Categorieën: Nieuws

Syrisch eten in de Peperstraat

Het burgerinitiatief Groningen Verwelkomt nodigt vluchtelingen en stadjers uit om met elkaar te eten in het tijdelijk restaurant “De Syriërs zijn terug” aan de Peperstraat 17. In het pand waar vroeger Ben’z zat is deze periode Happietaria Groningen gevestigd. Happietaria leent het pand voor een avond uit.

De koks die op zondagavond 18 december komen koken zijn allemaal Syriërs en zijn zeer ervaren in de rijke Syrische keuken.

“Er zijn honderden Groningers die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de vluchtelingen en een paar maanden geleden hebben we contact gelegd met deze mensen. We hebben hen gevraagd om met de vluchtelingen die zij kennen te komen eten op deze reünie”, zegt Zoia Albert, voorzitter van Groningen Verwelkomt en zelf afkomstig uit Pakistan.

“Vluchtelingen krijgen in Nederland veel hulp met praktische zaken maar er komt veel meer bij kijken om hier goed te integreren. Daarom vinden wij het belangrijk om vluchtelingen en inwoners van de stad samen te brengen”, vervolgt Zoia.

Zondag 18 december wordt er twee keer gekookt. De eerste groep mensen kan om 17.00 uur terecht en de tweede groep om 19.30 uur. Reserveren is verplicht en meer info staat op de site van Groningen Verwelkomt.

 

Erick Bakker

Bekijk reacties

  • Ik verwelkom ze niet. Van mij mogen ze een vliegticket krijgen naar de USA. Het zijn immers Obama en Clinton die deze zooi hebben veroorzaakt.

  • En dat heb ik het nog niet over super ophitser George Soros die als doel heeft Europa te overstromen met vluchtelingen, 1 miljoen per jaar zou Europa moeten opnemen volgens zijn plannen. George Soros is diegene die de hele ecomomie van Engeland al eens in een crisis heeft gestord met valuta speculaties. In Rusland is hij persona non-grata. En als buitenlandse inmeninging steunde hij de voorstanders van het Oekraine referendum. En hij was de belangrijkste adviseur van Hillary Clinton. We mogen blij zijn dat ze in de USA geen oogkleppen ophadden en de wikileaks zijn gepubliceerd. Voor mensen die nog geen hekel hebben aan George Soros, hij steunt financieel groepen die tegen Nederlandse tradities zijn zoals Zwarte Piet. Dat is zijn doel; verdeleeldheid zaaien, opstanden creeeren en vervolgens cashen als een land in puin ligt.

    En ja, ik heb ook met Syrische vluchtelingen gesproken. Die zijn blij dat Clinton weg is.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

6 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

6 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

6 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

8 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

9 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

10 uur geleden