Categorieën: Nieuws

Steeds meer studenten blijven bij ouders wonen

In een rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek onder de titel “Verhuizingen naar Studentensteden” blijkt dat meer studenten thuis blijven wonen en niet op kamers gaan. Dat geldt ook voor de stad. Alleen naar Leiden en Eindhoven verhuisden iets meer studenten dan in 2015.

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) reageert: “Studentensteden mogen geen bolwerken van rijkeluiskindjes worden. Uit huis gaan moet voor elke student mogelijk zijn en niet voorbehouden blijven aan diegenen waarvan de ouders een dikke portemonnee hebben, zegt de voorzitter van de ISO, Jan Sinnige.

Hij vervolgt: “Als je in Breda woont en de studie van je dromen in Groningen is dan mogen financiën niet de reden zijn waarom een student van zijn studie van eerste keus afziet”.

In het studiejaar 2014 / 2015 werd het nieuwe studiefinancieringsstelsel ingevoerd. Sindsdien vinden steeds meer jongeren het te duur om op kamers te gaan wonen.

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Studie van je Dromen?

    Een inkijkje in de gedachtenwereld van de infantiele, verwende, narcistische leden van de "I want it all, and I want it now"-generatie.

    Dat Groningen, vooral qua historische bebouwing en leefbaarheid voor niet-studenten in dichtbebouwde buurten, onder massa's studenten bezwijkt, is voor zulke types een onbelangrijk (en moeilijk voor te stellen) gegeven.

    Wat is er mis met een studie rakend aan de "Studie van je Dromen"? Een verwoest leven als het niet helemaal de "Studie van je Dromen" is?

    Maakt maatschappelijke relevantie ook deel uit van het komen tot een "Studie van je Dromen?" Of hebben deze losgeslagen narcisten niets met een zekere wederkerigheid ten aanzien van degenen (schoonmakers, bakkers en financial controllers) die hun leven, inclusief studie mede mogelijk maakten.
    Denk het niet. Type mens dat na de studie lekker globalistisch naar "Land van je Dromen" vertrekt en daarmee - vaak niet eens bewust - de middelvinger opsteekt naar degenen die het met betalen van belasting mogelijk hebben gemaakt.

    Leestip: Borderline Times van de Belgische professor Dirk de Wachter (over het hysterische hedendaagse verlangen naar volkmaakt geluk)

  • Quote:

    Hij vervolgt: “Als je in Breda woont en de studie van je dromen in Groningen is dan mogen financiën niet de reden zijn waarom een student van zijn studie van eerste keus afziet”.

    Dat hoeft toch ook geen reden te zijn om af te zien van een studie? Studeren is iets anders dan de lifestyle welke de gemiddelde student aan de RUG of leerling aan de Hanzehogedroomfabriek nalopen. Ga studeren om het studeren, rond je studie zo spoedig als mogelijk af, ga hierna aan het werk en betaal je studieschuld terug. Een sabbatical, na een zware studietijd een jaar backpacken in Australië , wat klinkt dat weer dromerig, kun je ook in je werkzame carrière ooit nog eens op gaan nemen.
    Dat er steeds meer jongeren, ook in en uit deze stad in gaan zien dat thuis blijven wonen, ook tijdens de studie, nog niet zo`n gek idee is, doet mij deugd, wellicht dat het hen wel duidelijk is dat gewoon thuis blijven wonen, niet zo`n gek idee is en enorm veel geld bespaard.

    Misschien dat dit de bestuurders in deze stad, zich nu eens achter hun oren doet gaan krabben en in gaan zien dat deze stad nog verder vol willen bouwen met hoogbouw betonnen tumoren vol gaten om als studentenhokken, ehmm sorry, jongerenwoningen te gaan dienen, nodeloos is en per direct op een lager pitje kan worden gezet.

  • Wat een hoop boze blanke studenten op de foto.

    Het is wel kiezen, of asielzoekers, of ouderen, of studenten, of zorgverzekering, of basisinkomen, of pang pang roepen in het leger.

    Niets mis met een lening. Had er zelf ook 1, al was het niet nodig. Maar ik wilde wel even een paar jaar lekker feesten. Daarna binnen 5 jaar versneld afgelost. Ook dat is keuzes maken, niet meteen een tophypotheek nemen en fokken.

Recente berichten

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

5 minuten geleden

Inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn

Het inzetten van studenten als buschauffeur kan ook voor Groningen interessant zijn. In Provinciale Staten…

1 uur geleden

Koffiekar brengt bewoners Marowijnestraat samen om met politie en gemeente te praten over veilige straat

Een actie van onder andere de gemeente en de politie om met buurtbewoners te praten…

3 uur geleden

“Blij dat op de KEI-week nu iedereen mee kan doen, dit is heel mooi nieuws voor het mbo”

Op de KEI-week zijn komende zomer naast wo- en hbo-studenten ook mbo'ers welkom. Raadslid Rozemarijn…

5 uur geleden

Broedvogelpopulatie in moeras- en zoetwatergebieden stijgt

Het aantal broedvogels in Nederland stijgt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS en Sovon.…

5 uur geleden

Laatste trainingen FC Groningen voor promotiewedstrijd tegen Roda JC openbaar in de Euroborg

De eerste selectie van FC Groningen traint komende woensdag- en donderdagochtend in Euroborg. Beide trainingen…

6 uur geleden