Categorieën: Nieuws

“Extraatje voor mensen met bijstandsuitkering”

De Stadspartij vindt dat Groningers die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen dit jaar nog iets extra’s verdienen. De partij vraagt daarom tijdens het begrotingsoverleg om geld voor een extraatje in december.

De toekomst van deze mensen blijft onzeker doordat de kans op betaald werk niet groot is. De kosten van levensonderhoud stijgen wel gewoon door. Er is in de begroting voor volgend jaar extra geld beschikbaar. Het college wil een fors deel daarvan wegzetten in een investeringsfonds. De Stadspartij vindt dat de minima nu direct iets mogen merken van de meevallers.

Er zijn 10.000 bijstandsgerechtigden in de Stad. De Stadspartij houdt het extraatje daarom beperkt tot 50 euro. Dan kost deze eindejaarsuitkering de gemeente € 500.000,-

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • stuur de gemeentelijke cabaretier dan ook even langs bij al die mensen, want het is zo saai in de bijstand...

  • Tuurlijk en ik maar alle dubbeltjes moeten omkeren voor de komende periode maar helaas geen voedselbank of bijstandsuitkering voor mij. Wat hebben de uitkeringstrekkers het toch slecht. Voor de geitenwollensok ja ik heb hier in de straat bijstandsuitkerings mensen wonen die gooien hun voedselbankpakket voorbode helft weg, krijgen fietsen en laptops van de gemeente en verpatsen dat aan wiet, en maar zielig doen. Iedereen mag wel wat doen voor hun geld, beperkt of grote klep iedereen werken ( Koudum pulken, onkruid trekken, sloten baggeren) iets voor de maatschappij terug doen zal leuk zijn.

  • Je hebt gelijk Jelte. Uitkering trekken, voedselbank en de grootste flatscreen-tv in huis. Oo wat is het slecht in de bijstand. Doe vrijwilligerswerk, niet omdat ik dat moet maar omdat ik dan mijzelf nuttig kan maken.

    • Een uitkering is hoog genoeg om niet bij de voedselbank te lopen, anders was het daar behoorlijk wat drukker. Hoe mensen hun geld uitgeven moeten ze zelf weten. Een grote Flatscreen TV kost 500 euro, dat kan zelfs een uitkeringstrekker betalen als hij er voor spaart of het vakantiegeld er voor gebruikt. Hoe toch eens op met het stigmatiseren van groepen op basis van enkelen.

  • Ik stigmatiseer niet Marc, ken meerdere personen in een bijstandsuitkering met grote tv s, nette auto en op vakantie. Toeslag dit en dat, voedselbank en maar klagen dat ze het zo slecht hebben. Gasten hebben nog nooit een slag werk verricht en lopen in de steun, leven lang. Verdienen meer dan mensen die voor het minimum loon werken, ze moeten zich schamen!!!!! De mensen die net boven het minimum verdienen, vissen qua toeslagen net achter het net, triest.

    • Je zegt: "Ik stigmatiseer niet" en als voorbeeld daarvan stigmatiseer je wel. Je begrijpt kennelijk de betekenis van het woord niet.

  • Nee dat doe ik ook niet, wij hebben het in dit landje zo goed dat het blijkbaar mogelijk is om met niks doen het beter te hebben dan mensen die werken. Ik ken ze persoonlijk, dus ik stigmatiseer niet. Einde discussie.

    • Je stigmatiseert wel. Ik ken uitkeringstrekkers die geen auto of grote platte tv hebben en met veel moeite rond komen, maar jij wenst een plaatje op hen te plakken alsof dat wel zo is.

    • Voor bijstandsmoeders is het helaas knibbelen. Maar een alleenstaande bijstandontvanger zit met toeslagen al gauw op 1200 netto per maand. Als je geen gat in de hand hebt, kun je hier prima van rondkomen.

  • Marc, er zijn veel mensen die met werken niet op 1200 euro netto per maand komen, toeslagen krijgen ze niet omdat deze mensen ''te veel'' verdienen. Dat is triest maar wel waar. De uitkeringen in Nederland zijn hoog in vergelijking met veel andere landen. Voorbeeld is Duitsland, word je daar werkloos krijg je 400 euro en moet je een 1 euro job er bij nemen. Zo niet, einde uitkering lig je met je zootje op de keien. Nederland heeft dit TE goed geregeld. Niemand hoeft hier van de straat te eten.

  • Marc, de uitkeringen kunnen in Nederland wel om laag. Wij hebben in Nederland de hoogste uitkeringen van Europa.

    • In Duitsland worden je vaste lasten direct aan de verhuurder betaald. ZZP'rs komen ook in aanmerking voor toeslagen. Die 1200 Euro is zwaar afhankelijk van de hoogte van je huur. Mensen die als zelfstandige werken kiezen daar zelf voor en velen zijn vooral heel goed in janken en iedereen de schuld geven dat hun bedrijfje niet werkt. Er is ook bijstand voor zelfstandigen om te voorkomen dat je onder het bestaansminimum zakt. Zit je er langdurig onder dan kun je beter een werkgever zoeken.

Recente berichten

Jutta Leerdam tekent toch niet bij Team IKO uit Groningen

Schaatstopper Jutta Leerdam sluit zich niet aan bij een bestaande schaatsploeg en gaat alleen verder.…

2 minuten geleden

Spelers FC Groningen massaal ondersteund tijdens laatste training

Rond de 2000 supporters van FC Groningen trokken deze donderdagochtend naar de Euroborg om de…

23 minuten geleden

‘Meerderheid Universiteitsraad was tegen inperking demonstratierecht’

De Rijksuniversieit verkaart onterecht dat de protestregels die het demonstratierecht inperken in februari door de…

4 uur geleden

Vijf inwoners uit de gemeente in de race voor zetel in Europees Parlement

Vijf inwoners uit de gemeente Groningen staan op de lijst voor de verkiezingen van het…

5 uur geleden

“Opklaringen maar ook bewolking op Hemelvaartsdag, in het weekend veel zon en warmer”

Het lange Hemelvaartsweekend lijkt zonnig te gaan verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op…

14 uur geleden

Geen donkergroene stadionstoeltjes in Euroborg, CDA vraagt gemeente om opheldering

Ondanks dat supporters het graag willen krijgen de stoeltjes op de Noordtribune in de Euroborg…

15 uur geleden