Categorieën: 112

Deel gevel pand Nieuwe Ebbingestraat komt naar beneden

Een deel van een gevel van een pand aan de Nieuwe Ebbingestraat is zaterdagmiddag naar beneden gevallen. Er raakte niemand gewond.

Het ongeluk gebeurde rond 14.40 uur. Door nog onduidelijke oorzaak lieten een aantal delen van de gevel los. De brokstukken vielen op het trottoir en op straat, en misten op een haar na een fietser. Omdat onbekend was of er nog meer losse delen aan de gevel hingen werd de brandweer ingeschakeld die met een bluswagen en een hoogwerker ter plaatse kwamen.

Nadat de brandweerlieden de straat hadden afgesloten, zijn ze met de hoogwerker omhoog gegaan om een controle uit te voeren. Hierbij zijn nog een aantal delen van de gevel weggehaald die ook los zaten.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Veel vastgoedeigenaren in centrum Groningen plegen geen onderhoud aan pand vanaf de eerste etage. Onderste deel levert immers het geld op, de rest is een kostenpost. Dit probleem is al jaren bekend bij de gemeente Groningen. Toezichthouders kijken te weinig omhoog en van serieuze handhaving van veiligheid is al helemaal geen sprake. We wilden destijds met ons bedrijf samen met de gemeente inventarisatie in hele binnenstad doen. Er zijn namenlijk heel veel slecht onderhouden panden, verspreid over de binnenstad. Helaas wilde de gemeente daarin niet samenwerken... tja...

    • Daar sluit ik mij geheel bij aan.Dit laat echt niet zomaar los,er is gewoon nooit wat aan gedaan dan wel gecontroleerd ook de gemeente treft blaam.

  • Er ligt een grote taak voor de Groningen City Club (GCC), VNO/MKB Noord, de Commerciële Club, Marketing Groningen, de ambtenaren rondom het Loket Bouwen & Wonen / Woonruimtetoezicht, toezicht op zakenpaden, Stadstoezicht, Monumentenzorg, de Ned. Vereniging van Makelaars (NVM), de Vrienden van de stad Groningen, etc.

    Wellicht is hier tevens een taak voor de burgemeester: het handhaven van de openbare orde en de bevordering van de veiligheid in de binnenstad van Groningen.

    Idem dito voor de wethouder van economische zaken. Mede met betrekking tot een goed ondernemingsklimaat en de bevordering van het toerisme. De reputatie van de binnenstad is in het geding!

    Bij geen nadere actie: een gedegen onderzoek door de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

    Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Onderzoeksraad_voor_Veiligheid

    • Eens Kees... uiteraard staat het de vastgoedeigenaren vrij om zelf op zeer korte termijn te starten met inspectie en herstel. Met het voortdurende risico van aardbevingen en stormachtige weersomstandigheden is er zeker sprake van een uiterst gevaarlijke situatie. Wij hebben dit eerder in de Groninger pers kenbaar gemaakt. Ons bedrijf werkt dagelijks aan vastgoedonderhoud, vaak in de stad Groningen. Het is ons een doorn in het oog...

  • Huizinga vergeet de FBI, CIA en AIVD te noemen. Deze organisaties hebben er niets aan gedaan om deze misstand te voorkomen.

  • Er is hier toch maar 1 verantwoordelijk, en dat is de eigenaar, waarom een heel volk oproepen. De eigenaar aansprakelijk stellen voor alle kosten en voorkoming ervan. Dat het een flink bedrag moet zijn mag duidelijk zijn dus een flinke boete hier bovenop, misschien is dit dan de eerste en de laatste keer dat het gebeurd.

    • Laten we maar eens volgen op welke wijze deze eigenaar hierop aangesproken gaat worden en welke kosten daar terecht in rekening gebracht gaan worden en wie dan die kosten gaat factureren in de richting van de huidige eigenaar van dat vastgoed! Moet nog zien dat daar iets in die vorm gaat plaatsvinden. Er zijn een tweetal gemeentelijk bouwopzichters die toezicht op vastgoed in binnenstad moeten houden. Misschien moeten er daar tijdelijk even een paar bij om de binnenstad weer volledig veilig te maken op dit punt.

  • Vroeger zat hier Banketbakkerij Timmerman. Die is failliet gegaan (wellicht aan een te hoge huur :p) Daar heeft de eigenaar weinig aan gehad, want het rotzooiwinkeltje wat er nu in zit zal wel niet veel opleveren. Ik zou zeggen restaureer het pand. Lelijke jaren 80 plint weghalen en de originele terugbrengen.

    • Bedrijf Banketbakkerij Timmerman is gewoon dicht gegaan bij gebrek aan opvolging
      Niets meer en niets minder
      Leeftijd 70 jaar .

  • Gewoon slopen en op deze plek een hoogbouw betonnen tumor met gaten neerzetten, anders loopt deze straat straks zo zonder hoogbouw ook nog uit de pas en dat willen wij in deze stad toch niet.

Recente berichten

KNMI waarschuwt voor onweersbuien op zondag

Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien op zondag. Voor de provincie Groningen is er een 'code…

33 minuten geleden

Benefietconcert om klarinetorkest in Dublin te krijgen: “Mijn vaders laatste wens was dat wij door zouden gaan”

Het Capriccio Clarinet Orchestra uit Haren en Hoogezand gaat komende zomer twee bijzondere optredens geven…

2 uur geleden

Zorgen bij politiek over busvervoer: “Als je het jaarverslag leest word je er beroerd van”

Bij de fracties in de gemeenteraad zijn er zorgen over het busvervoer in Groningen en…

3 uur geleden

Biotoop in Haren opent zondag de deuren tijdens BiotOPENdag

De deuren van de Biotoop in Haren staan zondag wagenwijd open tijdens de jaarlijkse BiotOPENdag.…

4 uur geleden

Verkiezingsborden Europees Parlement sieren het straatbeeld

Sinds afgelopen week zijn op verschillende plekken in de gemeente borden voor de aanstaande Europese…

4 uur geleden

PKC’83 en Velocitas grijpen definitief naast periodetitel

PKC'83 en Velocitas pakten in de laatste competitieronde in de eerste klasse J zaterdagavond een…

4 uur geleden