Categorieën: 112

Politie doet beroep op moed en verantwoordelijkheidsbesef

“Orde en veiligheid kan de politie nooit alleen handhaven. Daarbij hebben wij uw steun nodig. Mensen die de moed en het verantwoordelijkheidsbesef tonen om anderen aan te spreken op ongewenst of ongepast gedrag,” zegt de politie over de aanstaande oud en nieuw viering.

“Ook als u getuige bent van geweld of vernieling is het belangrijk om direct de politie te alarmeren. Een goed signalement helpt om de dader(s) te pakken. Daarnaast lost de politie veel zaken op, maar ontbreekt nog al eens een aangifte. Doe daarom altijd aangifte”.

“Op drukke plaatsen kunnen zakkenrollers actief zijn, pas daarom goed op uw spullen als u op straat oud en nieuw viert. Vergeet ook niet om deuren en ramen goed af te sluiten als u de buren een hand schudt na 00.00 uur”.

Het hoofdbureau in Groningen is op 1 januari overdag geopend voor het publiek. Tijdens de oud en nieuw nacht (22.00 uur – 08.00 uur) zijn de facebookpagina’s en de twitteraccounts van de politiebureaus bij u in de buurt niet altijd bemand. Gebruik deze kanalen daarom niet voor het doen van meldingen.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Sowieso een goed plan. Samenleven brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Dat betekent niet alleen dat je rekening moet houden met anderen, maar ook anderen corrigeert als zij zich misdragen. Wanneer asociaal gedrag geaccepteerd wordt, dan wordt het de norm.

    • Als je vervolg zwaar mishandeld wordt, komen de daders er met lachwekkende straffen vanaf.

      Ben niet zo moedig, maar het idee dat je ook nog een geweldige trap na krijgt van justitie door een taakstraf voor degenen die je lichamelijk en geestelijk traumatiseren, maakt dat helemaal ik niet snel in zal grijpen.

      Zware mishandeling? Gelijk vijf jaar opsluiten. Waarbij geweld onder invloed en/of tegen hulpverleners voor een verplichte verdubbelaar moeten zorgen. Zijn we er snel vanaf.

      Mensen die stellen dat zwaar straffen niet helpt, kletsen factfree. Er is nog nooit een naoorlogs West-Europese welvaartsstaat met snoeihard strafsysteem geweest.
      Enig bewijs dat er is, zegt dat er wel een remmende werking van zware straffen uitgaan. Mensen met ervaring in de gevangenis zitten, zeggen wel degelijk dat het niet/nooit weer te willen zitten, een reden is dat ze hun leven gebeterd hebben.

      Heb eens een afschuwelijke sterke kerel, toen hij een ruzie suste, een overwogen klap zien incasseren. Toen ik (opgelucht) vroeg waarom hij de ruzie-zoeker niet in puin sloeg (vandaar mijn opluchting), zei hij dat hij nog een voorwaardelijk straf had (voor het met iets te schadelijke elleboogstoten ontzetten van een vrouw die door een man werd mishandeld).

      #tegen de rechterlijke macht, maar voor de hulpverleners

Recente berichten

Voorbereidingen lustrumeditie Swim Challenge in volle gang: “Recordaantal doet mee aan training”

De tiende editie van de Groningen Swim Challenge gaat op 31 augustus plaatsvinden. De voorbereidingen…

33 minuten geleden

Be Quick 1887 pakt thuis drie kostbare punten

Be Quick 1887 deed vanmiddag goede zaken in de vierde divisie D. Op de vertrouwde…

40 minuten geleden

Verzetsheld en raadslid Johannes Swint herdacht in Oosterparkwijk: “Zijn inzet mag niet vergeten worden”

Op het Linneausplein is zaterdag verzetsheld Johannes Swint herdacht. Voor de herdenking in de Oosterparkwijk…

47 minuten geleden

Automobilist botst tegen boom op Bedumerweg, bestuurder gewond

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Bedumerweg is een automobilist gewond geraakt. Dat meldt nieuwsfotograaf…

2 uur geleden

Bevrijdingsvuur brandt in Stadspark

Het Bevrijdingsvuur is zondagmiddag gearriveerd in het Stadspark. In het Stadspark vindt zondag het Bevrijdingsfestival…

3 uur geleden

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

3 uur geleden