Categorieën: Nieuws

Rechter spreekt zich uit: geen staking NS (update)

De rechter heeft donderdagmiddag uitspraak gedaan in de zaak die de NS heeft aangespannen tegen de staking van haar machinisten. De staking van vrijdagochtend gaat niet door.

Volgens de NS, ProRail  en reizigersorganisatie Rover stond de hinder die deze staking zou veroorzaken, juist in het weekend dat veel mensen op vakantie gaan, niet in verhouding tot het conflict. De machinistenvakbond VVMC had opgeroepen tot de staking omdat veel machinisten het niet eens zijn met de nieuwe dienstregeling. Zij willen niet dat ze steeds op vaste trajecten moeten rijden, het zogenoemde ‘rondje om de kerk’.

De bond had zijn leden in Amsterdam, Rotterdam en Hoofddorp opgeroepen van vrijdagochtend vroeg tot 11.00 niet te werken. Dat zou ook grote gevolgen hebben voor de dienstregeling naar en van Groningen. Volgens de rechter zou de staking vanwege een gebrek aan politie leiden tot een veiligheidsprobleem.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Het is niet alleen het rondje om de kerk, we zitten nu soms 5 uur onafgebroken op 1 trein met keerpunten van 6 minuten en dat op een trein zonder toilet! Heen en weer op het zelfde baanvak. Gaat u, met uw kantoorbaan wel eens 5 uur lang niet naar t toilet en onafgebroken door met uw werk?

    • Ja hoor, in de horeca is dit 'normaal'. Tijdens drukte heb je geen tijd voor pauze en toiletbezoek. En dan ook nog de hele tijd staan...

    • Een hele hoop geneuzel van huilende treinreizigers die misschien wat later op hun behagelijke baan aan komen. Wees blij dat je net als ik in de luxepositie bent dat je niet hoeft te staken en toon eens wat meer begrip voor de mensen die je dagelijks naar je werk vervoeren omdat je "niet anders kan". Een beetje begrip mag wel eens voor de mensen die dagelijks worden uitgekotst omdat jij niet bent ingecheckt maar dat toch hun schuld is. Of omdat de wissel bevroren is; natuurlijk iets wat ze eigenhandig hadden moeten voorkomen. En ze dan ook nog aanrekenen dat je moet (STAAN).

      Ik ben ook geen fan van openbaar vervoer, maar het slaat nergens op om die frustraties nu allemaal af te reageren op mensen die daar geen invloed op hebben en enkel opkomen voor wat afwisseling in hun baan.

  • Stelletje mislukkelingen genoeg mensen wullen dat luieb werk wel vn hun over nemen net of je de heletijd naar buite moet gaan kijken doe je werk

  • Waarom moeilijk doen om rondje om de kerk. Moet je eens kijken hoeveel mensen dagelijks dezelfde route reizen en la jaren op dezelfde plek werken. Gewoon gezeur.

  • Of kom een dag in de zorg werken: van 07.30 - 16.00 zonder enige pauze. Geen tijd om te drinken, hoef je ook niet naar het toilet

  • dachten ze nu heus dat de passagiers ooit nog maar enige sympathie voor ze voelen als ze gaan staken? veel mensen zijn aangewezen op de trein om op hun werk te komen en zitten (STAAN) al iedere keer in overvolle treinen die steeds vaker niet op tijd rijden (om het maar niet te hebben over treinen die gewoon helemaal niet rijden) en gek genoeg eenmaal op hun werk aangekomen doen ze ook elke dag exact het zelfde dag in dag uit, jaar in jaar uit....

  • Gelukkig hebben wij hier Arriva (DB)en Breng, die lui pendelen wat af op trajecten van een half en soms een heel uur. Onderweg komen ze genoeg kerken tegen, maar ik heb het personeel nog nooit horen klagen of zien staken. Mijn complimenten.

  • Iedereen heeft toch het recht uit te komen voor zijn of haar mening. Staking is daarvoor een goede methode. Zouden mensen uit de zorg (werk ik zelf ook) en horeca e.d. ook gewoon kunnen doen.

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

4 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

6 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

7 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

9 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

9 uur geleden