Categorieën: Nieuws

Jongens bedreigen kerstman Voedselbank met de dood

Een vrijwilliger van de Voedselbank Groningen is maandag met de dood bedreigd door drie jongens van ongeveer 15 jaar oud.

Wim Oosterbeek, onlangs nog verkozen tot Superstadjer vanwege zijn inzet voor de Voedselbank, staat dagelijks met een bakfiets bij supermarkten. Toen hij maandagavond rond half zes, verkleed als kerstman, aan de Laan van de Vrijheid reed, schreeuwden drie fietsende jongens hem toe: “we leggen een bom onder je bakfiets en maken jou dood.” Volgens Oosterbeek hadden ze een Marokkaans of Turks uiterlijk.

Wim is erg  geschrokken en doet aangifte bij de politie, hij gaat met zijn werk voor de Voedselbank gewoon door en is dinsdag weer bij supermarkten te vinden. Dinsdag is juist ook de grote inzamelingsactie van de Voedselbanken in onze provincie van start gegaan.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Jongeren hebben vrij spel op straat. Dat is vragen om problemen. Aanspreken en als je een grote bek krijgt een pak slaag geven.

  • David: omdat wij dergelijke bedreigingen niet accepteren en al helemaal niet normaal vinden, hebben hier opening van zaken gegeven. Het kerstverbod in Turkije is `u toch niet ontgaan hoop ik?

    • Mijnheer Molenhuis, ik vind uw opmerking over Turkije misplaatst. Het gaat hier om een groep pubers die harde woorden roepen. Ja, dat kunnen pubers. En meer is niet bekend.
      Turkse mensen in Turkije zijn massaal de straat opgegaan om op te komen voor hun vrijheid. Duizenden mensen zijn opgepakt om ze monddood te maken, waaronder journalisten en rechters. Ze verdienen onze steun . U vertoont weinig verdraagzaamheid naar een complete bevolkingsgroep, leuke kerstgedachten houd u er op na.

    • Volgens mij heeft Ulfert het over Turkije en niet over Turken. Wel is het zo dat in Turkije rond de 60% op fascistische partijen (AKP en MHP)stemt , en van de Nederturken stemt zelfs meer dan 70% op AKP.

      Iets wat erg spijtig is voor de Nederturken met meer dan 1 hersencel. Die zien hun andere vaderland afgijden naar een dictatoriaal derdewereldland, en worden hier vanwege Erdogan (waar ze dus tegen zijn) steeds vaker met de nek aangekeken worden. (En dan heb ik het niet over Gulenisten. Want Erdogan en Gulen verschillen ideologisch gezien nauwelijks).

      Wat mij betreft geven we alle CHP en HDP stemmers politiek asiel. Kun je er prima bij hebben.

  • Het gaat gewoon om "jongens", hoor, niets te maken met een vreemde cultuur die de haat predikt tegen europeanen, tegen onze waarden en normen. Een vreemde cultuur die zich snel tot meerderheid ontwikkelt.

  • Ze hadden een Marokkaans of Turks uiterlijk? Dat is nogal een verschil hoor. Natuurlijk wel een reden om weer in racistische retoriek te vervallen hè? Bovendien zijn er niet zoveel Marokkanen en Turken in Groningen. 2% van de bevolking. De kans dat je een Antilliaan of Surinamer tegen komt is dubbel zo groot.

    • De kans dat een Antilliaan zijn kinderen naar de salafistische haathut in Selwerd stuurt, om daar anti-Westers gemaakt te worden, is nul.

      Willen wij meer of minder bommen onder bakfietsen van de heidense kerstmannen?

      • Ik had enkel ellende in de reacties verwacht toen ik de beschrijving over de 'afkomst' van de jongens las. Toch ben ik blij verrast en ik houd van jullie.

  • Ineens zien sommigen in een incident met een paar pubers van onbekende herkomst weer eens aanleiding om hun haat tegen bepaalde groepen buitenlanders weer eens te ventileren. Beetje dom.

Recente berichten

Concerthuis in Poelestraat uitgeroepen tot Nationaal Chemisch Erfgoed; ’s werelds eerste elektrische voertuig werd hier gepresenteerd’

Nu is het vooral een kroeg met een alom bekend terras in de Poelestraat. Wie…

30 minuten geleden

Opbouw Meikermis in volle gang

Over twee dagen begint in de binnenstad de Meikermis. Inmiddels is de opbouw in volle…

41 minuten geleden

Deuren Kastanjehoeve in Glimmen per direct op slot: ‘Pandemie, personeelsproblemen en stijgende kosten’

Uitbater Jeroen Penninga van de Kastanjehoeve in Glimmen heeft besloten om de deuren van het…

55 minuten geleden

Ronald IJpma eerste wijkdichter van Lewenborg

Lewenborg heeft een wijkdichter gekregen: Ronald IJpma. De 39-jarige buschauffeur is hiermee de eerste dichter…

1 uur geleden

Europaweg vrijdag anderhalf uur dicht voor corteo FC-supporters (update)

De Europaweg is aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van vrijdagavond dicht. De…

2 uur geleden

FC Groningen krijgt voorwaardelijke straf voor vuurwerk tijdens wedstrijd in Dordrecht

FC Groningen krijgt slechts een voorwaardelijke straf van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk…

2 uur geleden