Categorieën: Wijken

Sledemennerstraat tegen studentenpand

Bewoners van de Sledemennerstraat willen overleg met de gemeente over een zeven jaar oude bouwvergunning voor die straat.

Een straatcomité wil meer weten over hoe ze moet handelen om een streep door de bouwvergunning te krijgen. De bewoners zijn van mening dat, gezien de veranderde visie op de binnenstad, de bestaande bouwvergunning niet langer redelijk is.

De gemeente vindt dat de Schildersbuurt een gemêleerde buurt moet blijven. Het toestaan van een bouwvergunning voor een grootschalig studentenpand zou ernstige schade toebrengen aan de leefkwaliteit van de straat, aldus de bewoners van de Sledemennerstraat.

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • Dat wordt geen studentpand. Er komen tweekamerappartementen in. Er zit zelfs een garage onder voor auto's. Dat doe je niet in een studentenpand.

  • Weer een leuk straatje naar de Klote. Wat is die Van der Schaaf toch een ongekende viespeuk. Hoeveel zou die van zijn bouwvriendjes toegeschoven krijgen.

    DrainthePvdA!

    • Cor Netto.

      Daar heb je gelijk in. Niet gelezen. Zag die vreselijke Almere-achtige nieuwbouw en kreeg een rode waas voor de ogen.

  • De Sledemennerstraat is een leuke straat die een leuke invulling verdient, dit is er eentje. Als de buren bepalen wat jij wel en niet mag, is er iets goed mis. Zo gedragen sommige klagers in deze straat zich in elk geval. Gelukkig bepaalt de Raad wat je mag bouwen. Als er een geldige vergunning is, moet je daarover jaren later niet gaan zeuren. Wat er hier eerst aan bebouwing stond was nu ook niet echt een aanwinst voor deze straat. Dat kon iedereen zien en snappen. Alsof die maffe bloembakken, fietskarren en andere hinderlijk straatvuilnis op de openbare weg alhier een aanwinst zijn. Dit is geen privé-straat, maar een onderdeel van het binnenstedelijke netwerk waar alle stadjers en bezoekers gebruik van mogen en kunnen maken. Als je deze ontwikkeling niet wilt, koop je het toch gewoon van de eigenaar en plant je er leuke struiken? Niet te hoog hoor, want dan gaan de buren klagen :-)

  • Hoop gezeur met een hoog nimby gehalte.
    Alsof een buurt ineens naar de bliksem gaat wanneer er kleinere appartementen worden gebouwd.

  • Van alle 'nieuwbouw' in deze straat, vind ik dit persoonlijk wel het mooiste ontwerp. Het is wel veel hoger dan wat er stond, maar het misstaat niet in combinatie met de bestaande bebouwing van dezelfde hoogte. Wat er stond verdiende ook geen prijzen meer. Het gebied zit in de lift en daarom past dit er juist wel mijns inziens. Ik vind het een meer authentieke binnenstedelijke uitstraling hebben dan wat er nu staat en stond, want de kavel is al leeg. Bovendien, als de vergunningen rond zijn, waarom niet? Het wordt geen studentenkot, maar nette appartementen. Het gebouw rechts ernaast had nooit gebouwd mogen worden. Zelfs voor die tijd was het gelijk al foeilelijk. https://goo.gl/maps/LFEsvywKqt82

Recente berichten

Wethouder verwacht geen problemen met piekopvang nieuw collegejaar: “We stapelen 12 units per dag”

In de aanloop naar het nieuwe studiejaar verwacht de gemeente geen problemen te zullen hebben…

8 minuten geleden

Volop activiteiten in de meivakantie bij De Jonge Onderzoekers: “Zagen, solderen en robots programmeren”

De meivakantie is begonnen en dat betekent dat de deuren bij De Jonge Onderzoekers wagenwijd…

35 minuten geleden

Openluchtzwembad Hoogkerk opent zondag de deuren: “Zwemseizoen geopend”

In Hoogkerk gaan zondag de deuren open van het openluchtzwembad. Ook tijdens de afgelopen winterperiode…

1 uur geleden

Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

9 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

11 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

11 uur geleden