier. Bewoners klaagden over kou en tocht. Daarom worden de huizen geïsoleerd met onder meer dubbel glas en er komt een centrale verwarming. 

Zeventig procent van de bewoners moet wel akkoord gaan met de plannen die in proefwoningen te zien zijn. De huren worden voor de zittende bewoners niet verhoogd. “Als we een huurverhoging doorvoeren  aan de huidige bewoners dan wordt die zeventig procent waarschijnlijk niet gehaald en dan blijven de problemen bestaan”, aldus Elza Bulstra van Lefier.

Nieuwe bewoners gaan wel meer betalen: “De huurverhoging gaat per mutatie, maar de woningen blijven in het goedkope segment. Dat is maximaal 420 euro”, zegt Bulstra. De huidige huren liggen tussen de 300 en 350 euro.

 

 

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Mooi dat die hokken gerenoveerd worden, maar ik vind het altijd van de zotte dat woningen die al lang afbetaald zijn, aangepast worden aan de huidige tijd, altijd een fikse huurverhoging krijgen.

    Deze woningen aan de WI-kade waren de afgelopen 15 jaar volgens mij alleen maar winst voor Lefier. Want zoals bekend deden ze er bijna niks aan om het woongenot te verhogen maar wel 300 tot 350 euro huur vingen in de maand.

  • Gevel reinigen en een nieuw verfje er op mag ook wel. Het oog wil ook wat. De daken zijn uitstekend geschikt voor zonnepanelen en dat betaalt zichzelf terug. De echte reden waarom het zolang duurde is dat de flats gesloopt zouden worden. Daarom wilde Lefier er niet meer in investeren. Kennelijk mogen ze nu toch weer minimaal 20 jaar blijven.

  • Mooi dat deze Duplex woningen behouden blijven, staan synoniem voor deze wijk. Het aantal verdiepingen van deze flatwoningen zou leidend moeten zijn en/of gaan worden voor de rest van de hoogbouw in deze stad.

Recente berichten

UMCG doet met darm-on-a-chip onderzoek naar auto-immuunziekte: “Het werkt net als in het echt”

Wat gebeurt er in de darmen van patiënten die overgevoelig zijn voor gluten? Dat is…

60 minuten geleden

Koningsdag zonder problemen verlopen in Stad

Koningsdag is gezellig, soepel en zonder grote problemen verlopen in Stad. Dat laat de gemeente…

2 uur geleden

Opnieuw geen treinen richting Meppel door aanrijding (opgelost)

Het treinverkeer richting Meppel is hervat. Door een aanrijding in Assen was er zondag een…

4 uur geleden

Verlengde schooldag zet zichzelf in de spotlights: “Laten zien hoe waardevol het is”

Op Kardinge vond afgelopen week het Vrolijk Samen Doen Festival plaats. Het festival had als…

6 uur geleden

RUG worstelt met pro-Palestijnse demonstraties: “Je wilt het debat op de goede manier kunnen voeren”

Universiteiten worstelen met pro-Palestijnse demonstraties. Bestuursvoorzitter Jouke de Vries van de Rijksuniversiteit Groningen laat in…

6 uur geleden

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te krjgen met…

6 uur geleden