Categorieën: Nieuws

Toch renovatie flats West-Indischekade

De flats aan de West-Indischekade worden, als 70% van de bewoners dat wil, toch gerenoveerd. Woningbouwvereniging Lefier heeft de huurders aangegeven open te staan voor renovatie. Hierbij zouden CV, dubbel glas, ventilatie en isolatie worden geplaatst.

De strijd voor verbetering van de huurwoningen aan de West-Indischekade duurt al sinds de zomer van 2013. De flats van woningcorporatie Lefier zouden gesloopt worden, later bleek dat Lefier de woningen nog 15 jaar wilde laten staan. Huurders wilden een grondige renovatie. Hun belangrijkste eisen: centrale verwarming en betere isolatie. De huurders maakten, in 2014 samen met de SP een zwartboek met klachten over vocht, tocht, schimmel en kou. Ze nodigden de wethouder Volkshuisvesting uit om een kijkje te komen nemen.

Later ontstond er een flinke raadsmeerderheid voor renovatie en onlangs benaderde Lefier de bewoners.

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Hmz lastig 70% mee te krijgen als de bewoners anders wijkvernieuwingsurgentie en een oprotpremie krijgen? Ik geef dit dus jammer genoeg weinig kans.. Er zou ook geen enquete nodig moeten zijn voor basisonderhoud... Foei! Lefier

    • Ze huren er nu tegen een gereduceerde huur. Na de renovatie moeten ze de volle mep betalen denk ik. Het is dus nog maar de vraag of men er erg happig op is. Sloop en wijkvernieuwing kan nog wel even duren.

  • Gewoon renoverenen en daarna zo snel mogelijk (tegen een zacht prijsje) in de verkoop flikkeren. Dan is Lefier ervan verlost.

    • Gewoon goed renoveren, zodat het weer 30 jaar mee kan. Nieuwe gevels en daken, energie neutraal opleveren en geluidisolatie van vloeren en wanden.

  • Wat is het probleem, Lefier gaat haar woningen renoveren waarna de zittende huurders een hogere huur moeten gaan betalen. Vadertje staat keert in de vorm van meer huurtoeslag de hogere huur aan mensen met een laag inkomen of uitkering retour, waar de mensen met een hoger inkomen automatisch meer gaan betalen, zonder dat deze aanspraak kunnen gaan maken op huurtoeslag. Gewoon een win win situatie

  • Renovatie geeft wel veel overlast voor bewoners en vaak geen vergoeding lijkt mij slopen beter dan krijg je ook nog goede vergoeding.

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

4 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

5 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

8 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

9 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

11 uur geleden